gaļas ēdieni

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Frikadeļu zupa ar turku zirņiem
Frikadeļu zupa ar turku zirņiem
Frikadeļu zupa ar turku zirņiem
Frikadeļu zupa ar turku zirņiem

Frikadeļu zupa ar turku zirņiem

60 min.

1) Turku zirņus liek aukstā ūdenī uz vismaz 5 h, lai uzbriest. Es parasti atstāju uz nakti. 2) Katlā ar ūdeni ber iekšā turku zirņus (ūdeni, kurā turku zirņi bijuši vairākas stundas, gan nelejam katlā, nolejam). Ik pa laikam…

~150 g nevārītu turku zirņu, ~300 g maltas cūkgaļas, 4 nelieli svaigi burkāni, 2 vidēja…
Cepta tītara fileja marinādē

Cepta tītara fileja marinādē

180 min.
Pievienoja: Grieta Mfondouma

Marināde tika inprovizēta un tā atklājās izteresanta garša-var kaut ko nelietot,vai ko pievienot.

4 tītara filejas, Marinādei:, 2 ēd. k. medus, 3 ēd. k. gaišā sojas mērces, 2 ēd. k.…
Vistas fileja ar krēmīgajiem salātiem

Vistas fileja ar krēmīgajiem salātiem

30 min.
Pievienoja: Santa Maria

1) Vistas fileju sagriež šķēlēs, apber ar garšvielu maisījumu un apcep eļļā. 2) Izsautē sparģeļus, liek bļodā un pievieno pārējos dārzeņus un ķirbja sēklas. 3) Salātu mērcei sajauc saldo krējumu, citronu sulu un rīvēto mizu,…

Vistai: , 4 vistas filejas, 4 tējk. Santa Maria Vista un steiks garšvielu…
Vistas filejas kotletes ar āboliem
Vistas filejas kotletes ar āboliem
Vistas filejas kotletes ar āboliem

Vistas filejas kotletes ar āboliem

40 min.

Pēc šīs receptes kotletes gatavoju bieži, jo tās sanāk maigas, sulīgas, it nemaz nav sausas kā ierasts ar vistas fileju. Otra lieta, pagatavošana ir ātra, vienkārša. Ābolu piedeva ir neparasta, tomēr iesaku nogaršot, šādi…

400 g vistas filejas, 1 liels ābols (antanovka), 1/2 vidēja lieluma sīpols, Sāls,…
Liellopa gaļa un kukurūzas polenta ar zaļajiem pipariem

Liellopa gaļa un kukurūzas polenta ar zaļajiem pipariem

45 min.
Pievienoja: Santa Maria

1) Lai pagatavotu sirdis, izšķīdina ūdenī sāli. Nomazgā sirdis tekošā ūdenī un ieliek sālsūdenī uz aptuveni stundu. 2) Izņem no ūdens un apkaisa ar piedevu medījumam (viena tējkarote maisījuma vienai sirdij). Gatavojot gaļu,…

~700 g liellopa gaļas vai 4 liellopa sirdis, 1 l ūdens, 4 ēd. k. Santa Maria piedevas…
Vistas gaļa ar koriandra un lazdu riekstu salātiem un dzeltenu karija uzpūteni

Vistas gaļa ar koriandra un lazdu riekstu salātiem un dzeltenu karija uzpūteni

105 min.
Pievienoja: Santa Maria

1) Apkaisa vistas gaļu ar sāli, pipariem un kariju un ieliek cepšanas maisiņā. Aptuveni 1,5 stundu cep 65°C temperatūrā virs pannas ar ūdeni. Apcep eļļā zeltaini brūnu. 2) Gatavo karija uzpūteni. Uzsilda saldo krējumu kopā ar…

800 g vistas kāju vai stilbiņu, Santa Maria akmens sāls pēc garšas , Santa Maria…
Vistas gaļas bumbiņas/kebabi ar garšaugu mērci

Vistas gaļas bumbiņas/kebabi ar garšaugu mērci

30 min.
Pievienoja: Santa Maria

1) Sajauc malto gaļu ar garšaugu maisījumu. 2) Veido bumbiņas vai ovālas formas kebabus un cep pannā no abām pusēm, līdz tie kļūst zeltaini brūni. 3) Samaisa kopā garšaugus, dārza garšaugu maisījumu un skābo krējumu vai…

400 g maltas tītara vai vistas gaļas, 1 paciņa Santa Maria piedevas maltai gaļai, 1…
Rudens sēnes vidusjūras gaumē

Rudens sēnes vidusjūras gaumē

30 min.
Pievienoja: Santa Maria

1) Sakapā visus dārzeņus un sēnes un apcep eļļā līdz al dente gatavībai. 2) Pievieno malto gaļu un turpina cept. 3) Pievieno tomātu pastu, piedevas un nedaudz ūdens. 4) Sautē, līdz viss ir mīksts, un pasniedz ar rīsiem,…

400 g maltas liellopu gaļas, 1 ēd. k. tomātu pastas, Santa Maria akmens sāls pēc garšas,…
Kotletes ar biezpienu bērniem
Kotletes ar biezpienu bērniem
Kotletes ar biezpienu bērniem
Kotletes ar biezpienu bērniem

Kotletes ar biezpienu bērniem

40 min.

1) Gatavo kotletes: gaļasmašīnā samaļ vistas fileju un sīpolu. 2) Pievieno auzu pārslu miltus, olu, biezpienu, sasmalcinātas dilles un garšvielas. Ja biezpiens graudains, vēlams to sablenderēt. Visu izmīca un ļauj 15 minūtes…

Sastāvdaļas kotletītēm:, 300 g vistas filejas, 150 g biezpiena, Nedaudz svaigas…
Grila burgers parastais

Grila burgers parastais

45 min.
Pievienoja: Kas Lācītim Vēderā

1) Sākumā sagatavo burgera gaļas masu, kura sastāvēs no kopā samaisītas aptuveni 80% liellopu gaļas un 20% cūkgaļas. 2) No iegūtās gaļas masas veido gaļas plācenīti (maizītes lielumā) un pirms likšanas uz grila tā viducī ar…

Maltā gaļa (80% liellopa gaļas, 20 % cūkgaļas), Kausētais siers plāksnītes, Salātlapa,…
Brizole no skaidrā

Brizole no skaidrā

120 min.
Pievienoja: Skaidrais

1) Gaļas gabaliem pievieno sāli, piparus, ķiplokpiparus, kaltētus pētersīļus un liek ledusskapī uz 1 stundu. 2) Sakarsē pannu, ievieto visus gaļas gabalus, uzliek virsū vāku un cep, gaļu ik pa laikam apgrozot. Svarīgi!…

4 gab. vidēja lieluma cūkgaļas vai liellopu gaļas steika, Sāls, Pipari, Ķiplokpipari,…
Cūkgaļas karbonāde pie skaidrā

Cūkgaļas karbonāde pie skaidrā

40 min.
Pievienoja: Skaidrais

Cukgaļas karbonādi parasti pērku jau sagriestu,ja jums gabalā sagriežam 1cm biezumā,šēlītēs. Izklapējam ar gaļas āmuru no abām pusēm,gaļas biezumam jāsamazinās uz pusi. Tad no abām pusēm:sāls,pipari,dilles,pētersīļi,ķiplok…

cūkgalas kakla karbonāde- 400g, Sāls, Pipari, kaltētas dilles, kaltēti pētersīļi, Ķiplok…
Vistas karbonāde pie skaidrā

Vistas karbonāde pie skaidrā

40 min.
Pievienoja: Skaidrais

Sagriežam vistas fileju šķēlītēs,apmēram 1cm -1.5cmbiezumā.Ņemam gaļas āmuru un maigi izklapējam no abām pusēm.Vistas gabaliņiem jākļūs lielākiem un plānākiem. Tad no abām pusēm mazliet:sāls,pipari,dilles,pētersīļi,piedeva…

Vistas fileja 500g, Sāls, Pipari, kaltētas dilles, Kaltēti pētersīļi vai bazeliks, Santa…
Grilēti vistu stilbiņi ar svaigsiera salātiem un plāni grieztiem dārzeņiem

Grilēti vistu stilbiņi ar svaigsiera salātiem un plāni grieztiem dārzeņiem

40 min.
Pievienoja: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies, šefpavāriem Mārtiņam Sirmajam un Ērikam Dreibantam par recepti!

1-2 grilēti PF Ķekava vistas stilbiņi medus un sinepju marinādē, kas tapuši sadarbībā ar…
Cepti rīsi ar garnelēm, vistu un dārzeņiem

Cepti rīsi ar garnelēm, vistu un dārzeņiem

40 min.
Pievienoja: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Paldies, Receptes.lv lietotājam par recepti! :)

2 vistas filejas, 2 burkāni, 1 paprika, 300 g garneles sālījumā, Basmati rīsi, Zaļie…