Kā izvēlēties gardāko hurmu, lai nerauj muti čokurā? (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Foto: depositphotos.com

Tas laiks ir pienācis, kad veikalu plauktos varam iegādāties eksotiskākus augļus, kurus savos platuma grādos neaudzējam. Hurma ir viens no tiem. Ja redzi hurmu, zini, ka klāt ir ziemas mēneši un varēsi sevi palutināt ar jaunām garšām un iepriecināt ķermeni ar vērtīgām vielām. Kā izvēlēties garšīgāko un tādu, kas nerauj muti čokurā?

Kāpēc dažas hurmas rada nepatīkami sausu sajūtu mutē?

Auglis un koks satur tanīnu. Tā ir viela, kas dabīgi pasargā no kaitēkļiem. Ja, baudot hurmu, sajūti sausumu mutē, tas nav nekas slikts, tas vien norāda, ka auglis nav pietiekoši nogatavojies. Nekaitē, vien negaršo gana labi. 

Kā izvēlēties gatavu hurmu un izvairīties no savelkošās garšas?

  • Hurmai jābūt košai, piesātinātā krāsā.
  • Auglim jābūt apaļam, bez gaišākiem plankumiem. Ja redzi uz tā mazus brūnus punktiņus, tas liecina, ka auglis ir gatavs.
  • Gatavas hurmas miziņa ir stingra, spīdīga, pat nedaudz caurspīdīga.
  • Mazliet saspiežot augli, jājūt, ka tas ir mīksts, nevis ļoti ciets.
  • Gatavas hurmas lapas būs tumšas un pilnībā sakaltušas.
  • Nobriedušas hurmas mīkstums atgādina želeju.

Ja tomēr esi iegādājies nenogatavojušos augļus un tie sausina muti:

  • Sasaldē hurmu un atstāj saldētavā 10-12 stundas, tad istabas temperatūrā atlaidini;
  • Uz 1-2 dienām ievieto to plastmasas maisiņā kopā ar āboliem, tādā veidā tā ātrāk nogatavosies;
  • Uz dažām stundām hurmu var iemērkt siltā ūdenī (40 grādi), tad pazudīs savelkošā garša.
Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest

Tēmas

Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu