Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Šokolādīgie keksiņi

Šokolādīgie keksiņi

40 min.
Pievienoja: ieva celmalniece

Olas sakuļ ar cukuru. Pievieno Izkausētu sviestu. Tad pievieno miltus un kakao. Tad pievieno pienu un cepam pulv. Visu samaisi un lej formiņās nelej daudz keksiņi uzpūtiesies. Liec cepties uz 20 min 200 grādos. Lai labi garšo!

10-12 ēd.k. miltu, 10 ēd.k. piena, 100 gr sviests var arī margarīnu, 2 olas, 1 glāze…
Kukurūzas kēkss ar ķirbi
Kukurūzas kēkss ar ķirbi
Kukurūzas kēkss ar ķirbi
Kukurūzas kēkss ar ķirbi

Kukurūzas kēkss ar ķirbi

60 min.

Katliņā liekam cukuru, sāli, miltus, eļļu pienu. Vāram nepārtraukti maisot līdz sabiezē- pāris minūtes. Nedaudz uzgaidam, lai padziest. Ieputojam pa vienai olas, beigās cepamo pulveri un kanēli.Iemaisam uz smalkās rīves…

350 g kukurūzas milti, 240g cukurs, 400ml piens, 150ml eļļa, 3 olas, sāls, 1 ēd.k…
Raibulīši (raibie kēksiņi)
Raibulīši (raibie kēksiņi)
Raibulīši (raibie kēksiņi)
Raibulīši (raibie kēksiņi)

Raibulīši (raibie kēksiņi)

45 min.

1) Margarīnu (istabas temp.) sajauc ar glāzi cukura, tad pievieno pa vienai olas. Turpina maisīt un pievieno glāzi kefīra, pustējkaroti sodas un 1,5 glāzi miltus. 2) Kad viss sajaukts viendabīgā masā, mīklu pārdala 2…

1,5 glāze miltu, 1 glāze kefīra, 5 ēd. k. kakao, 350 g margarīna, 1,5 glāze cukura, 0,5…
aleksis10001@inbx.lv
cikos vini gatavas minutes
aleksis10001@inbx.lv
loti garsigi paldies ka jus esiet

Bergamotes kēksiņi ar rozīnēm

60 min.
Pievienoja: Dace Klints

1) Rozīnes aplej ar alkoholu tā, lai šķidrums nosedz biezumus, vēlams atstāt ievilkties uz 12h. 2) Pienam pievieno melno tēju un uzkarsē, atstāj pusstundu ievilkties. Tējai ir jābūt ar diezgan izteiktu bergamotes smaržu, lai…

125 g piena, 150 g cukura, 220 g miltu, 150 g mīksta sviesta, 2 tējk. cepamais pulveris,…
Lieliskie mafini (keksiņi)

Lieliskie mafini (keksiņi)

60 min.
Pievienoja: Pauls Kauķis

1) Bļodā izsijā miltus, pievieno cukuru un cepamo pulveri. 2) Izkausē sviestu un pievieno mīklai. Saputo olu baltumus un pamazām pievieno mīklai. Maisa mierīgi iecilājot (noteikti nedrīkst putot, jo tad mīkla nepacelsies).…

150 g miltu, 175 g pūdercukura, 1 tējk. cepamā pulvera, 115 g sviesta, 5 olu baltumi,…
Burkānu kēkss

Burkānu kēkss

45 min.
Pievienoja: saldumile

1) Samaisa visas sastāvdaļas un lej formā, kas iesmērēta ar sviestu. 2) Cep aptuveni 40 minūtes (parasti sanāk mazliet ilgāk) karstā cepeškrāsnī. Lai labi garšo!

1 gl rīvētu burkānu, 2 gl miltu, 1 gl cukura, 1 gl krējuma, 1 ola, 1 šķipsna maltu…
Ātrie šokolādes kēksiņi

Ātrie šokolādes kēksiņi

30 min.
Pievienoja: saldumile

1) Olas sakuļ ar cukuru. 2) Tad pievieno pienu, miltus, cepamo pulveri, eļļu un kakao. 3) Visu samaisa un lej formiņās (jālej diezgan maz, jo kēksiņi pacelsies). 4) Cep 200 °C 20 min. Labu apetīti!

5 ēd. k. kakao, 12 ēd. k. miltu, 12 ēd. k. piena, 3 olas, 1 glāze cukura, 9 ēd. k.…
Apgrieztā ābolu tarte ar karameļu mērci "tarte tatin"

Apgrieztā ābolu tarte ar karameļu mērci "tarte tatin"

35 min.
Pievienoja: Gerrrdy

1) Vispirms pagatavo karameļu mērci: katliņā uz mazas uguns vāra sviestu, līdz tas pilnībā izkusis. 2) Pievieno cukuru un vāra apmēram 8-10 minūtes, līdz masa paliek brūna. Var pievienot vaniļu, bet tas nav obligāti. 3)…

Karameļu mērcei:, 150 g sviesta, 150 g cukura, Kanēlis, Vaniļas standziņa,…

Parastais kekss

30 min.
Pievienoja: Saiva Karmena

1) Olas sakuļ ar cukuru, pieliek krējumu un samaisa. 2) Liek miltus, nedaudz iemaisa un liek sodu (es parasti tējkaroti sodas sajaucu ar citronskābi un pieleju ūdeni). 3) Eļļu un ūdeni liek pēc acumēra, samaisa, liek…

600 g miltu, 300 g cukura, 300 g krējuma, 3 olas, 1 tējk. sodas, Rozīnes, Margarīns, Eļļa

Safrāna kekss ar mandelēm

120 min.
Pievienoja: Signe Sarkane

1) Sviestu saputo ar cukuru, pa vienai pievieno olas. Siltā pienā izkausē raugu, iesijā miltus, pievieno sagatavoto sviestu, miltos apviļātas rozīnes; 2) Safrānu aplej ar karstu pienu, brītiņu nostādina, nokāš. Iegūto koši…

1 glāze piens, 125 g cukurs, 250 g sviests, 500 g milti, 25 g raugs, Šķipsniņa safrāns,…

Kekss "pūciņa"

30 min.
Pievienoja: Ina

1) Olas sakuļ ar cukuru, līdz masa iegūst biezumu, kurā, ievelkot ar pirkstu, līnija lēni pazūd. Masai jābūt biezai, bez olu sķidruma. Ar roku kuļot, sanāk aptuveni 1, 30 min kult. Ar blenderi kuļot, jāskatās, lai nesasilst…

8 gab. olas, 10 ēd. k. cukurs, 4 ēd. k. milti, Augļi

Šokolādes un ķirbju keksiņi

50 min.
Pievienoja: Inese

"Paldies" no manis un maniem vīriešiem - ēdienu blogerei Uwai par šo kolosāli labo recepti. Kad meklēju, kā iebarot vīram un puikām ķirbi vai kabaci, nejauši atradu šo recepti. Izmēģināju, un neviens nesaprata, ka tur…

40 g kakao, 1/2 tēj. k. cepampulveris, 1/2 tēj. k. soda, 1 tēj. k. kanēlis, 1/2 tēj. k.…
Ziemassvētku augļu kekss "stollen"

Ziemassvētku augļu kekss "stollen"

240 min.

1) Raugu sadrupina, pievieno medu. Pielej viegli siltu pienu, izmaisa, līdz raugs izšķīdis. Pieber 200 g miltu, izmaisa, apsedz ar pārtikas plēvi un raudzē 30 minūtes; 2) Mīkla uzrūgst un palielinās apjomā divas reizes.…

400 g kviešu milti + 200 g mīcīšanas procesā, 200 g sviests, 1/4 tēj. k. kardamons, 2…
Inese
Izklausās gardi, bet radās vairāki jautājumi: cik daudz rauga un piena nepieciešams? Vai sviests nepieciešams tikai apsmērēšanai? (sastāvdaļās tas minēts divas reizes, bet receptē - tikai pie apziešanas)
māra
...paldies Nataša par recepti-laba.
Šokolādes keksiņi

Šokolādes keksiņi

30 min.
Pievienoja: Artūrs Dimiters

1) Pirmajā traukā ieliek sviestu un mazliet izkausē virs katla ar verdošu ūdeni. Kad sviests ir mazliet izkusis, pievieno 1 tējkaroti vaniļas, tad ar mikseri vai putojamo slotiņu sajauc kopā, līdz masa ir daudz maz…

330 ml piena, 1 glāze (225 ml) kakao pulvera, 3 olas, 1 gab. (100 g) šokolādes tāfelīte,…

Franču deserti - "pumpkin parfait" & "le fondant au chocolat"

180 min.
Pievienoja: Nataša Rogova

Sākumā gatavojam kēksiem pildījumu: Liekam katliņā sviestu, cukuru, kakao un kausējam līdz viss viendabīgs. Noņemam no uguns un iemaisam krēmsieru. Paliek skaista krēmīga massa. Lejam trauciņos, nelielos, salīdzinam ar…

Franču aukstais deserts, "Pumpkin parfait :, 150g ķirbja biezenis,tas aptuveni būs…