dārzeņu ēdieni

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        
Pildīti apaļie kabači
Pildīti apaļie kabači
Pildīti apaļie kabači
Pildīti apaļie kabači

Pildīti apaļie kabači

60 min.

Apaļie kabači 4 gb., sīpoli 3 gb., burkāni 4 gb., paprika 3 gb., vārīti rīsi 1pac, 4…
Cukini sacepums ar pārlējumu

Cukini sacepums ar pārlējumu

40 min.
Pievienoja: Daina Lilija

1) Visus dārzeņus sagriež ripiņās; 2) Burkānus un sīpolus atsevišķi uz liela karstuma apcep dažas minūtes; 3) Svaigos cukini sakārto ieeļļotā cepamtraukā, uzber sāli, piparus; 4) Pievieno apceptās sīpolu ripiņas un burkānu;…

2 gab. cukini vai mazi kabači, 1 liels sīpols, 3 - 4 gab. burkāni, Eļļa, Sāls, Malti…

Seleriju karbonādes

10 min.
Pievienoja: Silvija

Šo recepti lietoju vismaz 20 gadus, un tie, kas ēd pirmo reizi, min - tā ir zivs vai vista...

Selerijas sakne, Ola, 1 ēd. k. milti, Sāls, Pipari

Puķu kāposti ar rīvmaizi

30 min.
Pievienoja: Linda Lūse

1) Apcep uz pannas puķu kāpostus, līdz tie paliek brūni; 2) Pievieno rīvmaizi un turpina cept vēl apmēram 3-5 min.; 3) Olām pievieno sāli un rīvmaizi un sakuļ, pievieno puķu kāpostiem un cep līdz 5 min. Lai labi garšo!

Puķu kāposti, Olas, Rīvmaize, Eļļa, Sāls

Paprikas laivas pildītas ar olu

25 min.
Pievienoja: Evita

1) Nomazgā papriku, nogriež galviņu un apakšu, izņem sēklas, tad griež šķēlēs tā, lai tām vidiņš būtu tukšs; 2) Bļodā iesit 6 olas, kuras sajauc ar majonēzi, sāli un pipariem; 3) Pannā lej olīveļļu, uzkarsē to, liek paprikas…

3 gab. dažādu krāsu paprika, 6 gab. olas, Majonēze, Sāls, Pipari, Dilles
Raibais dārzeņu sautējums ar klimpām

Raibais dārzeņu sautējums ar klimpām

60 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Pienu, dārzeņu buljonu un sviestu uzkarsējiet, līdz sāk vārīties. Iemaisiet mannu, noņemiet no pavarda un atstājiet 30 minūtes uzbriest. 3) Olu pielieciet klāt pie mannas, pievienojiet sāli, piparus un muskatriekstu,…

1/8 l piena, 1/8 l dārzeņu buljona, 50 g sviesta, 250 g cietas kviešu mannas, 1 ola,…
Topinambūru salāti
Topinambūru salāti
Topinambūru salāti
Topinambūru salāti

Topinambūru salāti

20 min.

1) Topinambūrus noskalojam un nomizojam. Nomizotos topinambūrus obligāti jātur ūdenī, jo tie ātri kļūst brūni. 2) Virtuves kombaina vai ar rokas rīvi sarīvējam topinambūrus skaidiņās pēc iespējas ātrāk, pievienojam…

~350 g svaigi topinambūri, 3 ēdamkarotes skābais krējums, Sāls
Aija
Lieliski, garšīgi un tik daudz vitamīni! Es uztaisīju ar zaļiem lociņiem!
Cepeškrāsnī cepti dārzeņi

Cepeškrāsnī cepti dārzeņi

70 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Plāti izklājiet ar cepamo papīru, ieziediet ar 2 ēd.k. eļļas. 2) Cepeškrāsni uzkarsējiet līdz 180 grādiem temperatūras. 3) Kartupeļus nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet vai nu uz pusēm, ja lielāki gadās tad uz četrām…

4 ēd.k. olīveļļa, 500 g nelieli miltaini kartupeļi, 4 sīpoli, Sāls un pipari, 2 tējk.…
Kartupeļu - burkānu sacepums ar baziliku

Kartupeļu - burkānu sacepums ar baziliku

55 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Kartupeļus pamatīgi nomazgā un liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai tie tikko būtu pārsegti un aptuveni 20 minūtes vāra gatavus. 2) Burkānus nomizo un ar nazi slīpi sagriež šķēlēs. Pēc tam liek vārošā sālsūdenī, vāra apmēram 2…

500 g kartupeļu, 750 g burkānu, 2 saišķīši bazilika, 125 g Mozzarellas siera, 100 g…
Tomātu un dārzeņu sautējums

Tomātu un dārzeņu sautējums

55 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Baklažānu notīriet, nomizojiet un sagrieziet mazos gabaliņos. 2) Cukini un papriku nomazgājiet, iztīriet un arī sagrieziet gabaliņos. 3) Tomātus blanšējiet vārošā ūdenī, kādu brīdi paturiet tajā, noskalojiet ar aukstu…

1 baklažāns, 1 cukini, 1 sarkanā paprika, 500 g tomāti, 1 saišķītis pavasara sīpoli, 2…
Puķkāpostu pudiņš

Puķkāpostu pudiņš

75 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Sīpolu nomizo, sagriež gabaliņos un samīca kopā ar malto gaļu, smalki sakapātiem pētresīļiem, olu un 2 ēd.k. rīvmaizes, lai veidotos stingra viendabīga masa. Tai pievieno sāli un piparus. 2) Tomātus izņemiet no šķidruma un…

500 g konservēti tomāti, 400 g jaukta maltā gaļa, 1 sīpols, 1 ķiploku daiviņa, 2 ēd.k.…
Brokoļi ar olām un garšaugiem

Brokoļi ar olām un garšaugiem

30 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Olas cieti novāriet un atdzesējiet. 2) Brokoļus sadaliet lielās rozetītēs, resnos kātus nomizojiet un sagrieziet ripiņās. 3) Uzvāriet daudz ūdens, kam pievienota sāls, 6 minūtes vāriet tajā brokoļu rozetītes un kātus.…

4 olas, 1.2 kg brokoļi, 1 liels sīpols, Sāls, 3 daiviņas ķiploks, 4 ēd.k. sviests, 1…
Puķkāpostu sautējums ar kariju

Puķkāpostu sautējums ar kariju

25 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Puķkāpostu sadaliet rozetītēs. 2) Kartupeļus nomizojiet, noskalojiet, pārgrieziet uz pusēm un sagrieziet apmēram 2 cm lielos gabaliņos. 3) Sīpolu nomizojiet un smalki sakapājiet. 4) Sakarsējiet eļļu un apcepiet tajā…

1 neliels puķkāposts (apm. 700 g ), 500 g kartupeļi, 1 neliels sīpols, 2 ēd.k.…
Ar tomātiem cepti brokoļi

Ar tomātiem cepti brokoļi

60 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Tomātus pārlejiet ar verdošu ūdeni, mazliet tajā paturiet, pārlieciet aukstā ūdenī, novelciet miziņu un sagrieziet astotdaļās. 2) Brokoļus nomazgājiet, nogrieziet rozetītes, kātus nomizojiet un sagrieziet 1 cm garos…

500 g tomāti, 700 g brokoļi, 40 g sviests, 40 g milti, 1/2 l piens, 50 g rīvēts…
Vasarīgs dārzeņu lečo

Vasarīgs dārzeņu lečo

65 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1) Dārzeņus nomazgājiet, nosusiniet un notīriet. 2) Baklažānus sagrieziet gabaliņos un apkaisiet ar sāli. 3) Cukini sagrieziet ripiņās. 4) Paprikas pākstis sagrieziet četrās daļās, izņemiet sēklas un strapsienas,…

300 g baklažāni, 300 g cukini, 1 sarkanā paprika, 1 zaļā paprika, 1 dzeltenā paprika,…