Ghī (kausēts sviests)

4 9
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 1 - 5 kg nesālīta sviesta

Pagatavošana:

Pirmkārt, gatavošanas ilgumu nenorādīju, jo tas ir atkarīgs no sviesta daudzuma. Ja kausē 1 kg, tad nepieciešamais laiks ir 60 minūtes, ja 2,5 kg, tad 3 stundas, bet ja 5 kg, tad 5 stundas.

Gatavošana: Ielieciet sviestu katlā un kausējiet to uz nelielas uguns. Kad sviesta virspusē parādās putas, uguni vajadzētu samazināt līdz minimumam un turpināt vārīt. Laiku pa laikam nosmalstiet piena daļas, kuras parādās virspusē. Jāraugās, lai uguns ir ļoti maza, jo ja tā ir pārāk liela, tad Ghī kļūst pārāk tumšs un tam nav laba garša.

Parezi pagatavotam Ghī ir jābūt dzidram un caurspīdīgam.

Pēc tam, kad nepieciešamais laiks ir pagājis, Ghī sapilda traukos un atdzesē bez vāka.

Ja Ghī ir pareizi un vajadzīgo laiku karsēts, tas iegūst patīkamu riekstu aromātu un tajā gatavotais ēdiens ir ļoti gards.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 3

Maruta
Maruta
17.02.2016
P.S. Ļoti svarīgs fakts, ka jābūt NESĀLĪTAM SKĀBKRĒJUMA SVIESTAM!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
22 no 39 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
inta
inta
23.09.2012  / 
es daru tiesi taa, tikai peec apmeeram stundas es sviestu izkaarsu caur marli, tad vinam nav nekaadu tumso nogulsnu. pagatavotais eediens ar so sviestu, patiesaam ir burviigs un loti garsiigs. iesaku pameeginaat.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
39 no 70 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Nadina
Nadina
02.11.2010  / 
Savaadi, kaadas minuutes atpakal lasiju rakstu, kur piemineets siss sviests un tagad atrodu, kaa to pagatavot... Varbuut paariet uz ajuurveedu... ;) Gribeetos jau pameeginaat, tik zeel, ka siciiijaa neatrod indiesu garsvielas...
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
122 no 211 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Maizītes ar kausētu sviestu

5 min.
Pievienoja: Ruta Bierne

Ņem riku maizes un uzsmērē sviestu. Ieliek mikroviļņu krāsnī uz trīs minūtēm un trīssimt grādiem.

Maize (daudzums-cik vēlas) ja viena maizīte 1 šķēle sviesta

Treknā sviestmaize

5 min.
Pievienoja: ddddddd

1) Sasmērē maizītes ar margarīnu/sviestu uzsmērē kausēto sieriņu. 2) Uzliek šķēli parastā siera. 3) Uzliek pa virsu žāvētās gaļas šķēli. *var pa virsu uzlikt lociņus, dilles, salāta lapu, tomātu. *var arī maizīti viegli…

Baltmaize (atkarīgs no tā,cik maizītes taisīsiet), Margarīns/sviests, Kausētais siers…

Rīsi ar sviesta pupiņām un maigām kotletēm

40 min.
Pievienoja: Nataša Rogova

1) Auzu pārslas sajauc ar svaigo sieru. 2) Maltai gaļai pievieno garšvielas, sasmalcinātu sīpolu, zaļumus un ķiplokus, izspiestus caur spiedi. Kārtīgi izmīca, pievieno olu, vēl izmīca. Pievieno uzbriedušās pārslas ar svaigo…

~ 500 g maltā gaļa, 1/2 glāze auzu pārslas, 1/2 paciņa Kāruma svaigā siera, 1 maza ola,…
Sviesta pupiņas ar dārzeņiem rīvmaizē

Sviesta pupiņas ar dārzeņiem rīvmaizē

40 min.
Pievienoja: Ilze Lipska

Pupiņas izvāra burkānus sagriež sagriež arī sīpolu, saplēš svaigu baziliku liekam uz pannas cepties ņemam kabaci, nelielu daļu no tā (pārējo var sacept ripiņās un likt klāt kā piedevu, vai atstāt citai…

sviesta pupiņas, burkānu, sīpolu, baziliku, kabaci, rīvmaizi un krējumu

Sviests

5 min.
Pievienoja: Sandra

Sviestu patur istabas temperatūrā tā lai ir mīksts, noloba ķiploku pāris daiviņas un izspiež caur ķiplok spiedi, dilles sagriež smalki, to visu samīca viendabīgā masā un pievieno šķipsniņu sāls. Ietin tajā pašā sviesta folijā,…

Paciņa sviesta 200 gr., Pāris ķiploku daiviņu, Saujiņa dilles, Šķipsniņa sāls
Citi atslēgvārdi: indiešu virtuve.
Laiks
60 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Indija
Apskatīta
8850 reizes