Zirņu bumbiņas

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 400 g pelēko zirņu
  • 200 g kartupeļu
  • 50 g kūpināta speķa
  • 1 sīpols
  • 50 g kaņepju
  • sāls

Pagatavošana: 50 min.

Zirņus novāra mīkstus, kartrupeļus nomizo un arī novāra. Kaņepes vispirms apgrauzdē uz karstas pannas, pēc tam samaļ kafijas dzirnaviņās vai vairākas reizes izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu. Tūdaļ pievieno sīki sagrieztu, ar sīpoliem saceptu speķi, sasmalcinātas kaņepes un samaisa. Veido pikas, kārto uz šķīvja un pasniedz ar rūgušpienu.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Zirņu krēmzupa ar kūpinājumiem

Zirņu krēmzupa ar kūpinājumiem

120 min.
Pievienoja: Darja Krivicka

250 - 300 g zirņi, Ribiņas buljonam, Sažadu veidu kupinājumi, 2 burkāni, 3 sīpoli, 4 - 5…
Frikadeļu zupa ar turku zirņiem

Frikadeļu zupa ar turku zirņiem

60 min.
Pievienoja: TeddyWife

1) Turku zirņus liek aukstā ūdenī uz vismaz 5 h, lai uzbriest. Es parasti atstāju uz nakti. 2) Katlā ar ūdeni ber iekšā turku zirņus (ūdeni, kurā turku zirņi bijuši vairākas stundas, gan nelejam katlā, nolejam). Ik pa laikam…

~150 g nevārītu turku zirņu, ~300 g maltas cūkgaļas, 4 nelieli svaigi burkāni, 2 vidēja…

Kami (pelēko zirņu un kartupeļu biezputra)

90 min.
Pievienoja: Sanita Dūmiņa

Iepriekšējā vakarā pelēkie zirņi ir jāiemērc. Katlā ar ūdeni, liek vārīties zirņus, kartupeļi jāsagriež šķēlēs. Kad zirņi gandrīz gatavi, pievieno kartupeļus. Kad viss ir gatavs nolej ūdeni, ar koka stampiņu visu samīca…

1.Pelēkie zirņi 500 gr 2. Kartupeļi 500 gr 3. Piens 0.5 l 4. Žāvēta cauraugusi cūkgaļa…

Taukšķēti zirņi

120 min.
Pievienoja: Mosa

Pelēkos zirņus noskalo un vāra mīkstus uz nelielas uguns beigās pievieno sāli. Nolej ūdeni. Pannā uzkarsē taukus un uzber zirņus , Lēni maisot apcep. Ber māla bļodā. Var ēst ar rokām.

pelēkie zirņi cūku tauki ūdens sāls
Pelēkie zirņi ar papriku un burkāniem

Pelēkie zirņi ar papriku un burkāniem

40 min.
Pievienoja: Linda

Izmērcētus zirņus uzvāra gandrīz gatavus, pievieno tiem šķipsnu sāls. Smalki sagriež burkānu, sīpolu, papriku (un gaļu,ja vēlas), liek cepties. Kad apcepušies, ber klāt nokāstus zirņus, pielej nedaudz ūdens (lai nepiedegtu)…

1 glāze pelēko zirņu, 1 paprika, 1 sīpols, neveģetārajā variantā - gaļa, kādu grib, 1…
Galvenās sastāvdaļas: kaņepes, kūpināts speķis, pelēkie zirņi.
Laiks
50 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
2631 reizi