Suši ar tunci un gurķi

1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 500 g suši rīsu
  • 1 l ūdens
  • 3 ēd. k. rīsu etiķa
  • 2 tēj. k. cukura
  • 1/2 tēj. k. sāls
  • 10 suši nori lapas
  • Pildījumam:
  • 150 g svaiga tunča
  • 1/4 svaiga gurķa (garā)
  • Pasniegšanai:
  • Vasabi pasta
  • Marinēts ingvers
  • Sushi & Sashimi sojas mērce

Pagatavošana: 30 min.

1) Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā.

2) Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. Rīsus var vārīt speciālā rīsu vārāmajā katlā. Vārīšanās laikā uzmana, lai rīsi nepiedegtu!

3) Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisa un iemaisa rīsos.

4) Nori lapai nogriež 1,5 strēmeli. Novieto nori lapu uz bambusa paklājiņa ar spīdīgo pusi uz leju. Bambusa paklājiņu ieteicams apklāt ar pārtikas plēvi, lai būtu vieglāk sarullēt.

5) Samitrina pirkstus ūdenī un vienmērīgi uzklāj suši rīsus 0,5 cm biezā kārtā. ~ 2 cm no lapas augšējās malas atstāj neapklātu ar rīsiem.

6) Sagatavo pildījumu – tunci sasmalcina, saspaida ar dakšu, gurķi notīra un sagriež plānās šķēlītēs.

7) Lapas apakšējā malā novieto pildījumu pēc izvēles – tunci un gurķa šķēlītes.

8) Sāk rullēt suši. Rokām ir jābūt sausām. Ar īkšķiem ceļ paklājiņu uz augšu un, pieturot pildījumu ar rādītājpirkstiem, rullē virzienā no sevis, cenšoties nori lapas tuvāko malu pārlikt pāri suši pildījuma vietai.

9) Ar paklājiņa palīdzību un rādītājpirkstiem nolīdzina suši virsu, iegūstot kantainu formu. Ja vēlas apaļu formu, tad ar rādītājpirkstiem neuzspiež.

10) Ar ļoti asu nazi sagriež suši sešās vai astoņās vienādās daļās. Suši galiņus noliek malā.

Suši kārto uz šķīvja un pasniedz kopā ar dabiski raudzēto sojas mērci, vasabi pastu un marinēto ingveru.

Lai labi garšo!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Suši ar lasi un gurķi

Suši ar lasi un gurķi

60 min.
Pievienoja: Maija Tauriņa

Šoreiz pildījumam izmantoju lasi, gurķi un avokado, taču var izmantot dažādas sastāvdaļas, piemēram, garneles, krabju nūjiņas vai citas sastāvdaļas pēc jūsu vēlmēm. Suši pagatavošanai būtu ieteicams bambusa paklājiņš, kas tāpat…

250 g suši rīsu, 3 ēdamk. rīsu etiķa, Ūdenszāļu lapas (paredzētas suši ietīšanai), Wasabi…
Tunča un gurķu salāti

Tunča un gurķu salāti

10 min.
Pievienoja: Olga

1) Sasmalcina gurķi un olas, tunci izņem no budžiņas un nolej eļļu, visu sajauc kopā. 2) Iegūtajam maisījumam pievieno pusi uz pusi krējumu un majonēzi, pieber sāli, visu samaisa. Lai labi garšo!

Sasmalcināts tuncis eļļā (bundžiņā), Svaigie gurķi, Vārītas olas, Krējums, Majonēze, Sāls

Tunča mērce makaroniem (studentu variants)

20 min.
Pievienoja: Una Stade

sagriež tomātus un sīpolu smalkos gabaliņos, kā arī sakapā ķiploku - to visu liek uz pannas un cep 5 minūtes. Tagad ir laiciņš uzlikt vārīties makaronus. Atgriežoties pie mērces - pievieno tomātu pastu un tunci, to visu gatavo…

(2.personām), Viena tunča konservu kārba, tomātu pasta-kapāti tomāti (250g), 2-5 tomāti,…
Ātrie suši ar lasi un avokado

Ātrie suši ar lasi un avokado

60 min.
Pievienoja: Līga Helviga

1) Sagatavojam visas nepieciešamās sastāvdaļas. 2) Rīsus sākumā noskalo 3-4 reizes ar aukstu ūdeni. Šoreiz man ir 1 kg rīsu. 3) Noskalotos rīsus liekam tā saucamajā putras katlā (Easy rice no Tupperware) un uz 12 min.…

1 kg sušī rīsi (ja nav pa rokai īstie, tad Valdo arī de), 2 iepak. nori lapas, 200-250 g…
Makaronu salāti ar tunci

Makaronu salāti ar tunci

30 min.
Pievienoja: Marina Kanonoviča

1) Makaronus vāra, kā norādīts uz iepakojuma. 2) Noskalo papriku un puravu. Paprikai izņem sēklas. Dārzeņus sagriež mazos gabaliņos. 3) Kad līdz makaronu vārīšanas beigām atlikušas 3 minūtes, pievieno papriku un puravu.…

1 kārba tunča filejas gabalu eļļā, 300 g makaronu, 1 sarkanā paprika, 1 puravs, 2-3…
Galvenās sastāvdaļas: gurķi, rīsi, tuncis.
Laiks
30 min.
Sarežģītība
Vidēja
Apskatīta
2500 reizes