Gurķu marinēšana sliņķiem

2
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • Uz 1 trīslitru burku 1.gurķi cik burkā var salikt.
  • 2. 5upeņu lapas,
  • 3. dilles kāts,
  • 4. 3 ķiploka daiviņas,
  • 5. 7 piparu graudi,
  • 6. 2 krustnagliņas,
  • 7. 2 smaržīgie pipari,
  • 8. 2 ēd k.sāls,
  • 9. 3 ēd.k.cukura,
  • 10. 1 ēd.k.etiķa esence,
  • 11. 2 tabletes parastā aspirīna.

Pagatavošana:

Aši samazgā burkas un gurķus,saliek visas sastāvdaļas burkāun pārlej verdošu ūdeni.Aizvāko,paripina pa galda virsu lai pakūst sāls un cukurs un apgriež burkas uz vāciņa līdz gurķi maina krāsu.Šādi gatavoti gurķi glabājas vissiltākajā pagrabā,nepaliekot cauriem vidiem,un nezaudē garšu arī 2 ziemas.

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Regina
Regina
07.08.2014
Jarekinas ar to, ka bus zalu garsa
Antra
Antra
22.07.2013
Es nelieku krustmagliņas un aspirīnu, bet lieku ķimenes.
zg
zg
17.08.2012
Daru tāpat tikai bez aspirīna,bez krustnagliņām.
Līga
Līga
12.08.2011  / 
es uz 3l burku lieku trīs asperīna tabletes
Sana
Sana
02.08.2011
Pavisam mierīgi aspirīnu šai receptei var arī nelikt un gurķi tāpat stāv vairākus gadus un vidi nepaliek tukši.
Vienīgi leju virsū jau gatavu marinādi, bet gurķu burkas otrādi apgrieztas sasedzu, lai izkarst.
saimniece
saimniece
14.07.2011  / 
Par aspirīnu viss skaidrs 2 tabletes,bet kāds aspirīns 325 vai stiprāks?
dimon
dimon
11.08.2010  / 
galigakais bulshets!!!
salodzina
salodzina
04.07.2010  / 
Aspirīns,lai nebūtu jāsterilizē burkas un ,lai gurķi būtu kraukšķīgi.
Paldies par recepti!
Daira
Daira
14.08.2009  / 
Tie, kas nezina, aspirīns domāts, lai nebūtu jāsterilizē gurķi. Pati arī tā daru jau kādus sešus gadus, laiks un darbs ieekonomējas. Uz 1 litru 1 tab. aspirīna, un nopērku gatavās veikalā marinēšanas garšvielas, tad vispār super, tākā veikala gurķi. Nu ne jau kilogramiem apēd tos gurķus uzreiz, aspirīns arī vajadzīgs, lai šķidrinātu asinis, neveidotos trombi. Un tiem kam kuņģa problēmas, lai marinē ar citronskābi, bez etiķa.:))
sandra
sandra
11.08.2009
šī recepte ir pārspīlēta-veselībai uzkarsēts aspirīns? iesaku tiem kas negrib pievienot aspirīnu-kad esat tās burkas aši samazgājuši-uz plīts liekat divus katlus ar karstu ūdeni,viens būs gurķu pārliešanai,bet otrā katlā kad ūdens ir ap 80 grādiem ieberiet porcijās gurķus (tā saucās blanšēšana),paturiet minūtes divas un ar putu karoti izsmeļat ārā,karstus pildat burkās,varat mazliet padzisināt lai nedeg rokas,pārējais viss der izņemot krustnagliņas-tā kā neder gurķu marinēšanai
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gurķu marinēšana bez piedevas ar papriku

20 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

tīrā burkā kārto gurķus,papriku griež uz pusēm,izņem sēklas,liek starp gurķiem.karstu marinādi ielej burkā,atstāj uz 10 minūtēm,tad šķidrumu lej katlā,pavāra,lej atpakaļ burkās,aizvāko.

1l ūdenim-6ēdk.cukurs,2ēdk.sāls,1ēdk.etiķis, 1dzeltena paprika gurķi
Gurķu uzkodas

Gurķu uzkodas

35 min.
Pievienoja: Madara Pinne

1) Gurķi sagriež gareniski garās strēmelēs. 2) Tunci samaisa ar smalki sakapātiem - sīpolu un olu, samaisa ar majonēzi. 3) Iegūto tunča masu liek uz gurķa strēmelītēm un satin veltnīšos. Nostiprina ar koka irbulīti.…

Svaigs gurķis (liels), Konservēts tuncis, Olas, Sīpols, Majonēze
Gurķu salāti ar pētersīļiem

Gurķu salāti ar pētersīļiem

12 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Gurķi nomizo un sagriež šķēlītēs, pievieno krējumu un samaisa, pievieno sāli un sakapātus zaļumus.

1-2 vidēja lieluma gurķi, 2 ēd.k. sagrieztu pētersīļu zaļumu, 1 gl. krējuma, 1 ēd. k.…

Ātrie gurķiši

5 min.
Pievienoja: Inga Cīrule

visu ieliek katliņa, pārlej 1. litru vārīta ūdens, rīt vis gatavs var ēst.

Gurķi svaigie,ķiploks,lapas upeņu,ķiršu,mārutku,dilles,2 ēdamkarotes rupjā sāls,1 cukura…

Marinēti gurķi - pusfabrikāti

60 min.
Pievienoja: Sandra Vēvere

Gurķus sagriež salmiņos, kubiņos , plānās ripiņās,tādus kā lietojiet salātos.liekam puslitra burciņās.Katlā uzvāram parasto marinādi jau ar dillēm,upeņu lapām un citām garšvielām, kādu katrs vēlas, izkāšam,pievieno vajadzīgo…

Svaigi gurķi, var būt šķībi, greizi.garšvielas gurķu marinādei, cukurs, sāls, etiķa…
Galvenās sastāvdaļas: upeņu lapas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
reizes