Garantētas paģiras: 6 veidi kā tu pats nodari sev pāri

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: Depositphotos

Lai arī vienīgais patiesais veids, kā izvairīties no paģirām ir alkohola nelietošana, nav jāatsakās no laimīgās stundas, svētku ballītēm vai vīna nakts kopā ar meitenēm, ja spēj izvairīties no šīm kļūdām, sargājot savu nākošās dienas pašsajūtu.

Tukšs kuņģis

Grādīgo dzērienu patērēšana pirms ēšanas ir drošs veids, kā garantēt briesmīgas paģiras nākamajā rītā. Kāpēc? Alkohols ir viens no nedaudzajiem savienojumiem, ko var absorbēt tieši caur kuņģa sieniņām, kas nozīmē, ka, iepildot vīna glāzi tukšā dūšā, alkohols ātri nokļūst asinsritē. Tieši tāpēc ir ieteicams kārtīgi  paēst pirms pacel grādīga dzēriena glāzi. Ja zini, ka nebūs brokastis, ieplāno labas, sabalansētas vakariņas un nebaidies uzkost arī visas nakts garumā.

Tu nedzer pietiekoši daudz ūdens

Alkohols ir diurētiķis, kas nozīmē, ka tas dehidrē tavu organismu (tas ir arī iemesls, kāpēc nākas tik bieži urinēt, kad tiek patērēts alkohols). Dzeramais ūdens, kamēr to dzer, palīdzēs palikt hidratētam, un tas nākamajā rītā mazinās paģiru simptomus. Laba prakse ir starp katru alkoholiskā dzēriena glāzi, izdzert glāzi ūdens. 

Glāzes tiek celtas pārāk bieži un ātri

Nākamreiz, kad tev tiks piedāvāts kārtējais "šots", paņemiet pauzīti. Ķermenis var metabolizēt tikai vienu dzērienu stundā, tāpēc, ja tu pārāk strauji baudi spēcīgās dziras, tavs ķermenis nespēj cīnīties ar etanolu. Nekur nevajag steigties, ja kārojas izdzert kādu kokteilim dari to lēnām, izbaudot nevis sasteidzot un nākošajā dienā sevi mokot ar paģirām un pārmetumiem.

Foto: Depositphotos

Dzēriena krāsai ir nozīme

Dīvaini, bet patiesi: jo tumšāks ir tavs dzēriens, jo nopietnākas varētu būt paģiras. Tās pašas piedevas, kas dzērieniem, piemēram, burbonam un viskijam, piešķir to preču zīmju sarkankoka krāsas, pastiprina arī tavas sirdsklauves, galvassāpes un nemieru vēdera no rīta. Augstas klases alkohola krāsu mēdz iegūt no dabiski sastopamām ķīmiskām vielām (piemēram, aminoskābēm) koksnē, kurā alkohols tiek izturēts, bet zemāka līmeņa zīmoliem būs vienkārši pievieno lētas pildvielas un konservantus, lai saglabātu krāsu, kas var pasliktināt paģiras.

Mūsu ķermeņi ir pārsteidzoši jutīgi, ja tie tiek pakļauti jebkādu svešu ķīmisku vielu iedarbībai. Nesapņo gan, izvēloties gaišas krāsas dzērienus tāpat vari mocīties ar paģirām. Būtība ir tāda, ka, ja tu lieto pārāk daudz alkohola neatkarīgi no tā krāsas, tu, iespējams, nemodīsies jūtoties lieliski.

Vēl viena glāze, lai uzlabotu pašsajūtu? Nepareizi!

Nē, paģiras nevar ārstēt ar alkoholu. Pat ja īslaicīgi tu jūties labāk, kopumā tu savam ķermenim nodari vēl lielāku postu un paģiras tikai paildzini. Ūdens, tēja, pat kafija bus labāka izvēle kā, piemēram, glāze dzirkstoša vīna. Un, atceries, tiklīdz jūties labāk, noteikti ir jāpaēd, bet noteikti nevajadzētu sevī pildīt "junk food", jo tas nevajadzīgi noslogos tavu ķermeni, kuram jau tā ir grūti.

Tu nepietiekoši guli

Ja kādreiz ar draugiem esi iztukšojies pudeli (bet varbūt pat divas) vīna un pēc tam gulējis gultā, domājot, kāpēc nevarēti aizmigt, droši tajā vari vainot alkoholu. Ir labi zināms, ka etanols traucē miega kvalitātei, tāpēc nebrīnies, ka, pat ja tu aizmiedz, tiklīdz galva pieskaras spilvenam, bet pēkšņi nakts vidū pamosties un vairs nevari iemigt. Sliktā ziņa ir tā, ka miega trūkums vienkārši pastiprina nākošā rīta simptomus. Labās ziņas ir tās, ka tev būs attaisnojums gulēt gultā un skatīties mīļākos seriālus, kamēr atkal jutīsies labi.

Lasi vēl:

Avots: Thehealthy

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu