Pilns grāpis biešu zupas

5 53
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 1 kg biešu
  • 5 kartupeļi
  • 2 pētersīļu saknes
  • 2 sīpoli
  • 3 burkāni
  • 500 g liellopa gaļas
  • Citronskābe
  • Skābais krējums

Pagatavošana:

Pilns grāpis biešu zupas 1

1) Liek vārīties bietes (var pirkt jau vārītas, ja negribas ķēpāties). Vāra aptuveni 40 minūtes.

2) Kamēr vārās - sasmalcina un apcep sīpolus.

Pilns grāpis biešu zupas 2

3) Plānās ripiņās sagriež burkānus un pētersīļa sakni. Liek klāt sīpoliem un visu turpina cept.

Pilns grāpis biešu zupas 3

4) Kamēr sīpoli, pētersīļa sakne un burkāni cepas, mazos gabaliņos sagriež liellopa gaļu.

Pilns grāpis biešu zupas 4

5) Pievieno gaļu ceptajiem dārzeņiem un visu sutina uz nelielas uguns. Ūdeni klāt liet nevajag, no gaļas izdalīsies sula.

Pilns grāpis biešu zupas 5

6) Kamēr viss sutinās, sagriež kartupeļus kubiņos.

Pilns grāpis biešu zupas 6

7) Mizo bietes (viegli to ir izdarīt, ja vēl karstas apstrādā zem auksta ūdens. Miza viegli nobrucinās, un nemaz nevajag nazi).

8) Nomizotās bietes sarīvē uz rupjās rīves (es vārīju vairāk kā vajag bietītes, lai pie vienas ķēpas var uztaisīt gardus biešu salātiņus).

Pilns grāpis biešu zupas 7

9) Kamēr šie darbiņi tika darīti - gaļa ar dārzeņiem jau ir sasautējusies.

Pilns grāpis biešu zupas 8

10) Gaļas sautējumu un kartupeļus liek katlā, kurā iepriekš uzvārīts ūdens. Vāra vidēji 15-20 minūtes.

11) Pievieno rīvētās bietes un pavāra vēl 10 minūtes.

12) Ja bietes ir kļuvušas brūnganas, pieber šķipsniņu citronskābes - tas dos gan patīkamu skābumiņu, gan atdzīvinās zupas krāsu (manā gadījumā gan zupai krāsa nepazuda, bet skābumiņu vienalga gribējās).

13) Kad zupa gatava, ļauj tai ievilkties 10-20 minūtes, pievieno krējumu, zaļumus un pēc vēlmes sātam pievieno sagrieztu, vārītu olu.

Lai labi garšo! :)

Pilns grāpis biešu zupas
Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 20

reception
reception
02.04.2016
I love minecraft and basically i love this soup
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
6 no 12 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Gardēdis Janka
Gardēdis Janka
19.02.2016
Paldies, ļoti laba recepte! :D
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
7 no 12 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Anomax
Anomax
18.01.2016  / 
Paddies par reception to it labs!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
6 no 12 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Anomax
Anomax
18.01.2016  / 
Paddies par reception to it labs!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
6 no 12 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Anomax
Anomax
18.01.2016  / 
Paddies par reception to it labs!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
6 no 12 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Šīvakara biešu zupa

Šīvakara biešu zupa

90 min.
Pievienoja: Ilva

1.Iesākumā jānovāra izvēlētā gaļa,manā gadījumā tas ir žāvēts cūkas stilbiņš un jela cūkgaļas pavēdere ar ādu,gaļu noputojam,es nemainu ūdeni savādāk tauciņi pazūd:) 2.Kamēr gaļiņa vārās,varam sagatavot produktus,ko…

2 burkāni, 6 vidēji kartupeļi, 4 nelielas bietes, 2 sīpoli, 4 ķiploku daiviņas, pusīte…
Biešu zupa - veģetārā

Biešu zupa - veģetārā

40 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

1) Bietes un burkānus sarīvē, pētersīļa sakni un sīpolu sasmalcina.Visu apcep kausētā sviestā, pēc tam liek verdošā ūdenī. 2) Pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus, sāli, citronskābi un cukuru. Vāra, kamēr kartupeļi…

600 g vārītu vai ceptu biešu, 2 kartupeļi, 1 burkāns, 1 pētersīļa sakne, 1 sīpols, 2,5 l…

Biešu zupa

0 min.
Pievienoja: Marina Kanonoviča

Kubiņos sagrieztas bietes un kartupeļus vāra sakņu buljonā apmēram 30 minūtes, sastrādā biezenī, pievieno sāli, piparus, cukura sīrupu un mārrutkus. Saldo krējumu saputo. Šķīvī smeļ zupu, vidū liek putukrējumu un rotā ar…

500 g vārītu biešu, 250 g kartupeļu, 1,5 l sakņu buljona, ēdamk. mārrutku, 200 ml saldā…
Gardā biešu zupa

Gardā biešu zupa

30 min.
Pievienoja: Ilma Hermansone

1) Traukā ielej marinētas bietes no burkas ar visu šķidrumu, pielej klāt ūdeni un kefīru (paniņas), lai būtu tumīgāk. 2) Novārīto bieti sarīvē, olas sagriež kubiciņos un visu kopā liek klāt. 3) Tad pieliek dilles, lokus,…

1 burciņa (500 g) marinētu biešu, 1 vārīta biete, 1 l kefīra vai paniņu, 1/2 l ūdens, 5…

Gan biešu salāti gan biešu zupa

60 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Bietes novāra, nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Burkānus sarīvē uz sakņu rīves un apcep kopā ar sakapātiem sīpoliem. Tomātus applaucē, novelk miziņas un sasmalcina. Visu liek katlā, pieber sasmalcinātas dilles, pētersīļus,…

1 kg sarkano biešu 1 kg burkānu 1 kg sīpolu 1kg tomātu 200 g cukura 2 galviņas…
Galvenās sastāvdaļas: bietes, liellopa gaļa, pētersīļu saknes.
Laiks
80 min.
Sarežģītība
Vidēja
Porcijas
8
Apskatīta
49399 reizes