Deserti - deserti un krēmi

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Saldais rīsu krēms

90 min.
Pievienoja: Laura

Rīsus noskalo un liek pienā vārīties, pieliekot uzreiz arī 2 ēd.k. cukura, vaniļu un sāli. Nedaudz pavāra, ņem nost no uguns, satin avīzē, deķī un atstāj, lai briest (ja nu galīgi nav, ko darīt, var stāvēt klāt un maisot vārīt,…

200 g beramie rīsi, 1 l piens, 6 ēd.k. cukurs, paciņa vaniļas cukurs, 500 g saldais…

Apelsīna-zefīra deserts

60 min.
Pievienoja: Austra Mektereite

Apelsīnu pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu. Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, pieliek krējuma stindzinātāju tā, kā rakstīts uz iepakojuma. Izņemto apelsīnu (bez daivu apvalkiem) un zefīru sagriež nelielos gabalos, sajauc ar…

2 personām 1 paliels apelsīns 200 ml 35 % saldā krējuma 1 paciņa putukrējuma…
Kazeņu - jogurta deserts

Kazeņu - jogurta deserts

10 min.
Pievienoja: Nelda Ceriņa

1) Kazenes noskalo, ļauj notecē. 2) Pēc tam ogas izberž caur sietu, atstājot dažas dekorēšanai. 3) Augļu masu sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru un jogurtu. 4) Putukrējumu pievieno jogurta masai. Visu liek trauciņos un ļauj…

500 g kazeņu (var izmantot arī avenes), 2 ēd. k. cukura, 1 šķipsniņa vaniļas cukura, 150…

Deserta ēdiens - krēms "rūgts"

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Uzputo saldo krējumu ar cukuru, pievieno izšķīdinātu siltu želantīnu kopā ar kafiju, iemaisa sasmalcinātas aprikozes, iepilda formās, kam apakšā ir iedobums, pēc atdzesēšanas izņem no formas, liek traukā ar iedobumu uz augšu,…

400 g saldais krējums 100 g cukurs 3 ēd.k. šķīstošā kafija 200 g ūdens 30 g…

Tiramisu deserts

0 min.
Pievienoja: Diāna

cukuru ar olu dzeltenumiem sakuļ mikserī,tad pievieno sieru,sakuļ līdz viendabīgai masai,atsevišķi saputo krējumu.Tad visu sajauc kopā.Liek vienā kārtā cepumus mērcētus kafijā,tad pārklāj ar krēmu,tad atkal cepumus un…

4 olas, 12 karotes cukura, maskarpone siers 2 pakas, saldais krējums 1 litrs, olu…

Ķirbis ir cool desertiņš

15 min.
Pievienoja: Indra N.

Ķirbi liek vārošā ūdenī un vāra, kamēr mīksts. Pievieno pienu un rīsu pārslas. Olas, cukuru, vanilīnu sakuļ un pievieno karstajai masai. Visu liek saldā ēdiena trauciņos vai mazās bļodiņās, kur tas atdziest un veidojas smuka…

2 sķēlītes dzeltenā ķirbja sauja rīsu pārslu ½ glāze ūdens 1 glāze piena 2 olas 2…

Kakao saldais deserts

20 min.
Pievienoja: Undīne Zača

1. Uzsilda pienu... un ieber kakao krūzīti pienā.... pēc tam ielej kartupeļu cieti tur un itensīvi maisa kamēr sacietē un ir gatavs!!! Labu apetīti!!!

Vajadzīgs: Krūzīti kakao, Cukuru pēc paša vajadzībām, …

Biezpiena, riekstu un rozīņu deserts

0 min.
Pievienoja: Baiba Kurzemniece

Sviestu ar cukuru, rīvētu citrona miziņu vai vanilīnu puto, kamēr cukurs izkusis. Pievieno izmaltu biezpienu, sasmalcinātos riekstus, noskalotas un nosusinātas rozīnes, samaisa. Masā iecilā saputotu saldo krējumu. Liek…

100 g. biezpiena 15 g. sviesta 25 g. cukura 25 g. salda krējuma (35%) 10 g. riekstu…

Melones un valriekstu deserts

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Melones kubiņus apslacina ar citrona sulu. Valriekstus saberž ar 1 ēdiena karoti cukura un samaisa ar meloni. Krējumu puto kopā ar atlikušo cukuru un garšas piedevu, putošanas nobeigumā pievienojot stindzinātāju. Caurspīdīgā…

2 glāzes kubiņos sagrieztas svaigas melones, 2 ēdamkarotes sasmalcinātu, apgrauzdētu…

Lieldienu deserts

0 min.
Pievienoja: laurita

Augļus sīki sagriež un apber ar cukuru. Biezpienam uzliek slogu, lai notecētu liekais šķidrums. 100 g sacukurotu augļu sajauc ar vaniļu, maltām mandelēm un cukādēm. Caur sietu izberztam biezpienam pievieno saputotu sviestu.…

1 kg liesa biezpiena 200 g saldā krējuma 200 g dažādu augļu 175 g sviesta 175 g…

Biezpiena deserts

30 min.
Pievienoja: Solvita Briška

Biezpienu izmaļ gaļasmašīnā. Pievieno krējumu, olas dzeltenumu un pūdercukuru. Samaisa. Aromatizē ar vanilīnu. Pirms pasniegšanas rotā ar ogām.

750 g biezpiena, 125 g krējuma, olas dzeltenums, 50 g pūdercukura 16 g vanilīna

Rīsu krēms ar cukātiem

30 min.
Pievienoja: Gundega Brīnuma

Želatīnu uzbriedina augstā ūdenī. Krējumu ar cukuru saputo, pievieno vārītus rīsus un cukātus. Maisījumam pievieno pienu un uzbriedināto želantīnu. Visu labi samaisa un veidnēs sarecina. Pasniedz ar ķīseli.

200 g saldā krējuma, 60 g cukura, 10g želatīna, 50 g piena, 50g rīsu, 20 g cukātu,…

Ķiršu deserts

0 min.
Pievienoja: Anda Urbiņa

Ogām izņem kauliņus, pieber cukuru, uzlej ūdeni un vīnu. Karsē 8 min, nokāš, šķidrumu salēj katliņā un pievieno ūdenī izšķīdinātus kartupeļu miltus. Uzkarsē, pievieno ķiršu liķieri un ogas. Atdzesē, rotā ar saputotu krējumu un…

500g ķiršu, 1/2 glāze baltvīna, 1/2 glāze ūdens, 100g cukura, 1 tējk. kartupeļu miltu,…

Medū glazēti burkāni

15 min.
Pievienoja: una bekmane

Ar nazi gareniski sagrieztus burkānus apziež ar medu un apcep no abām pusēm karstā eļļā. Pārkaisa ar sadrupinātiem valriekstiem. Kārto stikla traukā, rotā ar putukrējumu, kam pievienots dzērveņu sīrups.

4 vārīti burkāni, 2 ēdamk. medus, 1 ēdamk. augu eļļas, 10 valriekstu daiviņas,…

Labs deserts

0 min.
Pievienoja: Andra Lunda

Saputo saldo krējumu un cukuru, iemaisa meloņu jogurtu, augļu kompotu un sasmalcinātu šokolādi. Dekorē ar sarīvētu šokolādi.

3 dl saldā krējuma, 3 ēdamk. cukura, ½ lielā kārba jogurta (vēlams, meloņu), glāze augļu…
Starp atlasītajiem populārākie ir šie ēdienu veidi: Aukstie deserti Karstie deserti Lieldienu ēdieni Rīsu krēms Saldie ēdieni Tiramisu