Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Ķirbja biezenis ar mandeļu aromātu
Ķirbja biezenis ar mandeļu aromātu
Ķirbja biezenis ar mandeļu aromātu
Ķirbja biezenis ar mandeļu aromātu

Ķirbja biezenis ar mandeļu aromātu

40 min.

1) Gatavo galetes: Katliņā izkausē sviestu, pielej pienu, pievieno sāli, cukuru uzsilda līdz brīdim, kad sāk burbuļot. 2) Bļodā ieber pārslas. Karstu piena maisījumu lej pārslās un izmaisa. Pievieno garšvielas. Atstāj līdz…

Biezenim:, 2 daļas riekstu, Ķirbis, 1 daļa skābu ābolu, 1/2 daļas sarkanās…

kirbju,bumbieru kokteilis

2 min.
Pievienoja: ilze

noskalo darzenus,ja nepieciesams tad nomizo. Noskalo bumbierus.Izspiez sulu no ingvera,burkaniem,bumbieriem unkirbja. Sulai pievieno jogurtu un visu sajauc.

kirbis-400g bumbieri-2gab. burkans-2gab. ingvers-6-8mm jogurts bez garsas-150 ml.
Ķirbju cepumi

Ķirbju cepumi

30 min.
Pievienoja: Elina

1) Saputo mīkstu sviestu ar cukuru, lai ir viegls un pūkains. 2) Sakultai masai pievieno ķirbi, olu, vaniļu. 3) Atsevišķā bļodā samaisa miltus ar sodu, cepampulveri, kanēli, muskatriekstu un sāli. 4) Miltu maisījumu…

Glāze sviesta, Glāze cukura, Glāze sablendētu vārītu ķirbju, Ola, 1 tējk. vaniļas, 2…

Burkānu - ķirbju salāti

15 min.
Pievienoja: Skaidrīte

1) Burkānus un ķirbi sarīvē uz rupjās rīves vienādās daļās. 2) Pievieno mazliet ķiploku eļļas, salātu mērci un viegli samaisa (sāli pat nelieku). Labu apetīti!

Svaigi burkāni, Kailsēklu ķirbis, Ķiploku eļļa, Salātu mērce

Citronu un ķirbju ievārījums

60 min.
Pievienoja: Baiba Gūtmane

1) Nomizo un smalki sagriež citronus. 2) Liek katliņā vārīties kopā ar 200 g cukura. 3) Tad, kad citroni ir savārījušies, pievieno 3 kg smalki sagrieztus ķirbjus. 4) Vāra, līdz visas sastāvdaļas kļuvušas mīkstas un…

3 kg ķirbju, 1 kg citronu, 200 g cukura

Ķirbju biezzupa ar riekstiem

30 min.
Pievienoja: Kristīne

1) Ķirbi un kartupeli sagriež kubiņos un liek vārīties; 2) Burkānu un sīpolu sasmalcina un apcep. Liek katlā kopā ar kartupeli un ķirbi vārīties; 3) Kad dārzeņi mīksti, liek blenderī un kārtīgi sablenderē. Pievieno riekstus…

500 g ķirbis, 3 kartupeļi, 2 burkāni, 1 sīpols, 2 iepakojumi Dzintars siers, 2 saujas…

Ķirbju siera kūka ar brūkleņu glazūru

90 min.
Pievienoja: Oskars Morozovs

1) Karstumizturīgā veidnē ielej 2 cm ūdens, liek cepeškrāsns apakšējā nodalījumā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 °C. 2) Cepumus ar blenderi sasmalcina, pievieno kanēli, izkausēto sviestu, un visu rūpīgi samaisa. 3) Gatavo…

Pamatnei:, 200 g cepumu (piemēram, "Selga"), 1 tējk. kanēļa, 4 ēd. k.…

Salāti ar ķirbju čipsiem

20 min.
Pievienoja: Nataša Rogova

1) Mandarīnu sadala šķēlēs un katru sagriež uz pusēm; 2) Bļodā samaisa sieru, kuskusu (es to vārīju ananāsu sulā, aizstāju ūdeni ar konservēto sulu) un rukolas lapas; 3) Pievieno mandarīnu un ananāsu gabaliņus un izmaisa; 4)…

Vārīts kuskus, Sauja mazās rukolas lapas, 1 mandarīns, 1 ēd. k. ananāsu gabaliņi,…

Šokolādes un ķirbju keksiņi

50 min.
Pievienoja: Inese

"Paldies" no manis un maniem vīriešiem - ēdienu blogerei Uwai par šo kolosāli labo recepti. Kad meklēju, kā iebarot vīram un puikām ķirbi vai kabaci, nejauši atradu šo recepti. Izmēģināju, un neviens nesaprata, ka tur…

40 g kakao, 1/2 tēj. k. cepampulveris, 1/2 tēj. k. soda, 1 tēj. k. kanēlis, 1/2 tēj. k.…
Ķirbja maizes silevu
Ķirbja maizes silevu
Ķirbja maizes silevu
Ķirbja maizes silevu

Ķirbja maizes silevu

60 min.

1) Ķirbi sagriež gabaliņos, izvāra un sablenderē biezenī; 2) Sajauc miltus ar sāli, cepampulveri un kanēli; 3) Biezenim pievieno eļļu, cukuru un 100 ml ūdens un samaisa; 4) Sajauktajai ķirbja masai pievieno…

200 g milti, 200 g cukurs, 250 ml ķirbja biezenis, 120 ml eļļa, Šķipsniņa sāls, 1 tēj.…

Ķirbju pankūkas ar zaļajiem zirnīšiem

30 min.
Pievienoja: Nataša Rogova

1) Ķirbi un sieru sarīvē uz smalkās rīves. 2) Pielej kefīru, iemaisa olu, sāli, mannu, miltus. 3) Zaļos zirnīšus aplej ar verdošu ūdeni, pēc pāris sekundēm, kad tie atkusuši, notecina un uzlej ledus aukstu ūdeni. Šādi…

500 g ķirbja, 150 g zaļo zirnīšu (saldētu, ne konservētu), 2 olas, 100 ml kefīra, 60 g…

Franču deserti - "pumpkin parfait" & "le fondant au chocolat"

180 min.
Pievienoja: Nataša Rogova

Sākumā gatavojam kēksiem pildījumu: Liekam katliņā sviestu, cukuru, kakao un kausējam līdz viss viendabīgs. Noņemam no uguns un iemaisam krēmsieru. Paliek skaista krēmīga massa. Lejam trauciņos, nelielos, salīdzinam ar…

Franču aukstais deserts, "Pumpkin parfait :, 150g ķirbja biezenis,tas aptuveni būs…

Ķirbju kūka

60 min.
Pievienoja: Evita

Vispirms sagatavo ķirbju biezeni. Liek katliņā sagrieztu ķirbi, pievieno smilšērkšķu nektāru, brūno cukuru un novāra uz lēnas uguns, līdz ķirbis izjūk. Sakuļ ar mixeri un pievieno sviestu. 2/3 masas vajadzēs biskvītam, bet…

600 g Riekstu ķirbis, 400 ml Smilšērkšķu nektārs, 120 g Sviests, 200 g Brūnais cukurs, 3…
Ķirbja kūka ar dzērvenēm

Ķirbja kūka ar dzērvenēm

90 min.
Pievienoja: Zannda T.

1) Ķirbi nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Liek katliņā un uzlej nedaudz ūdens, sautē kamēr ķirbis paliek mīksts. 2) Ķirbi atdzesē. Tad to sastampā vai sakuļ ar mikseri/blenderi. Es iztiku ar sastampāšanu. 3) Pievieno…

600 g ķirbis, 1 bundža iebiezinātais piens ar cukuru, 2 olas, 100-150g mannas, 1 paciņa…

Ķirbju-baklažānu ikri ziemai

60 min.
Pievienoja: Inga

1) Baklažānus nomizo un sāls ūdenī apvāra, notecina un sakapā. 2) Ķirbjus un tomātus nomizo un sīki sagriež, pievieno sakapātus baklažānus, eļļu, izspiestos ķīplokus, sāli, piparus un sautē bieži apmaisot līdz veidojās…

3 kg Ķirbji, 3 kg Baklažāni, 3 kg Tomāti, 70 g Ķiploki, 250 g Augu eļļa, Sāls un pipari…