Kurš gan neprot izvārīt griķus paciņā - gatavs, kad paciņa pilna, bet ja esi iegādājies kilogramu, kas jādala porcijās pašam? Svarīgas ir precīzas proporcijas.
Kā izvārīt ideālus griķus? (6)
Noderēs!
Izcilam rezultātam, vārot griķus nepieciešama precizitāte. Pareiza vārīšanas attiecība ir 1:2.
Katliņā ieber, piemēram, vienu glāzi griķu un pārlej ar divām glāzēm ūdens. Ja bērsi divas glāzes griķu, nepieciešamas četras glāzes ūdens.
Neaizmirsti piebērt kādu šķipsnu sāls, katliņam uzliec vāku un vāri. Kad ūdens sācis vārīties, ļauj tam burbuļot 10 minūtes, tad noņem no uguns un ļauj griķiem piebriest. Kad tas noticis, ja katlā palicis šķidrums, to nolej.