Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Bergamotes kēksiņi ar rozīnēm

60 min.
Pievienoja: Dace Klints

1) Rozīnes aplej ar alkoholu tā, lai šķidrums nosedz biezumus, vēlams atstāt ievilkties uz 12h. 2) Pienam pievieno melno tēju un uzkarsē, atstāj pusstundu ievilkties. Tējai ir jābūt ar diezgan izteiktu bergamotes smaržu, lai…

125 g piena, 150 g cukura, 220 g miltu, 150 g mīksta sviesta, 2 tējk. cepamais pulveris,…
Lieliskie mafini (keksiņi)

Lieliskie mafini (keksiņi)

60 min.
Pievienoja: Pauls Kauķis

1) Bļodā izsijā miltus, pievieno cukuru un cepamo pulveri. 2) Izkausē sviestu un pievieno mīklai. Saputo olu baltumus un pamazām pievieno mīklai. Maisa mierīgi iecilājot (noteikti nedrīkst putot, jo tad mīkla nepacelsies).…

150 g miltu, 175 g pūdercukura, 1 tējk. cepamā pulvera, 115 g sviesta, 5 olu baltumi,…
Burkānu kēkss

Burkānu kēkss

45 min.
Pievienoja: saldumile

1) Samaisa visas sastāvdaļas un lej formā, kas iesmērēta ar sviestu. 2) Cep aptuveni 40 minūtes (parasti sanāk mazliet ilgāk) karstā cepeškrāsnī. Lai labi garšo!

1 gl rīvētu burkānu, 2 gl miltu, 1 gl cukura, 1 gl krējuma, 1 ola, 1 šķipsna maltu…

Šokolādes kēksiņi

30 min.
Pievienoja: saldumile

1) Olas sakuļ ar cukuru. 2) Tad pievieno pienu, miltus, cepamo pulveri, eļļu un kakao. 3) Visu samaisa un lej formiņās (jālej diezgan maz, jo kēksiņi pacelsies). 4) Cep 200 grādos 20 min. Labu apetīti!

5 ēd.k. kakao, 12 ēd.k. miltu, 12 ēd.k. piena, 3 olas, 1 glāze cukura, 9 ēd.k. eļļas, 3…

Parastais kekss ar rozīnēm

30 min.
Pievienoja: Saiva Karmena

1) Olas sakuļ ar cukuru, pieliek krējumu un samaisa; 2) Liek miltus, nedaudz iemaisa un liek sodu (es parasti tējkaroti sodas sajaucu ar citronskābi un pieleju ūdeni); 3) Eļļu un ūdeni liek pēc acumēra, samaisa, liek rozīnes,…

600 g milti, 300 g cukurs, 300 g krējums, 3 gab. olas, 1 tēj. k. soda, Rozīnes,…

Safrāna kekss ar mandelēm

120 min.
Pievienoja: Signe Sarkane

1) Sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas. Siltā pienā izkausē raugu, iesijā miltus, pievieno sagatavoto sviestu, miltos apviļātas rozīnes; 2) Safrānu aplej ar karstu pienu, brītiņu nostādina, nokāš. Iegūto koši…

1 glāze piens, 125 g cukurs, 250 g sviests, 500 g milti, 25 g raugs, Šķipsniņa safrāns,…

Kekss "pūciņa"

30 min.
Pievienoja: Ina

1) Olas sakuļ ar cukuru, līdz masa iegūst biezumu, kurā, ievelkot ar pirkstu, līnija lēni pazūd. Masai jābūt biezai, bez olu sķidruma. Ar roku kuļot, sanāk aptuveni 1, 30 min kult. Ar blenderi kuļot, jāskatās, lai nesasilst…

8 gab. olas, 10 ēd. k. cukurs, 4 ēd. k. milti, Augļi

Šokolādes un ķirbju keksiņi

50 min.
Pievienoja: Inese

"Paldies" no manis un maniem vīriešiem - ēdienu blogerei Uwai par šo kolosāli labo recepti. Kad meklēju, kā iebarot vīram un puikām ķirbi vai kabaci, nejauši atradu šo recepti. Izmēģināju, un neviens nesaprata, ka tur…

40 g kakao, 1/2 tēj. k. cepampulveris, 1/2 tēj. k. soda, 1 tēj. k. kanēlis, 1/2 tēj. k.…
Ziemassvētku augļu kekss "stollen"

Ziemassvētku augļu kekss "stollen"

240 min.

1) Raugu sadrupina, pievieno medu. Pielej viegli siltu pienu, izmaisa, līdz raugs izšķīdis. Pieber 200 g miltu, izmaisa, apsedz ar pārtikas plēvi un raudzē 30 minūtes; 2) Mīkla uzrūgst un palielinās apjomā divas reizes.…

400 g kviešu milti + 200 g mīcīšanas procesā, 200 g sviests, 1/4 tēj. k. kardamons, 2…
Inese
Izklausās gardi, bet radās vairāki jautājumi: cik daudz rauga un piena nepieciešams? Vai sviests nepieciešams tikai apsmērēšanai? (sastāvdaļās tas minēts divas reizes, bet receptē - tikai pie apziešanas)
māra
...paldies Nataša par recepti-laba.
Šokolādes keksiņi

Šokolādes keksiņi

30 min.
Pievienoja: Artūrs Dimiters

1) Pirmajā traukā ieliek sviestu un mazliet izkausē virs katla ar verdošu ūdeni. Kad sviests ir mazliet izkusis, pievieno 1 tējkaroti vaniļas, tad ar mikseri vai putojamo slotiņu sajauc kopā, līdz masa ir daudz maz…

330 ml piens, 1 gl (225 ml) kakao pulveris, 3 gab. olas, 1 gab. (100 g) šokolādes…

Franču deserti - "pumpkin parfait" & "le fondant au chocolat"

180 min.
Pievienoja: Nata

Sākumā gatavojam kēksiem pildījumu: Liekam katliņā sviestu, cukuru, kakao un kausējam līdz viss viendabīgs. Noņemam no uguns un iemaisam krēmsieru. Paliek skaista krēmīga massa. Lejam trauciņos, nelielos, salīdzinam ar…

Franču aukstais deserts, "Pumpkin parfait :, 150g ķirbja biezenis,tas aptuveni būs…
Pildītais upeņu kekss

Pildītais upeņu kekss

75 min.
Pievienoja: Kristīne

1) Sviestu izkausē, sakul ar cukuru, olām, miltus samaisa ar kakao pulveri un cepamo pulveri. Visu masu samaisa kopā. 2) Pievieno upenes 3) Samaisa un ļauj mīklai atpūsties 20 min. 4) Pilda formā. Liek cepeškrāsnī 185…

200 g sviests, 185 g cukurs, 4 olas, 250 g milti, 2 tējkarotes cepamais pulveris, Puse…

Dubultais dzērveņu un auzu kēks

60 min.
Pievienoja: renāte

1) Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. 2) Izklāj ar cepamo papīru garenu formu apmēram 10 x 30 cm izmērā. 3) Bļodā sajauc miltus, 3/4 auzu pārslu, cepamo pulveri, sodu, sāli un cukuru. Mazākā bļodā sajauc olas ar jogurtu.…

2 olas, 220 g baltais jogurts, 140 g sviests, izkausēts, 220 g kviešu miltu, 1 tējk.…
Vienkāršie kēksiņi jeb mafini

Vienkāršie kēksiņi jeb mafini

40 min.
Pievienoja: Elīna Kūliņa

1) Bļodā sakuļ olas. 2) Pievieno pakausētu sviestu, abus cukurus un maisa. 3) Kad masa ir viegla un gaisīga, tai pieber miltus un cepamo pulveri, un maisa kamēr iegūst vijīgu, elastīgu masu. 4) Uzkarsē cepeškrāsni uz 180…

5 olas, 150 g sviests, 200 g cukurs, 200 g milti, Tējkarote vaniļas cukurs, Tējkarote…

Kēksa eglītes

60 min.
Pievienoja: Nata

Gatavojam formiņas: 1) Uz cepamā papīra uzzīmējam aplīšus, es talkā ņēmu 15 cm diametra šķīvīti. Katru aplīti pārgriežam uz pusēm, tad sarullējam konusā. Ja ir saspraužam ar metāla spraudītēm, lai formiņa turas kopā. Lai…

Mīklai:, 1 glāze kviešu milti, 1/2 glāze kukurūzas milti, 1/2 glāze cukurs, 3 ēd.k…