Piparmētru sīrups

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • piparmētru lapiņas 2 glāzes sastampatas 4 litri udens 4kg cukurs 2 paciņas citronskābe

Pagatavošana:

izvarīt sīrupu no udens cukura un citronskābes karsta sīrupā ielikt piparmētru lapiņas un 24 stundas turet to visu vēsā vieta tad izkāst caur smalko sietu un uzvarit pildit karstu pudelēs

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 12

erii
erii
04.08.2014  / 
Es daru šitādi! Piparmetru lapiņas 100gr saplūkājutad parberu cukuru 1kg un vel riktīgi sastampaju,tad pārleju 600gr vārosu ūdeni un lai pāris stundas ievelkas,tad izkāšu,lapiņas nospiežu un leju katliņā,vāru minūtes trīs un tad,karstu pudelēs iekšā! Kad taisu dzērienu,tad pielieku nedaudz citronskābi....sanāk labs padzēriens! un saglabajas,kaut piecus gadus! jātur gan vēsumā:)
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
22 no 38 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
dullais viesturs
dullais viesturs
08.08.2011  / 
sveik, čeit roksta dullais viesturs. esmu nonākt uz zemes lai pagaršot piparmētra sīrupups. man viedoklie būt tād ka mans garšot svaigs cilveki
salam aleikum
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
31 no 103 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
boļeslavs
boļeslavs
08.08.2011  / 
man negarshoja ,jo bija pievienota citronskaabe.man labaak garsho tikai ar cukuru un tomaatiem.tad sanaak ok.
ar cieņu- mājsaimnieks boļeslavs
visss ir bumbaas
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
43 no 88 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
broņislavs
broņislavs
08.08.2011  / 
man personīgi negaršoja jo garšoja pēc samzagām jo pievieno citronskābi,ja liktu tikai cukuru tad buutu ok. (esmu izmēģinājis)
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
34 no 71 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
krista
krista
26.07.2011  / 
es jau šo recepti zināju citādā veidā man nebija jāgaida 12h bet 2h es nezinu atšķirību bet man garšo un arī nan ir ko taisīt jo dārzā ir dauzd pirarmētru vasar''a vel pieliek ledu un ir ideāli es tagat jau gaidu tās 2h jūs arī varat pamēģināt tās 2h nu lai jums veicas
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
31 no 89 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Autentiskais piparmētru kvass

Autentiskais piparmētru kvass

40 min.
Pievienoja: Agnese G.

Parasti kvasu gatavo 3, 5 vai 10 litru traukā.

1,5 ēd. k. cukura, 5-10 g rauga, 40-45 g rupjmaizes sausiņu vai sausās maizes kvasa, 1 l…

Priežu čiekuru sīrups

180 min.
Pievienoja: Nataša Rogova

Priežu čiekuri jāvāk no jūnija sākuma līdz jāņiem,kad čiekuri vēl zaļi,mīksti. Receptes ir dažādas,es šoreiz gatavoju sekojoši. Noskalojam čiekurus aukstā tekošā ūdenī. Liekam katliņā,pielejam ūdeni.Vāram zem…

1 kg priežu čiekuri, 1,5kg cukurs, 1,5l ūdens

Pīlādžu sīrups

40 min.
Pievienoja: Signe Sarkane

1) Noskalotās ogas pārlej ar karstu ūdeni (1:1) un vāra 5 minūtes; 2) Ūdeni nokāš un izlej; 3) Ogas izrīvē caur sietu un izspiež sulu; 4) Uzvāra cukura ūdeni, tam pievieno sulu, vēlreiz uzvāra, atdzesē un pilda…

500 g pīlādžu ogas, 600 g cukurs, 500 g ūdens
Melleņu un piparmētru limonāde

Melleņu un piparmētru limonāde

40 min.
Pievienoja: Alise Losmane

1) Sāk ar sīrupa gatavošanu. Vispirms sajauc ūdeni ar cukuru un liek uz vidējas uguns, kamēr cukurs ir izkusis. 2) Tad liek klāt mellenes un piparmētru lapas, karsē līdz mellenes ir izšķīdušas un ir izveidojusies sula.…

Sīrupam:, 1/2 glāze granulēta cukura, 1 glāze ūdens, 1 glāze melleņu (svaigas vai…

Siera bumbiņas ar piparmētrām un pētersīļiem

30 min.
Pievienoja: Eva

Bļodiņā labi samaisīt kausēto sieru ar mājas sieru, kam pievieno ½ no zaļumiem un ķiploku. Izveidojiet 20 bumbiņas un ļaujiet tām 1 stundu nostāvēties ledusskapī. Pa to laiku uz sausas pannas apcep sezama sēkliņas, līdz tās…

20 bumbiņām, 200g kausētā siera, 90g cieta mājas siera (brinzas), 2 sasmalcinātas…
Galvenās sastāvdaļas: citronskābe, piparmētras.
Laiks
24 min.
Sarežģītība
Vidēja
Apskatīta
10585 reizes