Skābeņu zupa

 

Autors: vineta auzina, 11.05.2005
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 400 g ūdens
  • 100 g cūkas gaļas
  • 200 g skābeņu
  • 15 g burkānu
  • 10 g sīpolu
  • 5 g pētersīļu
  • 10 g tauku
  • 10 g grūbu
  • 15 g skāba krējuma
  • garšvielas

Pagatavošana: 25 min.

Paredzētā ūdens daudzumā liek cūkas gaļu, putraimus vai grūbas un vāra pusmīkstus. Tad pievieno sagrieztus, taukos apceptus sīpolus, burkānus, pētersīļus, sagrieztas skābenes, sāli un vāra, līdz visi produkti gatavi. Pirms pasniegšanas zupā liek skābu krējumu. LABU APETĪTI!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Skābeņu zupa ar miežu putraimiem

Skābeņu zupa ar miežu putraimiem

50 min.
Pievienoja: TeddyWife

1) Sagatavojam visu nepieciešamo! 2) Katlā lejam ūdeni, gaidām līdz tas sāk vārīties. Ūdens daudzums atkarīgs no tā vai vēlaties šķidru zupu vai biezu. Kamēr gaidām, bļodiņā noskalo putraimus, vairākas reizes līdz ūdens…

150 g miežu putraimu, 2-4 vidēja lieluma kartupeļu, ~250 g žāvētu ribiņu, ~150-200 g…
Skābeņu zupa

Skābeņu zupa

120 min.
Pievienoja: jurka

Reizumis arī vasarā uznāk pārguriens no aukstajām zupām un gribās kaut ko citu. Tagad, kā reiz skābeņu laiks, tad bliežam skābeņu zupu.

Kūpinājums, Skābenes, Burkāns, Pus sauja auzu pārslas, Sīpols, 2 kartupeļi, Olas,…
Skābeņu - nātru zupa

Skābeņu - nātru zupa

100 min.
Pievienoja: Inga Strode

1) Aukstā ūdenī (2 L) liek ribiņas. Uzvāra un noputo. 2) Pieliek grūbas, uzvāra un noputo. Vāra uz lēnas uguns apm. 1 stundu, līdz gaļa un grūbas mīkstas. 3) Nātres aplej ar verdošu ūdeni (0,5 L), pavāra 10 minūtes un izberž…

500 g cūkas ribiņu, 100 g grūbu, 300 g skābeņu, 300 g jaunu pavasara nātru, 2 ēd. k.…

Skābeņu zupa no mājās atrodamā

60 min.
Pievienoja: Linda Saule

Ūdenī (cik daudz, atkarīgs no ēdājiem) iemet rīsus/putraimus/grūbas, tad sagrieztus/sarīvētus burkānus, sagrieztus sīpolus/ķiplokus. Gaļu, ja liek. Kad viss jau kļūst mīksts, tad iemet kartupeļus. Un kad kartupeļi jau mīksti tad…

Skābenes, olas, kartupeļi un jeb kas cits, kas mājās atrodams: burkāni,…

Skābeņu zupa 2

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

katlā ielej ūdeni un vāra grūbas, kad grūbas gandrīz gatavas, pievieno smalki sagrieztus kartupeļus. Vāra, kamēr kartupeļi ir pusgatavi, tad pievieno apceptus gaļas gabalus, vāra, kamēr kartupeļi sāk jukt ārā, tad pievieno rupji…

skābenes 500gr., jaunie kartupeļi 1kg., grūbas 250gr., trekna gaļa 200gr., ūdens…
Galvenās sastāvdaļas: cūkgaļa, grūbas, pētersīļi, skābenes.
Laiks
25 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
14351 reizi