Tomati želejā

4 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 1 l marinādes (sanāk ~5 puslitra burciņas):
  • 5 ēdamkarotes želatīna (2 standarta paciņas)
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 1.5 ēdamkarotes etiķa esences
  • tomāti
  • gurķi
  • sīpoli
  • graudu pipari, lauru lapas

Pagatavošana:

Vecā klasiskā "tomātu želejā" recepte - gadu desmitiem veiksmīgi pārbaudīta mūsu dzimtā.

Želatīnam uzlej 20 ēdamkarotes auksta ūdens, atstāj "uzbriedināties".

Šķēlēs sagrieztus tomātus, gurķus un sīpolus (personīgi es tomātus lieku mazāk, gurķus drusku vairāk, sīpolus visbiezākā slānī, jo tie šajos konservos cilvēkiem garšo vislabāk) liek kārtām burciņās līdz pat augšai. Var arī ielikt katrā burciņā dažus pipargraudiņus un 1 lauru lapu.

Ūdeni (litru) uzvāra, pieliek sāli, cukuru, etiķa esenci. Kad ūdens vairs nevārās, pieliek uzbriedināto želatīnu.

Marinādi ielej burciņās uz dārzeņiem, tā lai tie pārsegti. Tad burkas liek katlā un 20 min pasterizē. Uzskrūvē vāciņus.

P.S. Ja burkas glabājas istabas temperatūrā, marināde būs šķidra, tādēļ vajadzētu pirms ēšanas burku uz pāris stundām ielikt ledusskapī.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 35

Sandra
Sandra
05.09.2016
Esmu šo recepti izmantojusi 7 gadus un katru reizi priecājos par šo pārbaudīto recepti. Sanāk ļoti gardi. Galvenais pieturēties pie receptes un nelikt klāt nekādus bazilikus, selerijas, dilles kā citās receptēs. Bet šī tomēr, ka raksta receptes autore ir gadiem pārbaudīta.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
4 no 6 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
vi
vi
12.08.2016
cik daudz vajag likt etika esences vietā citrona sulu?
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
6 no 14 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Bakamus
Bakamus
28.07.2015  / 
ko nozime pasterize
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
10 no 25 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Modris
Modris
21.08.2014
Ja 2 paciņām želantīna uzlej 20 edamkarotes auksta ūdens rezultātā sanāk putra.želantīns neizšķist jo ūdens par maz.Tas 2 paciņas želantīna jāsķīdina uz 0,5 l ūdens , tad 0,5 l uzvāra,kad atdziest izšķidina 2edamkarotes sāli,3 ed.k.cukura un pielej 1,5 esenci.Tad piejauc jau jēdzīgi izšķidušo želantīnu un tālāk pēc receptes.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
16 no 30 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Modris
Modris
20.08.2014
Precizēsim-ēdamkarote nav nosacīts jēdziens,tagad ir pieejamas visādu izmēru ēdamkarotes kā arī tējkarotes.Sāls ir jālieto pēc iespējas mazāk.Želatīns ir pieejams 15,20 un 100gr iepakojumos.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
9 no 23 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

tomāti želejā

tomāti želejā

60 min.
Pievienoja: jurka

Tāks, šodien pa vairāk brīva laika bija, tad iedomājos uzbliezt tomātus želejā, labu labā zacene ziemā pie šņabīša, bet arī gana labi iet pie krāsnī ceptiem kartupeļiem ar cepeti. Pagatavošana ir gana vienkāršā un neprasa…

Tomāti, Sīpoli, Burciņas, Želatīns, Lauru lapas, Smaržīgie pipari, Melnie pipari, Sāli,…

Tomāti , kas garšo kā tomāti želejā

0 min.
Pievienoja: Larisa Leiduma

800gr burkā kārtām liek sīpolus ripiņās un tomātus daivās.Mazākus tomātus var griezt tikai uz pusēm. Pievieno lauru lapu un piparu graudiņus.Aplej ar verdošu marinādi, kas sastāv no: uz 1 litru ūdens 1 ēdamkarote sāls un 3…

tomāti sīpoli sāls cukurs esence

Tomāti,gurķi,paprika želejā

0 min.
Pievienoja: regina zilinska

Burciņā ieliek lauru lapu,piparus.Visus komponentus sagriež ripiņās un saliek burkā. Uzlej marinādi un sterilizē 1.st. Marināde:2.l.ūdens,120.gr.cukurs,120.gr.sāls, etiķi 1.gl.9%,visu uzvārīt un atdzesēt. …

Tomāti gurķi paprika sīploli lauru lapas pipari mellnie

Tomātu želeja

90 min.
Pievienoja: UgaScott

Lieliska piedeva gaļas, zivju, siera ēdieniem. Ļoti gards, uzziežot vienkārši uz supjmaizes ar sviestu.

2 kg tomātu, 2 lieli sīpoli, 1 galviņa ķiploka, 4 paciņas (15 g katra) želatīna, Čili…

Zaļie tomāti ziemai

30 min.
Pievienoja: Inga Cīrule

Zaļiem tomātiem nogriež cepurites, izņem mīkstumu, pilda ar sarivētiem dārzeņiem, liek virsū cepurites, karto 3 litra burkās .Lejam virsū marinadi ūdens , sāls , cukurs,etiķis verdoš. Skrūvē ciet .

7-8 kg tomati, 0,200gr ķiploki sarīvet, 0,100gr asie pipari sarīvē, 0,250gr selerija…
Laiks
60 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
100635 reizes