Vaniļas mērce

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • piens vai saldais krējums - 1/2 l
  • cukurs – 100 g
  • vaniļas standziņa
  • olu dzeltenumi - 4 gb.

Pagatavošana:

Saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Pienu vai saldo krējumu ielej katliņā. Salauž vaniļas standziņu un saturu pievieno pienam (arī pašu standziņu). Uzvāra pienu un ielej mazliet no tā bļodā ar olām, visu laiku maisot. Bļodas saturu ielej katliņā ar pienu, intensīvi maisot, kamēr sabiezē. Mērces temperatūra nedrīkst pārsniegt 84 grādus! Izņem vaniļas standziņu. Var turēt ledusskapī 2-3 dienas.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 1

Ilva Daniela
Ilva Daniela
07.05.2011  / 
forši sanāca garšīgi
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
53 no 75 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Vaniļas mērce 2

0 min.
Pievienoja: Una

Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vanilīnu. Atsevišķi uzkarsē pienu līdz vārīšanās temperatūrai (kamēr gar malu burbulīši sāk parādīties). Lēnām pa ēdamkarotei iemaisa saputotajā olā to karsto pienu (otrādāku variantu…

½ l piens, 2 olas dzeltenumi, 2 ēdk. cukura, vanilīns.

Pufīgie mākonīši vaniļas mērcē

60 min.
Pievienoja: sīkā

Šis gardais ēdiens sastāv no divām daļām no baltā pufīgā mākonīša un gardās vaniļas mērces. Vispirms olu baltumus atdala no dzeltenumiem. (pēc tam vari olu dzeltenumus izmantot vaniļas mērcei.)Gatavojot peldošās salas, svarīgi…

Olubaltuma salām nepieciešams:, piens-500 g, cukurs-55 g, olu baltumi-2 gab., Dabiskais…

Gaisīgā vaniļas mērce

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumiem pievieno 1 paciņu vaniļas cukura, parasto cukuru un puto līdz krēmveida masas konsistencei. Baltumiem pievieno 1 paciņu vaniļas cukurua un saputo stingrās putās. Pienu uzvāra,…

2 l trekna piena, 8 olas, 8 ēdamkarotes ar kaudzi cukura, 2 paciņas vaniļas cukura

Augļi gardajā vaniļas mērcē

20 min.
Pievienoja: Akvelīna

Iebiezināto pienu neilgi vāra (ūdens peldē )-(kad sāk vārīties,uzņemiet 10 min.) Sagriež augļus un ieber lielā traukā, tad pārlej visu ar iebiezinātp pienu. Tam jābūt diezgan šķidram! Gardi būs ,kad klāt piekodīsiet cepumus!…

1 bundža iebiezinātais piens augļi - banāni,ananāsi,āboli, ogas-vīnogas,mellenes…

Cepti āboli vaniļas mērcē

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Āboliem izdobj vidu, ieber cukuru un kanēli. Liek stikla bļodā ar vāku un liek mikroviļņu krāsnī 3-4 min (uz pilnu jaudu). Atdzesē. Pasniedz ar ātro vaniļas mērci: 0,5l piena uzvāra, pakāpeniski iemaisa 2 olu dzeltenumus…

āboli, cukurs, kanēlis, vaniļas mērcei: 0,5l piena, 2 olu dzeltenumi, cukurs, vaniļas…
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
9239 reizes