Lieliskā lazaņja

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • lazaņjas plāksnes (apmēram viens iepakojums)
  • tomātu pasta 350 g
  • četri lieli sarīvēti burkāni
  • maltā gaļa 700 g
  • četri lieli tomāti
  • trīs sarkanās paprikas
  • piens 0,5 l
  • milti (ēdamkarote)
  • olīveļļa vai sviests (pusotra ēdamkarote)
  • mozarellas siers (1-2 iepakojumi)
  • parmesan siers (samalts)
  • sāls, pipari, garšvielas

Pagatavošana:

1. sīkos gabaliņos sagriež tomātus un papriku. lielā katlā ielej nedaudz ūdens un liek tos sautēties.

2. sacep malto gaļu, pievieno tomātiem un paprikai katā.

3. pannā apcep burkānus, pievieno tiem tomātu pastu. cep ~5 minūtes, tad liek katlā pie pārējām sastāvdaļām. katlu atstāj pasautēties kādu laiciņu.

4. gatavo bešamela mērci: katliņā izkausē sviestu (uzkarsē olīveļļu). pievieno miltus un minūti maisa. kad iegūta viendabīga brūna masa, tai pamazām pievieno pienu un nepārtraukti maisa. maisīšanu turpina, līdz mērce ieguvusi bieza krējuma konsistenci. tad pievieno piparus, daudz sāls un citas garšvielas pēc izvēles.

5. sastāvdaļas kārto karstumizturīgā traukā ar augstām malām. vispirms liek kārtu lazaņjas plākšņu (tās ir viegli salauzt, lai noklātu visu trauku), tad kārtu gaļas mērces, pa virsu plāksnes. nākošajā kārtā liek gaļas mērci, bešamela mērci, parmesan sieru un plāksnes. pēc tam atkal - gaļas mērci, bešamela mērci, parmesan sieru. tad uzklāj plāksnes un visu virsmu nosmērē ar bešamela mērci. tai virsū uzber parmesan sieru un šķēlēs sagrieztu mozarellu.

lai labi garšo!

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Baklazanu, tomatu& parmezana siera lazanja

50 min.
Pievienoja: Lovite

Sasildam cepeskrasni 190gradus. Sakarse ellu liela cepespanna un klat pievieno baklazanus, sipolus, 5min, gatavo videja karstuma lidz paliek miksti, pievieno sampinjonus un tomatus un gatavo 5min. Pielejam klat Dolmio Tomatu…

2tejkarotes olivella vai darzenju ella, 1 videjs baklazans, smalki sagriezts, 1sipols,…

Vienkāršā lazanja

60 min.
Pievienoja: LIENE.

1) Smalki sagriezt sīpolu un ķiploku un cept kopā ar malto gaļu. 2) Kamēr malta gaļa tiek cepta, apliet tomātus ar karsto ūdeni, lai varētu noņemt miziņu. Tad sagriezt tomātus kubiciņos. 3) Kad maltā gaļa gandrīz gatava…

Lazanja plāksnes (atkarībā no trauka lieluma), 500 g maltā gaļa, 300 g siers (Siers…
Lazanja ar brieža gaļu

Lazanja ar brieža gaļu

50 min.
Pievienoja: Baltic Wild

1) Sagriež lociņus un gailenes, bet ne pārāk smalki. Apcep sviestā. 2) Pievieno brieža gaļu (1 gab.). Visu samaisa un turpina cept. Pievieno klāt saldo krējumu. 3) Maisījumu liek cepamtraukā, pa virsu klāj lazanjas…

2 gab. Baltic Wild Medījumu gaļas konservu „Briedis”, 250 g, 150 g saldā krējuma, 800 g…

Klasiskā lazanja

127 min.
Pievienoja: Baiba Orbidāne

Maltās gaļas mērcei gaļu kārtīgi apcep uz pannas, tad liek sautējamā katlā. Nomizo burkānus un sīpolus. Burkānus sarīvē uz rīves. Smalki sagriež sīpolus un selerijas kātus. Apcep eļļā burkānus, seleriju un sīpolus līdz zeltainai…

1 paciņa lazanjas plāksnes, Gaļas mērcei:, 0,5 kg liellopa maltās gaļas, 1 vidēja…

Parastā lazanja

60 min.
Pievienoja: Baiba Orbidāne

Cepamo formu izklāj ar foliju. Vispirms saliek malto gaļu, kas sacepta ar tomātiem. Tad liek virsū vienu kārtu lazanjas plāksnīšu, tālāk seko tomātu mērces kārta, sagriezti svaigi vai marinēti šampinjoni, svaigi tomāti, rīvēts…

lazanjas plāksnītes, maltā gaļa, tomāti, tomātu mērce, svaigi vai marinēti šampinjoni,…
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
8061 reizi