Smilšu mīkla -cepumiem

2 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 1 kg kviešu miltus
  • 600 g sviesta
  • 3 olas
  • garšvielas

Pagatavošana:

Miltos liek sviesta piciņas, sāli, cukuru, olas un garšvielas.

Garšvielas (vanilīns, citrona miziņa).

Visu lēni mīca pārāk nespiežot mīcīšanu pārtrauc tik līdz masa kļuvusi vienāda.

Ja neturās kopā var pievienot ēd.k.pienu vai vārītu ūdeni.

Sagatavo mīklu 2 stundas jātur vēsā vietā.

No atdzisušas mīklas veido visus cepumus, pildītas kūkas un tortes.

Veidojot cepumus, izveltnē pārziež ar sakultu olu, ļauj virsai nožūt.

Pēc tam pārkaisa ar riekstiem, cukuru un kanēli, magones vai mandeles.

Mīklu sagriež nelielās figūriņās un cep 8-10 minūtes.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 2

Ralfs
Ralfs
16.07.2013  / 
Tik gardi :P
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
3 no 14 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Tatjana
Tatjana
18.07.2012  / 
Patīk šī recepte,ļoti garšīgi cepumiņi sanāca!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
7 no 20 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Biezpiena plātsmaize ar smilšu mīklu

90 min.
Pievienoja: Nataša Rogova

1) Sviestu puto ar cukuru, līdz veidojas krēmīga masa, pa vienam pievienojam olu dzeltenumus, citrona miziņu un sulu-saputo. 2) Liek klāt miltus sajauktus ar sodu,sākumā 2 glāzes un izmīca. Ja mīkla līp pie rokām liek vēl…

Mīklai:, 200 g sviests istabas temperaturā, 1 glāze cukurs, ja garšo mazāk salds,…

Smilšu mīkla bez olām

120 min.
Pievienoja: elīna laiviņa

Mitus iesijā traukā un pievieno kubiņos sgrieztu sviestu, pieliek cukuru, šķipsniņu sāli un pielej ūdeni, visu samīca saveļ bumbā un liek ledusskapī. Pēc 1h var taisīt pīrāgu kūku cepumus jebko no mīklas. Labu apetīti!

Mmilti, Cukurs, Sviests, Sāls, Ūdens

Ābolpīrāgs no smilšu mīklas

120 min.
Pievienoja: Elīna Laiviņa

Bļodā iesijā miltus un pieliek klāt gabaliņos sagriestu sviestu/margarīnu, paņem ar rokām un samīca, pievieno ūdeni, cukuru un šķipsniņu sāls un atkal samīca izveidojot bumbu. Bumbu ieliek ledusskapī 30min - 24h. Pēctam izņem…

Milti, Ūdens, Cukurs, Sāls, Āboli, Sviests/Margarīns

Mīklā ceptas olas

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Vārītās olas noloba, pārgriež gareniski uz pusēm, iegremdē katru pusīti mīklā un apcep sviestā uz pannas. Mīklai miltus sajauc ar saldo krējumu un saputotiem olu dzeltenumiem un sāli.

8 olas, 2 ēd. k. sviesta, zaļumi. Mīklai: 2/3 glāzes miltu, ½ glāzes saldā krējuma, 4…

Mīklā cepta līdaka ar sinepēm un ķiplokiem

0 min.
Pievienoja: Aija V

Līdakas fileju ieziež ar sinepēm un atstāj ievilkties uz kādu laiciņu. Tikmēr pagatavo mīklu no miltiem, olām un ķiplokiem (saspiestiem ķiplokspiedē-cik asu vēlas)tādu, kā pankūkām. ņem līdakas filejas un mērcē mīklā un cep…

Līdakas fileja Sinepes ķiploki Milti Olas Sāls Eļļa cepšanai
Galvenās sastāvdaļas: kviešu milti.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
13705 reizes