Gurķi ziemai ar mārrutkiem

2 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 2kg gurķi nemizoti,200gSpilvas mārrutki,vai 2ēk.rīvētu mārrutku saknes,05kg cukura,5ēk sāls,250g etiķa,vai 3tk citronskābes

Pagatavošana:

gurķus sagriež šķēlēs,liek katlā ar pārējām sastāvdaļām,samaisa un liek uz nakti nostāvēties.No rīta saliek burkās.Nesterilizē.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 20

Laima
Laima
11.08.2015  / 
Ari manai gimenei loti garso .Galvenais ka nau jasterilize.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
16 no 35 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
varde666
varde666
15.08.2013
Glabājas ļoti labi bez karsēšanas, tikai jāskatās, kādu sāli izmanto.
Es izmantoju tikai un vienīgi Pavāriņu, jo manai māsīcai uzgāja gaisā 15 trīslitru burkas ar marinētiem gurķiem - jodizētā sāls bija patrāpījusies.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
38 no 77 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
o
o
01.08.2013
nav jākarsē taisu jau 4 gadus bez karsešanas,bet nevajag likt ūdeni un cukuru 1 glāzi tikai,mums garšo.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
37 no 91 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
a
a
05.09.2012
nevajag likt ūdeni!!! tāpēc arī varbūt nestāv.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
41 no 83 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
anita
anita
19.08.2012
Garšīgi salāti, jo man garšo mārutki...
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
47 no 84 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gurķu zupa ar mārrutkiem

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Gurķus nomizo, pārgriež gareniski, izņem sēklas un sagriež gabaliņos. Pārlej ar saldo krējumu un uz 10-15 minūtēm atstāj ievilkties. Tad pievieno mērrutkus un sablenderē. Pielej kefīru, pēc garšas pievieno sāli, piparus,…

4 gurķi 4 tējk. mārrutku 50 ml salds krējums puslitrs kefīrs dažādi zaļumi un…

Pāraugušie gurķi ziemai

0 min.
Pievienoja: Anita Akmentiņa

Gurķus nomizo,izņem sēklotni ,sagriež pabiezās šķēlītēs,uzber sāli un cukuru. Visu kārtīgi sakrata, lai ātrāk atdalās sula un patur vienu stundu. Kad sula atdalījusies,to nokāš , uzvāra un pievieno etiķi . Burkas apakšā ieliek…

Daudzums 1 puslitra burkai: 600 gr gurķu 1 deserta karote sāls ½tējkarote cukurs 1…
Kraukšķīgi mazsālīti gurķīši

Kraukšķīgi mazsālīti gurķīši

30 min.
Pievienoja: Kas Lācītim Vēderā

1) Sākumā tiek sagatavotas visas marinēšanai nepieciešamās sastāvdaļas. 2) Ne pārāk smalki sakapā dilles. 3) Saplēš mārrutku lapu (2-3cm) gabalos. 4) To pašu arī izdara ar aptuveni 4-5 vidēji mazām upeņu…

Svaigi gurķi, Ķiploks, Dilles, Mārrutku lapa, Upeņu lapas, Sāls, Ūdens

Ķirbju un marinētu gurķu salāti

15 min.
Pievienoja: una bekmane

Ābolus un gurķus sagriež salmiņos, ķirbjus sarīvē uz rupjas rīves, pievieno cukuru, mārrutkus un cidoniju sulu. Rotā ar pētersīļu lapiņām.

300g ķirbju, 300g marinētu gurķu, 200g ābolu, 2 tējkarotes rīvētu mārrutku, 3…

Tītarkājas salāti ar marinētiem gurķīšiem

40 min.
Pievienoja: Maija Strode

Rīsus novāra sālsūdenī kā irdenus rīsus, atdzesē. Tītara stilbam nogriež gaļu un to smalki sagriež. Gurķīšus smalki sagrieža. Rīsus, gaļu un gurķīšus sajauc. Pagatavo mērci no krējuma, minerālūdens, mārrutkiem sakuļot. Visu…

1 karsti kūpināts tītara stilbs 1 glāze garenie rīsi 5 vidēji marinētie gurķīši 50 ml…
Galvenās sastāvdaļas: cukuru, etiķis, mārrutki.
Laiks
30 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
31899 reizes