Zirņu pikas

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 500 g pelēko zirņu
  • 200 g žāvētu speķa
  • 2 sīpoli
  • sāls

Pagatavošana:

Zirņus noskalo, pārlej ar novārītu, atdzesētu ūdeni. Izmērcētos zirņus vāra, pēc vajadzības piepildot ūdeni.Kad zirņi mīksti, pieliek sāli un vēl brīdi pavāra. Tad ber sietā, notecina, samaļ.

Speķi sagriež smalkos gabaliņos un kopā ar sasmalcinātu sīpolu sacep.

Zirņu masā iemīca sacepto speķi, sīpolu, sāli, sastāvu var papildināt ar vārītu kartupeļu masas un kanepju svietsa piedevu. Masu veļ nelielās lodītēs vai pikās.

Ēdot piedzer kefīru vai rugušpienu.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gardās zirņu pikas

Gardās zirņu pikas

30 min.
Pievienoja: TeddyWife

1) Zirņus un kartupeļu iepriekš novāra. 2) Kartupeļus sastampā, samaļ vai sablenderē. Pēc tam to pašu dara ar pelēkajiem zirņiem. Kartupeļiem izmantoju stampu, pelēkajiem zirniem blenderi. Masu sajauc kopā un kārtīgi…

Zirņu pikām:, 500 g vārītu pelēko zirņu, 200 g vārītu kartupeļu, 1 sīpols, 200 …

Zirņu pikas

90 min.
Pievienoja: Baiba Kurzemniece

Nomērcētus zirņus novāra mīkstus un kopā ar vārītiem kartupeļiem samaļ gaļas mašīnā. Masai pieliek mazos kubveida gabaliņos sagrieztu, ar sīpoliem apceptu žāvētu speķi, sāli, piparus un kanepju sviestu. Visu labi…

Kaņepju sviests pelēkie zirņi sīpoli žāvēts…

Zirņu pikas

0 min.
Pievienoja: Aiga Čižika

Zirņus izvāra samaļ ar gaļasmašīnu un sataisa pikās...

zirņi
Zirņu krēmzupa ar kūpinājumiem

Zirņu krēmzupa ar kūpinājumiem

120 min.
Pievienoja: Darja Krivicka

250 - 300 g zirņi, Ribiņas buljonam, Sažadu veidu kupinājumi, 2 burkāni, 3 sīpoli, 4 - 5…
Frikadeļu zupa ar turku zirņiem

Frikadeļu zupa ar turku zirņiem

60 min.
Pievienoja: TeddyWife

1) Turku zirņus liek aukstā ūdenī uz vismaz 5 h, lai uzbriest. Es parasti atstāju uz nakti. 2) Katlā ar ūdeni ber iekšā turku zirņus (ūdeni, kurā turku zirņi bijuši vairākas stundas, gan nelejam katlā, nolejam). Ik pa laikam…

~150 g nevārītu turku zirņu, ~300 g maltas cūkgaļas, 4 nelieli svaigi burkāni, 2 vidēja…
Galvenās sastāvdaļas: pelēkie zirņi, žāvēts speķis.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
6531 reizi