Deserti - konditorejas izstrādajumi

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Bergamotes kēksiņi ar rozīnēm

60 min.
Pievienoja: Dace Klints

1) Rozīnes aplej ar alkoholu tā, lai šķidrums nosedz biezumus, vēlams atstāt ievilkties uz 12h. 2) Pienam pievieno melno tēju un uzkarsē, atstāj pusstundu ievilkties. Tējai ir jābūt ar diezgan izteiktu bergamotes smaržu, lai…

125 g piena, 150 g cukura, 220 g miltu, 150 g mīksta sviesta, 2 tējk. cepamais pulveris,…
Mammas ātrā ābolmaize
Mammas ātrā ābolmaize
Mammas ātrā ābolmaize
Mammas ātrā ābolmaize

Mammas ātrā ābolmaize

30 min.

1) Olas, cukuru, vaniļas cukuru kārtīgi saputo. 2) Pievieno kefīru, kārtīgi saputo. 3) Pievieno 1 paciņu cepamo pulveri, kārtīgi saputo. 4) Ber klāt miltus ~2 glāzes. Skatās, lai mīkla ir vidēji šķidra. 5)…

4 olas, 4 ēd. k. cukura, Vaniļas cukurs, 0,5 l kefīra, Paciņa cepamā pulvera (soda), 2…
Formas maize ar āboliem un riekstiem

Formas maize ar āboliem un riekstiem

90 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Ābolus nomizo, sagriež četrās daļās, izņem sēklotnes. 2) Ābolu ceturtdaļas sarīvē uz sakņu rīves. Tūlīt apslaka ar citronu sulu, lai āboli nemainītu krāsu un nepaliktu brūni. 3) Ieziež ar taukvielām maizes formu. 4)…

300 g saldskābu ābolu, 1 ēd. k. citronu sulad, 150 g mīksta sviesta, 150 g cukurbiešu…

Rabarbermaize ar biezpienu

80 min.
Pievienoja: Dace

Mīklu izkārto uz plāts, rabarberus sagrieš smalkos nelielos gabaliņos un apber ar 3.ēd.karotēm cukura un samaisa , lai atsulo( apmēram 10min). Kamēr rabarberi atsulojas, atsevišķā bļodā sajauc ricottu ar cukuru ( balto un…

Kārtainā mīkla bez rauga ( Mantinga)- 500gr, 5 - 6 vidēji rabarberi, 500 gr ricotta…

Banānu, šokolādes kēksiņi

35 min.
Pievienoja: Patrīcija Juhņeviča

1) Krāsni uzkarsē līdz 205°C, sagatavo 12 kēksiņu formiņas un izvieto uz pannas. 2) Šokolādi sasmalcina gabaliņos. Nelielā traukā liek šokolādes gabaliņus un 3 ē.k. miltus. Rūpīgi apmaisa. 3) Lielākā traukā liek sviestu (vai…

110 grami sviests vai augu eļļa, 2 olas, 100 grami cukurs, 3 banāni, 1/4 t.k. vaniļas…

Veselīgais našķis

60 min.
Pievienoja: Ineta Rijniece

Žāvētās aprikozes un plūmes smalki sagriež un samaisa visus ingredientus vienā bļodā. Sanāk nedaudz lipīga masa, taču samērcējot rokas aukstā ūdenī masu var savelt mazās bumbiņās, kuras savietojam uz cepampapīra un liekam…

100 gr žāvētas plūmes, 100 gr žāvētas aprikozes, 100 gr rozīnes, 50gr mandeles, 50 gr…

Muraveņiks

200 min.
Pievienoja: INESE LINDE

uz galda uzber miltuspec tam cukuru, skabu kejumu,samaisa kopa un pievieno sikos gabalinos sagrieztu sviestu. visu sajauc kopa lidz kamer sanak viendabiga masa-smilsu mikla.noliek vesuma 1 budza iebiezinata piena,kas javara1.5…

*SKABS KREJUMS 1/2GLAZE, *CUKURS-1/2GLAZE, *milti-4glazes, sviests-150g, *iebiezinatais…

Šokolādes mufini

30 min.
Pievienoja: Vita Jesere

Olas sakuļ ar cukuru, pievieno jogurtu vai krējumu un sodu. Samaisa. Pievieno eļļu, kakao un miltus. Pievieno sasmalcinātus riekstus un sukādes. Cep 200 grādos. Sanāk aptuveni 20 mufini.

3 olas, 1 glāze cukurs, 1 glāze jogurts, 1 tējk.soda, 125 ml eļļa, 4 tējk. kakao, 2…

Vafeles ar kausēto sieru

120 min.
Pievienoja: Liene Paegle

Traukā sakuļ olu, pievieno skābo krējumu un miltus, kuros iemaisīta dzeramā soda. Tad pievieno mīkstu sviestu un kausēto sieru. Visu kārtīgi samīca un uz1-2 stundām ieliek ledusskapī. Ar tējkaroti uz vafeļu pannas liek piciņas…

1 paciņa kausētais siers, 100 g sviests, 100 g skābais krējums, 2 glāzes milti, 1 ola,…
Mana vīra mīļbulciņas
Mana vīra mīļbulciņas
Mana vīra mīļbulciņas
Mana vīra mīļbulciņas

Mana vīra mīļbulciņas

150 min.

Manam vīram šīs ir vismīļākās bulciņas ( kopā ar kafiju). Iesaku pamēģināt.

400 g vājpiena biezpiena (2 paciņas), 3 olas, 400 ml kviešu miltu, ½ paciņa cepamā…

Ābolu-drupaču pīrāgs

60 min.
Pievienoja: Una Cvetkova

Vispirms pagatavojam virsu - sajauc miltus ar kanēli. Tam klāt sadrupina sviestu, līdz ir izveidojusies drupačaina masa. Tad pievieno cukuru. Uz brīdi noliek malā. Lai pagatavotu pamatni, vispirms izkausē sviestu un atsevišķā…

Virsai:, 75g pašceļošie milti(jeb milti+cepamais pulveris), 1/2 tjk. kanēlis, 40g…

Biezpiena cepumi-karamelīte

60 min.
Pievienoja: Svetlana Ermica

No biezpiena ,sāls,margarīna,cukura,olām un miltiem samīca mīklu. Atdzesē. Izrullē 3 mm biezumā un izspiež aplīšus.Uz pusi aplīšiem uzliek konfektes pa virsu uzliek otru aplīti un sastiprina maliņas. Liek uz ietaukotas plāts un…

8 porcijām, 200g biezpiena, 200g margarīna, 1ēd.k. cukura, 1ola, 260g.milti,…

Pīrādziņi atrie un garšīgie

30 min.
Pievienoja: Linda Zvirbule

No visām sastāvdaļām pagatavo biezu mīklu. Sagatavo pildījumu pēc izvēles, piemēram, sēnes sacep ar sīpoliem. No mīklas ar ūdenī iemērcētu karoti paņem mīklas pikuci, apviļā miltos, ar rokām veido plāceni, kura vidū liek…

1 ola, 1/2 glāzes cukura (sāļajiem pīrādziņiem — 1 ēdamkarote), glāze kefīra, 1/2…
Ābolu medus kēkss ar dzērvenēm

Ābolu medus kēkss ar dzērvenēm

60 min.
Pievienoja: Sindija

Izkausē medu, pievieno sviestu un sodu. Olas samiksē ar cukuru un pievieno mīklai. Visu samaisa, pievienojot miltus. Ietaukotā veidnē lej pusi mīklas, izkārto dzērvenes un nomizotus kubiņos sagrieztus ābolus. Pārlej ar…

2 karotes medus, 100 g sviests / margarīns, 1 glāze cukurs, 2 olas, 1,5 glāzes milti, 1…

Magonu konfektes

60 min.
Pievienoja: Amanda Romanenko

Magonu seklinas 5-6 min izkarse uz pannas, maisot tas ar koka karoti. Udeni uzvara, izskidina taja cukuru un medu, pievieno magonu seklinas un krietni izmaisa ar koka karoti, nenemot maisijumu no plits. Riekstus sasmalcina.…

1 glaze magonu seklu, 2 ed.k. udens, 1/2 glazes cukura, 2 ed.k. medus, 1 glaze izlobitu…