Gurķi ziemai ar mārrutkiem

2
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,
Iesaki:  

Sastāvdaļas

  • 2kg gurķi nemizoti,200gSpilvas mārrutki,vai 2ēk.rīvētu mārrutku saknes,05kg cukura,5ēk sāls,250g etiķa,vai 3tk citronskābes

Pagatavošana: 30 min.

gurķus sagriež šķēlēs,liek katlā ar pārējām sastāvdaļām,samaisa un liek uz nakti nostāvēties.No rīta saliek burkās.Nesterilizē.

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

varde666
varde666
15.08.2013
Glabājas ļoti labi bez karsēšanas, tikai jāskatās, kādu sāli izmanto.
Es izmantoju tikai un vienīgi Pavāriņu, jo manai māsīcai uzgāja gaisā 15 trīslitru burkas ar marinētiem gurķiem - jodizētā sāls bija patrāpījusies.
o
o
01.08.2013
nav jākarsē taisu jau 4 gadus bez karsešanas,bet nevajag likt ūdeni un cukuru 1 glāzi tikai,mums garšo.
a
a
05.09.2012
nevajag likt ūdeni!!! tāpēc arī varbūt nestāv.
anita
anita
19.08.2012
Garšīgi salāti, jo man garšo mārutki...
Linda
Linda
19.08.2012
pamēģināšu.... bet mani mulsina tas cukura daudzums...tad jau sanāk gurķu zapte!!!!!!
Kristine
Kristine
16.08.2011
Vai varētu lielos-ne gluži pāraugušos,bet LIELI, gurķus šādi gatavot un bez miziņas?
Iveta
Iveta
26.07.2011  / 
Es pagājušo gadu sataisīju. Pirms liku burkās, šķita, ka par stipru, bet ziemā nemaz tik stipri vairs nebija. Un nekādas karsēšanas, tīras burkas un viss. Vēl tagad dažas burkas manā diezgan siltajā pagrabā stāv.
nika
nika
23.07.2011
pirms mēneša apēdām pēdējos salātus, visiem ļoti garšo un vāciņus arī nenorāva - bez karsēšanas , bet es liku mārutku saknes un ļoti daudz kubiciņos...
kate
kate
15.07.2011
sos salatus tiesam nevajag karset, ari mes atstajam ledusskapi visu ziemu, pat vel tagad stav lieliski!
ome
ome
25.06.2011
Nav jākarsē, ja gurķus uzglabā ledusskapī. Ļoti, ļoti garšigi.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Pikantie gurķu salāti ar mārrutkiem

Pikantie gurķu salāti ar mārrutkiem

30 min.
Pievienoja: Kristīne Urbāne

* Nomizojam gurķus un sagriežam šķēlēs, ieliekam bļodā. * Gatavojam marinādi - veikalā nopērkamus mārrutkus samaisām ar etiķi, sāli un cukuru, pievienojam ūdeni un vēlreiz samaisām (līdz cukurs izkusis). * Pēc tam…

1 kg gurķu (var būt arī pārauguši), 150 g etiķa, 100 g ūdens, 250 g cukura, 100 g…

Gurķu zupa ar mārrutkiem

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Gurķus nomizo, pārgriež gareniski, izņem sēklas un sagriež gabaliņos. Pārlej ar saldo krējumu un uz 10-15 minūtēm atstāj ievilkties. Tad pievieno mērrutkus un sablenderē. Pielej kefīru, pēc garšas pievieno sāli, piparus,…

4 gurķi 4 tējk. mārrutku 50 ml salds krējums puslitrs kefīrs dažādi zaļumi un…

Pāraugušie gurķi ziemai

0 min.
Pievienoja: Anita Akmentiņa

Gurķus nomizo,izņem sēklotni ,sagriež pabiezās šķēlītēs,uzber sāli un cukuru. Visu kārtīgi sakrata, lai ātrāk atdalās sula un patur vienu stundu. Kad sula atdalījusies,to nokāš , uzvāra un pievieno etiķi . Burkas apakšā ieliek…

Daudzums 1 puslitra burkai: 600 gr gurķu 1 deserta karote sāls ½tējkarote cukurs 1…
Gurķu uzkodas

Gurķu uzkodas

35 min.
Pievienoja: Madara Pinne

1) Gurķi sagriež gareniski garās strēmelēs. 2) Tunci samaisa ar smalki sakapātiem - sīpolu un olu, samaisa ar majonēzi. 3) Iegūto tunča masu liek uz gurķa strēmelītēm un satin veltnīšos. Nostiprina ar koka irbulīti.…

Svaigs gurķis (liels), Konservēts tuncis, Olas, Sīpols, Majonēze

Ķirbju un marinētu gurķu salāti

15 min.
Pievienoja: una bekmane

Ābolus un gurķus sagriež salmiņos, ķirbjus sarīvē uz rupjas rīves, pievieno cukuru, mārrutkus un cidoniju sulu. Rotā ar pētersīļu lapiņām.

300g ķirbju, 300g marinētu gurķu, 200g ābolu, 2 tējkarotes rīvētu mārrutku, 3…
Ēdiena veids: konservi.
Galvenās sastāvdaļas: cukuru, etiķis, mārrutki.
Laiks
30 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
25908 reizes