Marinēti kāpostu salāti ziemai

 

Autors: Agris, 27.10.2009
Iesaki:  
Marinēti kāpostu salāti ziemai

Sastāvdaļas

  • Kāposti - 10 kg
  • Burkāni - 2 kg
  • Sīpoli - 2 kg
  • Paprika - 2 kg
  • Cukurs - 600 g
  • Sāls - 300 g
  • Etiķis (9%) - 1 l
  • Eļļa - 1 l

Pagatavošana: 120 min.

Kāpostus saēvelē vai smalki sagriež. Sasmalcina papriku un sīpolus, kā arī uz vidēja rupjuma rīves sarīvē burkānus. Parasti sīpolu un paprikas sasmalcināšanai (sagriešanai) izmantoju virtuves kombaina plāno šķēlīšu griezēju. Visus dārzeņus liek lielā bļodā vai spainī un ar rokām samaisa (nevajag censties "samočkāt"). Pēc tam pievieno sāli, cukuru, eļļu, etiķi un atkal ar rokām samaisa. Pēc tam tam visam ir jānostāvas (jāiemarinējas) 36 stundas. Pēc tam salātus samaisa un pilda 0,5 - 1,5 l stikla burkās, kuras pēc piepildīšanas aizvāko. Pildot šos salātus burkās ir jāskatās, lai visi kāposti atrstos sulā (marinādē). Burkas ieteicams uzglabāt vēsā vietā.

No šo produkta daudzuma sanāk aptuveni 20 l gatavās produkcijas.

Marinēti kāpostu salāti ziemai 1

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Agris
Agris
16.08.2012
Nē, nevajag. Man stāvēja bez pasterizēšanas. Pieņemu, ka pasterizējot saturs paliek mīksts. Nepasterizējot saglabājas kraukšķigi, kā nu jau kāposti.
Skaidrīte Seidare
Skaidrīte Seidare
04.10.2010  / 
10 kg kāpostu - tas nozīmē saēvelēti 10 kg vai neēvelēti ?
Asja
Asja
14.08.2012
Esmu šādus gatavojusi, tikai es pasterizāju.Vai tiešām nevajaga to darīt un stāvēs istabas temperatūra.
Ewa
Ewa
24.11.2009  / 
šitie ir vieni no mīļākiem mūsu ģimenes salātiem!
Sintija
Sintija
06.08.2014  / 
Garšīgi salātiņi.
Rita
Rita
20.09.2013  / 
man patika šī recepte-un stāv pagrabā ļoti labi bez pasterizēšanas!!!
mārča
mārča
16.09.2011  / 
Ēvelējot svars palielinās,vai samazinās? Daunīši.
Agris
Agris
02.08.2010
Drošības pēc vēsumā, bet šķiet ka var arī istabas temperatūrā.
elita
elita
07.10.2011
Lieliski salāti,tikai es vēl pielieku klāt 2 kg svaigus gurķus, var arī dilles svaigas
Agris
Agris
04.10.2010
Saēvelēti.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Tomātu un svaigu kāpostu salāti ziemai

0 min.
Pievienoja: Līga Zālīte

Sīpolus sautē eļļā līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno kāpostus, garšvielas, kad kāposti pusmīksti, pievieno tomātus, pavāra 30 -40 minūtes un pilda burkās. Labu apetīti.

1,5kg kāpostu 3kg tomātu 1kg sīpolu 1 glāze eļļas 2 ēdamkarotes sāls 4 ēdamkarotes…

Melno rutku un kāpostu salāti ziemai

0 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

rutkus rupji rīvē,burkānus sagriež šķēlītēs,kāpostus ēvelē skaidiņās,sīpolus sasmalcina.vispirms burkā ielej etiķi,ieliek zaļumus,tad pilda dārzeņu maisījumu,uzber sāli,cukuru.uzlej verdošu ūdeni.liek pasterizēt…

160gr.melno rutku 160gr.kāpostu 30gr.burkānu sīpols ķiploka daiviņa 1tējk.sasmalcinātu…

Marinēti kāpostu salāti

0 min.
Pievienoja: Ingrīda Zemžāne

Kāpostu saēvelē, burkānus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolu pārdala 4 daļās un sagriež, ķiploku piespiež caur ķiploku spiedi, pieliek pārējās sastāvdaļas un kārtīgi samaisa. Atstāj uz 4h lai atsulojas, ik pa laikam apmaisa. Var…

2,30 kg kāpostgalva 400 g burkānu 1 ķiplokgalviņa 200 g sīpolu 3 ēd. kar. sāls 1 glāze…

Redīsu un marinētu gurķu salāti

30 min.
Pievienoja: XPovar

Sastāvdaļu daudzums aptuvens. Variācijas dažādas. Redīsus nomazgā atbrīvo no lapām un saknēm un sarīvē uz dārzeņu rīves, vai smalki sagriež. Pievieno sāli un pamatīgi sakrata, tad nospiež (vai ieliek sietā) lieko šķidrumu.…

Redīsi 400 g, Marinēti gurķi 250 g, 3 vārītas olas, 1 neliels sīpols (var nebūt),…

Kāpostu salāti (ēšanai uzreiz)

10 min.
Pievienoja: Bigija C

Smalki sapriež sv. kāpstu,vai uz mazu ēvelīti,vai rīvi,lai būtu garas strēmeles. Marināde: 1 litrs ūdens vārās, pievieno visas garšvielas,kuras ir receptē.Ieliek burkā kāpostus un uzlej karstu marinādi.Var svaigu burkānu…

1.5 kg. -svaigi kāposti, 1 litrs-ūdens, 0.150- cukurs, 4 tējk.- sāls, 2 tējk.…
Ēdiena veids: salāti.
Laiks
120 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
22743 reizes