Piparmētru sīrups

 

Autors: olga nikolajeva, 30.11.2009
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • piparmētru lapiņas 2 glāzes sastampatas 4 litri udens 4kg cukurs 2 paciņas citronskābe

Pagatavošana: 24 min.

izvarīt sīrupu no udens cukura un citronskābes karsta sīrupā ielikt piparmētru lapiņas un 24 stundas turet to visu vēsā vieta tad izkāst caur smalko sietu un uzvarit pildit karstu pudelēs

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

broņislavs
broņislavs
08.08.2011  / 
man personīgi negaršoja jo garšoja pēc samzagām jo pievieno citronskābi,ja liktu tikai cukuru tad buutu ok. (esmu izmēģinājis)
erii
erii
04.08.2014  / 
Es daru šitādi! Piparmetru lapiņas 100gr saplūkājutad parberu cukuru 1kg un vel riktīgi sastampaju,tad pārleju 600gr vārosu ūdeni un lai pāris stundas ievelkas,tad izkāšu,lapiņas nospiežu un leju katliņā,vāru minūtes trīs un tad,karstu pudelēs iekšā! Kad taisu dzērienu,tad pielieku nedaudz citronskābi....sanāk labs padzēriens! un saglabajas,kaut piecus gadus! jātur gan vēsumā:)
Dzintra
Dzintra
28.10.2010  / 
Lieku 5 zvaigznes. Vēlreiz paldies.
Evija
Evija
16.08.2010  / 
Ļoti labs un atsvaidzinošs dzēriens ( sanāk labs Mohito kokteilis)
boļeslavs
boļeslavs
08.08.2011  / 
man negarshoja ,jo bija pievienota citronskaabe.man labaak garsho tikai ar cukuru un tomaatiem.tad sanaak ok.
ar cieņu- mājsaimnieks boļeslavs
visss ir bumbaas
rozachupa
rozachupa
22.09.2010
Jā, to citronskābi negribas gan. Es arī par citroniem! :)
Dzintra
Dzintra
28.10.2010  / 
Ļoti gards dzēriens, paldies par recepti, tagad zināšu, kur izlietot lielo piparmētru daudzumu. Mūsu mājās garšo...
Liene
Liene
09.09.2010
Interesanti, bet kur tādu sīrupu izmanto?
Ija Lozda
Ija Lozda
12.10.2010  / 
Izmēģināju ,( pacienāju draugus ) un domāju,ka tāds man nekad vairs nebūs. Pie rezultāta var nokļūt vienkāršāk. Uzvāra piparmētru tēju, pieliek citronu vai citronskābi, pieliek cukuru, lieto aukstu vai karstu. Tējai pat izteiktāka zaļa krāsa( ja pareizi kaltēta) , smarža un garša. Nekas nav 24 stundas jāgaida, jālej traukos, jāglabā. Sakārojās, pagatavo, izlieto, punkc.
dullais viesturs
dullais viesturs
08.08.2011  / 
sveik, čeit roksta dullais viesturs. esmu nonākt uz zemes lai pagaršot piparmētra sīrupups. man viedoklie būt tād ka mans garšot svaigs cilveki
salam aleikum
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Autentiskais piparmētru kvass

Autentiskais piparmētru kvass

40 min.
Pievienoja: Agnese G.

Parasti kvasu gatavo 3, 5 vai 10 litru traukā.

1,5 ēd. k. cukura, 5-10 g rauga, 40-45 g rupjmaizes sausiņu vai sausās maizes kvasa, 1 l…

Īru piparmētru tēja

8 min.
Pievienoja: Inese

1) Uzvāra zaļo tēju ar piparmētrām. 2) Pēc tam pielej pienu un turpina vārīt līdz viss uzkarsis. 3) Nokāš biezumus un pēc vēlmes pievieno cukuru. Lai labi garšo!

1 zaļās tējas paciņa, 2 tējk. kaltētu piparmētru, 1/2 tase ūdens, 1 tase piena

Priežu čiekuru sīrups

180 min.
Pievienoja: Nata

Priežu čiekuri jāvāk no jūnija sākuma līdz jāņiem,kad čiekuri vēl zaļi,mīksti. Receptes ir dažādas,es šoreiz gatavoju sekojoši. Noskalojam čiekurus aukstā tekošā ūdenī. Liekam katliņā,pielejam ūdeni.Vāram zem…

1 kg priežu čiekuri, 1,5kg cukurs, 1,5l ūdens

Pīlādžu sīrups

40 min.
Pievienoja: Signe Sarkane

1) Noskalotās ogas pārlej ar karstu ūdeni (1:1) un vāra 5 minūtes; 2) Ūdeni nokāš un izlej; 3) Ogas izrīvē caur sietu un izspiež sulu; 4) Uzvāra cukura ūdeni, tam pievieno sulu, vēlreiz uzvāra, atdzesē un pilda…

500 g pīlādžu ogas, 600 g cukurs, 500 g ūdens

Siera bumbiņas ar piparmētrām un pētersīļiem

30 min.
Pievienoja: Eva

Bļodiņā labi samaisīt kausēto sieru ar mājas sieru, kam pievieno ½ no zaļumiem un ķiploku. Izveidojiet 20 bumbiņas un ļaujiet tām 1 stundu nostāvēties ledusskapī. Pa to laiku uz sausas pannas apcep sezama sēkliņas, līdz tās…

20 bumbiņām, 200g kausētā siera, 90g cieta mājas siera (brinzas), 2 sasmalcinātas…
Galvenās sastāvdaļas: citronskābe, piparmētras.
Laiks
24 min.
Sarežģītība
Vidēja
Apskatīta
7874 reizes