Mājas alus

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

mmmmmmmmmmmmm

Sastāvdaļas

  • apiņi, tirs udens, iesala sīrups,raugs vai ieraugs

Pagatavošana: 180 min.

Ņemam litru iesala ekstrakta, kilogramu cukura, 10 gramu sausā rauga, žāvētus apiņus un 20 litru ūdens. Iesala ekstraktu iejauc ūdenī, pievieno raugu, cukuru un apiņu novārījumu. Ja vēlas tumšāku alu, daļu cukura sagrauzdē. Jo stiprāk cukuru sagrauzdē, jo alus būs tumšāks. Apiņu novārījumu gatavo šādi – 100 gramu apiņu aplej ar ūdeni, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un atstāj stundu ievilkties, nokāš un iegūto šķidrumu izmanto alus brūvēšanai. Kad visas

sastāvdaļas sajauktas un iepildītas traukā, to noslēdz un iekārto gāzes novadīšanas caurulīti, līdzīgi kā raudzējot vīnu. Pēc nedēļas alus norūdzis. To nokāš un pilda traukos, kurus var labi aizkorķēt. Uz katru litru pievieno vēl piecus gramus cukura. Tas ir gāzēts un dzirkstošs, gana stiprs.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 20

Arturs
Arturs
06.11.2013  / 
Liels paldies. Bruveju jau tris reizes, gan gaisho, gan bruno, gan porteri. visi sanaca ljoti labi. vienigais filtreshanas ierici pagatavot sanaca diezgan dargi (+-40ls).
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
14 no 22 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
oleg
oleg
12.06.2011
gribu pameginat kautko pagatavot
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
10 no 31 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
HARALDS
HARALDS
30.03.2011
nevajag jau taisīt brāgu.sliktam dejotājam arī olas maisa.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
11 no 28 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
HARALDS
HARALDS
27.03.2011
vis jau ir labi ,bet cik tad tas alus beigās izmaksā!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
10 no 33 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Jānis Zaram
Jānis Zaram
26.03.2011
Būs par šķidru. Uz 20l ūdens vajag apmēram 10-12 puslitra burciņas ekstrata.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
16 no 29 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Mājas alus no miežu iesala

Mājas alus no miežu iesala

360 min.
Pievienoja: edg@rs

INVENTĀRS Pirmkārt jau vajadzīga plīts un katls vārīšanai. 40L emaljēto katlu, kā šis, Latgalītē var nopirkt pa 5lvl lietotu, vai 15lvl jaunu. Lai atdalītu šķidrumu no iesala ir vajadzīgs trauks filtrēšanai.…

35L ūdens, 5.5kg gaišais iesals, 30gr rūgtie Magnum apiņi, 20gr aromātiskie Traditional…
Kā uztaisīt alu 3 stundās izmantojot virtuvē atrodamos rīkus

Kā uztaisīt alu 3 stundās izmantojot virtuvē atrodamos rīkus

180 min.
Pievienoja: edg@rs

Tā kā alus darīšana mājās prasa nelielas sākotnējās investīcijas (filtrēšanas trauku, katlu, spaiņu iegādei), iespējams, tas daudzus attur no domas pamēģināt. Tamdēļ, turpinot KUPLA.LV rakstu sēriju par alus darīšanas metodēm,…

-6L ūdens, -1kg samalts iesals, -7g apiņi (es izmantojo Perle, bet var ņemt jebkurus,…

Alus kokteilis - "sarkanā acs"

5 min.
Pievienoja: Oskars Šļakota

Alus glāzē ielej alu un tad degvīnu. Pielej tomātu sulu, pievieno šķipsniņu sāls. Pasniedz atdzesētu.

1. gaišais alus, puse glāzes, 2. degvīns, ¼ glāzes, 3. tomātu sula, 4. sāls

Alus zupa ar alu

150 min.
Pievienoja: Dambja 4

Gaļu sagriežam nelielos gabaliņos un maucam vārīties! Nu sagaida kad vārās un tad kādu pusstundu vēl! Tikmēr sagriež visus tos drāzeņus gabaliņos - nu tā kā katrs to parasti dara un kā katram tas sanāk. Ņemam lielo katlu,…

Gaļa - cūkas, lopa vai vienalga, kāda nu kuram garšo. Apmēram pa vidu starp kilogramu un…

Alū uz apinīšiem sautēta vista

0 min.
Pievienoja: Andris Kesners

Vistiņām izņemam mugurkaulu. Pagatavojam pildījumu: Samaltai gaļai (teļa un cūkas) pievienojam olu dzeltenumus, sakapātus apinīšus un samīcām vijīgu mīklu. Sapildām vistiņās. Strauji apcepam sakarsētos taukos, pielejam mazliet…

2 mazas vistiņas, 250 g teļa un 250 g cūkas gaļas, 2 olu dzeltenumi, riekšava apiņu…
Laiks
180 min.
Sarežģītība
Viegla
Stiprums
Stiprs
Veids
Short drink
Temperatūra
Istabas temperatūrā
Īpašas pazīmes
Veldzējums vasarā
Paģirām
Īpaši vīriem
Apskatīta
13066 reizes