Mazsālīts lasis egona gaumē

1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • Laša vai foreles fileja ar ādu - jebkurš pieejamais daudzums. (Fileja - zivs bez asakām) Nepieciešamas divas laša vai foreles puses.
  • Sāls.
  • Cukurs (smalkais, baltais).
  • Melnie pipari.
  • Alumīnija folija.
  • Izejvielu nepieciešamais daudzums aprakstīts receptē.

Pagatavošana:

Ņem sāli un cukuru attiecībā 1:1, sajauc kopā. Sāls un cukura daudzums ir atkarīgs no filejas lieluma. Parasti nepieciešmas vismaz 2-3 ēdamkarotes sāls un cukura.

Atsevišķā traukā sajauc sāli ar cukuru, tos ar karoti samaisot kopā.

Pie sāls-cukura maisījuma pieber sasmalcinātus melnos piparus. Piparus pieber tik daudz, lai sāls-cukura maisijums pēc krāsas kļūtu netīri pelēks.

Paņem laša vai foreles puses un uzliek uz alumīnija folijas.

Tām laša pusēm, kas ir bez ādas, uzkaisa nedaudz iepreikš sagatavotā sāls-cukura-piparu maisījuma.

Abas filejas puses saliek kopā. Uz ādas lielā vairumā - aptuveni vienu milimetru biezā slānī uzkaisa maisījumu.

Pirms maisījuma kaisīšanas zivi uzliek uz folijas. No sākuma maisījumu uzkaisa uz vienas filejas puses, tad uz otras. Visu satin alumīnija folijā, pēc tam ieliek ledusskapī.

Tur ledusskapī vismas divas stundas, tad pārgriež folijāieīto zivi uz otru pusi; atkal tur ledusskapī divas stundas.

Pēc tam, kad fileja pabijusi ledusskapī divreiz pa divām stundām, to var griezt šķēlītēs un ēst. Var ēst, liekot uz maizes, tādējādi veidojot lašmaizītes, var ēst kā uzkodu bez maizes.

Pēc izgatavošanas turēt tikai ledusskapī. Apēst 5.-6. dienu laikā.

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Inese
Inese
22.09.2011
Zvejniekam...tak uzraksti sakarīgi recepti -
Mazsālīts lasis Zvejnieka gaumē!:)
Zvejnieks
Zvejnieks
27.04.2010
Pirmkārt: nekad nelietojiet piparus sālot lasi (tikai ēšanas laikā), otrkārt sāls un cukura attiecībai jābūt 3:1,(nekādā gadījumā 1:1), treškārt: lasis ir ēdams pēs stundas, ja nav ļoti liels
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Mazsālīta laša uzkoda

10 min.
Pievienoja: Maija Zvirbule

Uz salātlapas uzliek nedaudz mazāku mazsālītā laša šķēlīti. To apslaka ar citrona sulu un uzber pāris kaperus. Salātlapu ar lasi satin rullītī un izdur cauri irbulīti, lai tas nevērtos vaļā.

Mazsālīta laša vai foreles strēmelītes Svaigas salātlapas Citrons Kaperi Irbulīši

Mazsālīta laša salāti

15 min.
Pievienoja: Evita Kubuliņa

Gatavo mērci: sajauc 50:50 krējumu un majonēzi, pievieno piparus. Nomizo gurķi un lielās daivās brīvi kārto uz garena šķīvja ( šāles), tomātu sagriež četrās daļās un arī kārto uz šķīvja. Aplej ar sagatavoto mērci, bet tikai…

Svaigs gurķis; tomāts; mazsālīts lasis; krējums un majonēze; citrons; sīpols; pipari

Lavašs ar mazsālītu lasi un lociņiem

30 min.
Pievienoja: Ausma Kušnere

Lavašu apsmērē ar sieru, virsū liek sagrieztu nelielos gabaliņos mazsālīto lasi un sīki sagrieztus lociņus, satin rullītī. Liek ledusskapī, lai paastāv, bet var ēst arī uzreiz, sagriežot šķelītēs.

~300 g mazsālīts lasis lavašs ~200 g zaļie lociņi kausētais siers Dzintars klasiskais

Pankūku rullīši ar mazsālītu lasi

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Pankūku pārsmērē ar plānu majonēzes kārtiņu, uz tā vienu otram blakus kārto plānās šķēlēs sagrieztu mazsālītu lasi un no vienas malas stingri satin pankūku rulli, liek ledusskapi uz pusstundu sastingt. Tad griež ar asu nazi 1…

Klasiskās Plānās pankūkas Mazsālīts lasis Majonēze Dilles Citrons

Pankūku rullīši ar mazsālītu lasi. 2

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Pankūku pārsmērē ar plānu majonēzes kārtiņu, uz tā vienu otram blakus kārto plānās šķēlēs sagrieztu mazsālītu lasi un no vienas malas stingri satin pankūku rulli, liek ledusskapi uz pusstundu sastingt. Tad griež ar asu nazi 1…

Plānas pankūkas Mazsālīts lasis Majonēze Dilles Citrons
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
6615 reizes