Gurķu marinēšana sliņķiem

2 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • Uz 1 trīslitru burku 1.gurķi cik burkā var salikt.
  • 2. 5upeņu lapas,
  • 3. dilles kāts,
  • 4. 3 ķiploka daiviņas,
  • 5. 7 piparu graudi,
  • 6. 2 krustnagliņas,
  • 7. 2 smaržīgie pipari,
  • 8. 2 ēd k.sāls,
  • 9. 3 ēd.k.cukura,
  • 10. 1 ēd.k.etiķa esence,
  • 11. 2 tabletes parastā aspirīna.

Pagatavošana:

Aši samazgā burkas un gurķus,saliek visas sastāvdaļas burkāun pārlej verdošu ūdeni.Aizvāko,paripina pa galda virsu lai pakūst sāls un cukurs un apgriež burkas uz vāciņa līdz gurķi maina krāsu.Šādi gatavoti gurķi glabājas vissiltākajā pagrabā,nepaliekot cauriem vidiem,un nezaudē garšu arī 2 ziemas.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 16

Regina
Regina
07.08.2014
Jarekinas ar to, ka bus zalu garsa
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
18 no 49 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Antra
Antra
22.07.2013
Es nelieku krustmagliņas un aspirīnu, bet lieku ķimenes.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
25 no 56 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
zg
zg
17.08.2012
Daru tāpat tikai bez aspirīna,bez krustnagliņām.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
35 no 62 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Līga
Līga
12.08.2011  / 
es uz 3l burku lieku trīs asperīna tabletes
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
30 no 89 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Sana
Sana
02.08.2011
Pavisam mierīgi aspirīnu šai receptei var arī nelikt un gurķi tāpat stāv vairākus gadus un vidi nepaliek tukši.
Vienīgi leju virsū jau gatavu marinādi, bet gurķu burkas otrādi apgrieztas sasedzu, lai izkarst.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
39 no 75 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gurķu marinēšana bez piedevas ar papriku

20 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

tīrā burkā kārto gurķus,papriku griež uz pusēm,izņem sēklas,liek starp gurķiem.karstu marinādi ielej burkā,atstāj uz 10 minūtēm,tad šķidrumu lej katlā,pavāra,lej atpakaļ burkās,aizvāko.

1l ūdenim-6ēdk.cukurs,2ēdk.sāls,1ēdk.etiķis, 1dzeltena paprika gurķi

Ātrie gurķiši

5 min.
Pievienoja: Inga Cīrule

visu ieliek katliņa, pārlej 1. litru vārīta ūdens, rīt vis gatavs var ēst.

Gurķi svaigie,ķiploks,lapas upeņu,ķiršu,mārutku,dilles,2 ēdamkarotes rupjā sāls,1 cukura…

Marinēti gurķi - pusfabrikāti

60 min.
Pievienoja: Sandra Vēvere

Gurķus sagriež salmiņos, kubiņos , plānās ripiņās,tādus kā lietojiet salātos.liekam puslitra burciņās.Katlā uzvāram parasto marinādi jau ar dillēm,upeņu lapām un citām garšvielām, kādu katrs vēlas, izkāšam,pievieno vajadzīgo…

Svaigi gurķi, var būt šķībi, greizi.garšvielas gurķu marinādei, cukurs, sāls, etiķa…
Marinēti gurķi Strodu gaumē

Marinēti gurķi Strodu gaumē

60 min.
Pievienoja: Maija Strode

Gurķu marinēšana varētu būt viens no populārākajiem konservu veidiem. Katrā mājā to dara mazliet citādi. Neko super jaunu jau nepateikšu. Bet varbūt kādam tomēr noder.

Svaigi gurķi aptuveni spainis, 9 zariņi estragona, 1 galviņa ķiploka, Neliela mārrutka…

Piparu gurķīši

20 min.
Pievienoja: Ineta

Etiķi ielej 1 litra burkā saliek garšvielas un zaļumus, sīpolus un ķiplokus. Tad saliek gurķus. Tikmēr uzvāra marinādi un pārlej pāri gurķiem. Liek pasterizēties 10 min. Var likt burkās ar skrūvējamiem vāciņiem. Burciņas var būt…

600 - 700 g gurķīšu ( jo mazāki jo ziemā garšigāk), 20 diļļu ( uz ņemu uz aci), 5 g…
Galvenās sastāvdaļas: upeņu lapas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
43897 reizes