Zirņu bumbiņas

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 400 g pelēko zirņu
  • 200 g kartupeļu
  • 50 g kūpināta speķa
  • 1 sīpols
  • 50 g kaņepju
  • sāls

Pagatavošana:

Zirņus novāra mīkstus, kartrupeļus nomizo un arī novāra. Kaņepes vispirms apgrauzdē uz karstas pannas, pēc tam samaļ kafijas dzirnaviņās vai vairākas reizes izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu. Tūdaļ pievieno sīki sagrieztu, ar sīpoliem saceptu speķi, sasmalcinātas kaņepes un samaisa. Veido pikas, kārto uz šķīvja un pasniedz ar rūgušpienu.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Zirņu krēmzupa ar kūpinājumiem

Zirņu krēmzupa ar kūpinājumiem

120 min.
Pievienoja: Darja Krivicka

250 - 300 g zirņi, Ribiņas buljonam, Sažadu veidu kupinājumi, 2 burkāni, 3 sīpoli, 4 - 5…

Kami (pelēko zirņu un kartupeļu biezputra)

90 min.
Pievienoja: Sanita Dūmiņa

Iepriekšējā vakarā pelēkie zirņi ir jāiemērc. Katlā ar ūdeni, liek vārīties zirņus, kartupeļi jāsagriež šķēlēs. Kad zirņi gandrīz gatavi, pievieno kartupeļus. Kad viss ir gatavs nolej ūdeni, ar koka stampiņu visu samīca…

1.Pelēkie zirņi 500 gr 2. Kartupeļi 500 gr 3. Piens 0.5 l 4. Žāvēta cauraugusi cūkgaļa…

Taukšķēti zirņi

120 min.
Pievienoja: Mosa

Pelēkos zirņus noskalo un vāra mīkstus uz nelielas uguns beigās pievieno sāli. Nolej ūdeni. Pannā uzkarsē taukus un uzber zirņus , Lēni maisot apcep. Ber māla bļodā. Var ēst ar rokām.

pelēkie zirņi cūku tauki ūdens sāls

Konservēti zirnīši ar marinētiem gurķīšiem, sīpolu un majonēzi

7 min.
Pievienoja: Zane Audrupe

Pavisam vienkārši. Zaļos zirnīšus samaisa kopā ar smuki sagrieztajiem marinētiem gurķīšiem, smuki sagriestu sīpolu un majonēzi. Gatavs !

Konservēti zirnīši;, Marinēti gurķi;, Sīpols;, Majonēze., ____________________, viss…
Šķelto un zaļo zirnīšu zupa ar šķiņķi

Šķelto un zaļo zirnīšu zupa ar šķiņķi

210 min.
Pievienoja: Ieva Vītoliņa

1) Ievieto šķiņķi lielā katlā ar 2 l ūdens. Uzvāra un nokāš-tas palīdzēs tikt vaļā no pārmērīgā sāļuma. Pielej atkal 2l ūdens un pievieno visas sastāvdaļas, izņemot zaļos zirnīšus. 2) Vāra uz mazas uguns 1.5-2.5 stundas, kamēr…

1 kg šķiņķa, 200g šķeltu zirņu, izmērceti pa nakti, 2 sīpoli, rupji sagriezti, 1…
Galvenās sastāvdaļas: kaņepes, kūpināts speķis, pelēkie zirņi.
Laiks
50 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
2759 reizes