Kartupeļi mizā ar linu eļļu

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • mizā vārīti kartupeļi
  • mazsālīta siļķe,
  • sulīgs,vietējais sīpols,
  • latgalē spiesta linu eļļa,
  • maize.

Pagatavošana:

Nomizo kartupeļus(jāizmanto tos,kurus vāra uz plīts,ko kurina ar malku.Nu var jau arī uz gāzes vārītos)

Iztīra un sagriež siļķīti gabalos,

sagrieztus gabaliņos kartupeļus samaisa ar sulīgu un ne pārāk asu ,sagrieztu sīpolu,

Un pārlej(nežēlojot)ar latgalē spiestu,vietējo linu eļļu.

Siļķi piekož klāt.ja vajaga-arī maizi.

Ja atļauj situācija 100gr pašbrūvēta šņabja būs vietā.Garšo īpatnēji,īpaši ja eļla ir svaigi spiesta,bet ir sātīgs ēdiens...un vietējais.(eļļa pie mums pa 0.50- 1.00ls puslitrā)

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Krāsnī cepti kartupeļu čipsi

Krāsnī cepti kartupeļu čipsi

60 min.
Pievienoja: Inga Ceriņa

1) Nomizo un uz rīves sarīvē kartupeļus plānās 1.5 mm šķēlītēs, kuras nomazgā vairākos piegājienos. Tad uzliek uz tīra virtuves dvielīša un ļauj nožūt, lai paliek sausas; 2) Kartupeļiem pievieno 1 ēd. k. eļļas, sāli,…

7 gab. "Lauras" kartupeļi, Sāls, Pipari, Timiāns, Eļļa
Kartupeļu plācenīši ar tunci un dārzeņiem

Kartupeļu plācenīši ar tunci un dārzeņiem

40 min.
Pievienoja: Ilze Birģele

1) Kartupeļus novāra mīkstus, nokāš, atdzesē un sastampā. 2) Tuncim nolej eļļu, saspaida un pievieno sarīvētus burkānus un konservēto kukurūzu, kurai noliets šķidrums. Visu samaisa. 3) Pieliek olu, pieber sāli un piparus,…

500 g kartupeļu, 1 kārbiņa konservēta tunča eļļā, 1 burkāns, 200 g konservētas…
Kartupeļu un gaļas miksējums

Kartupeļu un gaļas miksējums

45 min.
Pievienoja: cukuriite

1) Sagriež gabalinos gaļu. Liek cepties. 2) Sagriež 2 sipolus, cep visu kopā, kad sacep, tad liekam gaļu sautēties. 3) Kad gaļiņa jau gandrīz gatava, tad pievieno 1 kg nomizotus, sagrieztus kartupelus un sautē, kamer…

500 g cūkgaļas, 2 sīpoli, 1 kg kartupeļi, Sāls, Pipari

Kartupeļu sacepums (ar cāļa fileju vai dārzeņiem)

90 min.
Pievienoja: emme

Nomizo kartupeļus, tos apvāra (tā lai viņi būtu drusku mīksti, nevis kā parasti vārīti kartupeļi). Pagaida kamēr kartupeļi paliek silti. Kartupeļus sagriež šķēlītēs, liek veidnē kārtās ( kartupeļi, dārzeņi vai gaļa, kartupeļi…

kartupeļi, gaļa vai dārzeņi (cāļa fileja), olas, garšvielas, siers, pēc gribas krējumu
Krāsnī cepti kartupeļi ar šķiņķi un sieru

Krāsnī cepti kartupeļi ar šķiņķi un sieru

75 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Kartupeļus pamatīgi nomazgājam un gareniski pārgriezt uz pusēm. Ar tējkarotes palīdzību izdobiet tos, atstājot 1 cm biezu sieniņu. Izdoboto masu sagrieziet sīkos gabaliņos. 2) Šķiņķi un sieru sagrieziet mazos gabaliņos. 3)…

8 vidēji lieli miltaini kartupeļi ( apm. 1.2 kg), 200 g pusciets siers Gouda, 1 saišķītis…
Galvenās sastāvdaļas: linsēklu eļļa, mazsālītas siļķes.
Laiks
10 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
2960 reizes