Nēģi želejā

2
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 1kg dzīvu nēģu
  • 5 pipari
  • 2 lauru lapas
  • 1 paciņa želantīna
  • sāls
  • sviests
  • dabīgā kafija, jeb melnā tēja

Pagatavošana: 50 min.

Saujā ieber sāli un saspiestai saujai pāris reizes izvelk cauri nēģi. Pēc tam liek uz pannas un sviestā apcep brūnu. Apceptos nēģus kārto katlā un pārlej ar ūdeni, lai visi nēģi būtu nosegti. Krūzītē aplej dabīgo kafiju, jeb melno tēju un pielej klāt nēģiem, biezumus gan labāk atstāt krūzītē. Pievieno lauru lapas, piparus un sāli pēc garšas. Vāra ~30minūtes (nēģis ir gatavs, kad, aiz vidusdaļas, paceļot ar nazīti, tas lūzt uz pusēm).

Kad nēģi gatavi ļauj tiem nedaudz atdzist. Pēc tam tos kārto traukā. Šķidrumam, kas palicis katliņā pievieno iepriekš uzbriedinātu un izkausētu želantīnu. Pārlej nēģus un liek uz pāris stundām ledusskapī.

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

inta
inta
21.12.2014
paldies par recepti. Domàju,ka bùs garsìgi!
armands indriksons
armands indriksons
19.12.2013  / 
Nav ne vainas receptei protams kam ir kur laukā uz režģīti uz oglēm uzcet tas ir super bet dzīvoklī gatavot ir citādāk receptes ir dažādas nenoniecinieti cita gatavotus gatavo kā tev tīk par garšas gaumi jau nestrīdas man jau vislabāk uz oglēm cepti un sāli pec tam super
Egita
Egita
08.11.2013  / 
Paldies par recepti!
JB
JB
08.12.2012  / 
brinumgardi nēģi ir tikko izcepti uz oglēm!!!
smirdelis
smirdelis
17.12.2011  / 
Ļoti garšīgi un arī nesmird nenolieciet otru tas nav pieklājīgi...
Piemēram veikalā nopērkamie negaršo pēc nekā....
Kas var būt labāks par mājās taisītiem nēgiešiem
Dace
Dace
03.12.2011
Mīlīši!!!
Godīgi sakot - neizprotu komentētājus. Ja jau neapmierina receptes veids, ko skataties??? Rakstiet savu recepti!!!
Katrs no receptes var paņemt sev vēlamo ieteikumu. Esiet tik pieklājīgi un "nenolieciet" otru!!!
Mega Piranha 2010 FESTiVAL NORDiC PAL DVDR-TV2LAX9
Mega Piranha 2010 FESTiVAL NORDiC PAL DVDR-TV2LAX9
23.11.2010
Man jautājums par to, cik ļoti viņi smird tos gatavojot? Vai ir trakāk nekā ar zivi?
imants
imants
05.11.2010
vēl sviestu?būs gan par treknu!nekādu želantīnu!
gints
gints
30.10.2010
vakar tika tais'ti nēģi pēc šis receptes,bet līdz želantīnam netika,jo tika apēsti jau ātrāk:) ņam,ņam garšīgi
Maijucs
Maijucs
13.12.2009
Mazliet cits piegājiens. :)
Kārtoju pīlē cieši jau pēc apcepšanas, piespiežu, lai tiešām blīvi sakļautos.
Šķidrumu gatavoju ar sāli un kafiju- pannas novārījumā, ja nēģi kārtīgi salikti, vajag maz.
Aplej sakārtotos nēģus, nekādu želatīnu un visādas eksotiskas garšvielas, lai nenomāktu nēģu dabiskā garšu.
Karsē cepeškrāsnī var arī uz liesmas apm pusstundu, kā jau teikts. Noliek vēsumā un nākošā dienā- ņam, ņam.. :) Labu apetīti.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ogu želeja

Ogu želeja

20 min.
Pievienoja: Dansukker

Ogas un / vai augļus saliek deserta trauciņos. Uzvāra ūdeni un iejauc tajā želejas cukuru. Maisa, līdz šķidrums kļūst caurspīdīgs. Pēc vēlēšanās šķidrumu var iekrāsot, pievienojot nedaudz ogu vai augļu. Karsto šķidrumu lēni…

Saldētas vai svaigas ogas un / vai augļi, 150 g Dansukker želejas cukura…

Nēģu zupa ar garšaugiem

200 min.
Pievienoja: Jānis Eduards Ozoliņš - Carnikavā.

1) Nēģus nomazgā, tiem atdala galvas un astes. Sagriež 2 cm garos gabalos, vēlreiz nomazgā. 2) Kartupeļus, burkānus, sīpolus, sagriež 1,5 - 2 cm kubveida gabalos un 3 - 5 min. apcep katlā vai uz pannas. 3) No nēģu galvām un…

1 kg svaigi nēģi, 1 kg kartupeļi, 500 g burkāni, 300 g sīpoli, 2 daiviņas ķiploks, 1…
Želejas tārpi helovīniem

Želejas tārpi helovīniem

10 min.
Pievienoja: Agita Jurgevica

1) Uzvāra ūdeni. 2) Salmiņus ieliek karstajā ūdenī, pēc 2 minūtēm salmiņus izvelk ārā un saliek traukā, lai stāv taisni. 3) Ielej želejas konsistenci un gaida kamēr sarecē. Labi noder Helovīniem. Labu apetīti!

Želejas konsistence, Ūdens, Kokteiļu salmiņi

Medus želeja

25 min.
Pievienoja: Signe Sarkane

1) Medu izkausē ūdenī, uzvāra, tad pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu un samaisa; 2) Želeju lej formiņās un liek leduskapī sarecēt. * Ja želēja ir pārāk salda, pievieno nedaudz citronskābes vai citrona sulas. Labu…

30 g medus, 10 g želatīns, 100 g ūdens, Citronu sula

Rasols ar nēģi

20 min.
Pievienoja: Lilita Ābelīte

Kartupeļus, ābolu, olu, gurķi, cepeti un nēģi sagriež. Pievieno krējumu, sāli, cukuru, etiķi, mārrutkus. Visu samaisa un pārkaisa ar zaļumiem.

vārīti kartupeļi - 500 g, ābols, vārīta ola, skābs gurķis, cepetis vai šķiņķis - 100 g,…
Ēdiena veids: aukstās uzkodas, aukstās zivju uzkodas, uzkodas, zivju uzkodas.
Galvenās sastāvdaļas: nēģi.
Laiks
50 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
23547 reizes