Latviskā mannā putra

4 43
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,
Latviskā mannā putra Foto: Shutterstock

Sastāvdaļas

  • 1 l piena
  • 1 tasīte mannā putraimu
  • 1/2 tējk. sāls
  • 1 ēd. k. cukura
  • 1/2 tasīte ūdens

Pagatavošana:

1) Katlā ielej ūdeni, kad tas uzvārās pielej pienu.

2) Kad piens gandrīz vārās, pieber sāli un cukuru.

3) Enerģiski maisot ber mannā putraimus. Maisot vāra līdz biezputra paliek biezāka. Tūlīt liek šķīvī un ēd ar sviestu ( margarīnu), ievārījumu vai ar cukuru samaisītu kanēli.

Labu apetīti!

Latviskā mannā putraFoto: Shutterstock
Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 12

kristine
kristine
01.05.2014  / 
ļoti garšīgi
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
9 no 22 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
paula
paula
10.04.2013  / 
es ta ari nesapratu cik mannas jaber
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
18 no 37 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
mix
mix
17.09.2012  / 
garsot garshoja mana putra bet ija par daudz !
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
18 no 37 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
zane
zane
11.04.2011  / 
KA VAR ZINAT CIK IR VIENA TASITE?????
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
27 no 59 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
rex
rex
02.03.2011
man sanaca ka piens piedega un manna bija rukta
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
24 no 62 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Mannas putra ar svaigiem bumbieriem

0 min.
Pievienoja: Evita Andrejeva

Ielejiet pienu kastrolī, pievienojiet mannas putraimus, uzvāriet un turpiniet vārīt 2 min. Pievienojiet bumbieri, kļavu sīrupu, kanēli, visas sastāvdaļas samaliet pārtikas dzirnaviņās, lai biezenis būtu vienmērīgs, vai…

1 ēdk mannas putraimu ½ gl piena 1 labi nogatavojies bumbieris, nomizots, bez serdes,…

Mannā putra

30 min.
Pievienoja: Irina Aļimova

Uzvāra ūdeni, ieber mannā un maisa. Kad manna sāk briest, putra paliek bieza. Uzliek uz šķīvja un ar karoti var visu noēst, uzliekot virsū kādu ievārījumu vai sviestu, pārkaisot ar kanēli un cukura kārtiņu.

ūdens, mannacukurs vai sāls garšai

5% mannā putriņa

30 min.
Pievienoja: Rita Prane

Vārošā ūdenī iebērt mannā un maisot vārīt 10-15 minūtes, pievienot pienu un cukuru, maisot ļaut uzvārīties un var slēgt ārā. Putriņa der barošanai ar pudelīti. Var sākt dot mazulim no 1 mēneša vecuma.

2 tējk. mannā 1 glāze piena ½ glāze ūdens ¼ tējk. cukura

Mannā putriņa dārzeņu buljonā

30 min.
Pievienoja: Rita Prane

Burkānu, kartupeli un kāli rūpīgi nomazgāt, nomizot, sagriezt un likt vārīties zem vāka uz vidējas uguns. Kad buljons novārījies līdz aptuveni 300 gr, izkāst caur marli. Likt buljonu atkal vārīties, kad uzvārās pievienot mannā.…

1 ēdk. mannā 1 neliels burkāns 1 neliels kartupelis 1 gabaliņš kāļa (apt. 20 g) ½ litra…

Mannas putra ar olu mērcii

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Pienu uzvāra, pievieno sāli, iemaisa mannu un vāra 15 minūtes, patstāvīgi maisot uz mazas uguns. Beigās pievieno cukuru un samaisa. Mērce: Sviestu samaisa kopā ar olu dzeltenumiem un ½ glāzi piena. Putru liek šķīvjos un pārlej…

1 glāze mannas, 2 glāzes piena, 1 ĒK cukura. Mērcei: ½ TK sāls, 3 olu dzeltenumi, ½…
Galvenās sastāvdaļas: cukurs, manna, piens.
Laiks
15 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
26657 reizes