Izmanto pārpalikumus: noderēs ledus trauciņi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Nē, nu, ko tur liegties, nereti paliek pāri nospiežamajā kanniņā nedaudz kafijas, izvārās mazliet par daudz buljona, pietrūkst spēka izdzert sulas paku tukšu vai no ballītes palicis vīns, un zaļumus izrādās arī tik daudz mērcei nevajag. Taupība ir laba lieta. Kā šo visu saglabāt un ko pēc tam ar to iesākt?

Visu lejam ledus trauciņos un iekšā saldētavā. 

Saldē vīnu, sulas un ogu/augļu biezeņus. Pēc tam, ja vēlēsies atdzesēt savu dzērienu, nebūs nepieciešams izmantot klasisko ledu, kas vīna vai sulas glāzi atšķaidīs ar nevajadzīgu daudzumu ūdens.

Foto: Depositphotos.com

Skaistie zaļumu kubiņi, kas pārlieti ar olīveļļu ir īsts dārgums. Tos vari pievienot kā mērcēs, tā zupās, arī salātos, ja pēkšņi nav ne eļļas, ne zaļumu.

Foto: Depositphotos.com

Arī buljonu var saldēt. Lieliski noderēs gatavojot mērces. Ja redzi, ka mērce ir biezāka kā kārojas, nešķaidi ar ūdeni, piemet dažus gabaliņus buljona - papildināsi gan ar šķidrumu, gan garšu.

Foto: Depositphotos.com

Neiedomājies izliet kafiju! Īpaši ja esi to gatavojis nospiežamajā kanniņā, stipru un bez cukura. Sasaldē kubiņus. Kad kārojas ledus kafiju, tev atliks to tikai apliet ar pienu un reizē skaists un gards dzēriens būs gatavs.

Foto: Depositphotos.com
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu