Garfīlda ņamma - lazanja

4
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,
Garfīlda ņamma - lazanja

Sastāvdaļas

  • lazanjas plāksnes
  • 300 g maltas gaļas
  • tomātu pasta vai tomāti savā sulā
  • sarīvēts siers
  • sīpols
  • Baltajai mērcei:
  • 2 ēd. karotes miltu
  • 100 g sviesta
  • piens vai krējums
  • garšvielas - baziliks vai muskatrieksts

Pagatavošana:

1) Sagriez sīpolu un apcep malto gaļu. Pievieno tomātu pastu vai tomātu savā sulā, sāli, piparus vai citas garšvielas pēc paša vēlēšanās

2) Katliņā izkausē sviestu un apgrauzdē miltus. Pievieno pienu vai krējumu un garšvielas. Sildi un lēnas uguns, kamēr izveidojas mērce.

3) Lazanjas plāksnītes uz mirklīti iemērc verdošā ūdenī. Kad tās kļuvušas mīkstākas, noklāj ar tām veidnes pamatu. Virsū liec balto mērci, maltās gaļas mērci un uzkaisa sieru. Tad atkal liec kārtu lazanjas plāksnīšu un visu atkārto. Pēdējai lazanjas plākšņu kārtai pārlej palikušio balto mērci un kārtīgi apkaisi ar sieru.

4) Veidni liec cepeškrāsnī. Cep, kamēr siers kļūst brūns.

Lazanju sagriež gabalos pēc izvēles, bet var arī ēst kā Garfīlds - ar lielo karoti, pa taisno no veidnes!

Garfīlda ņamma - lazanjaGarfīlda ņamma - lazanjaGarfīlda ņamma - lazanjaGarfīlda ņamma - lazanja

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Ronalds
Ronalds
08.01.2014  / 
Pirmo reizi cepu, esmu ljoti apmierinaats :)
arturs
arturs
26.09.2013  / 
Autore vareja pacensties noraadiit cik daidz produktus pirkt. Ljoti neskaidra recepte. Kko nopirku un meginashu pats izpipet ko un vik daudz vajag
Kristīne
Kristīne
06.09.2013  / 
Visgardākā lazanja ko zinu un taisu vienmēr pēc šīs receptes!
Iesaku visiem!!
Anna
Anna
03.07.2013  / 
Paldies! Recepte vienkārši super - viegla un saprotama. Un lazanja arī sanāca ļooti garda! :)
Aija
Aija
24.06.2013  / 
Lieliska recepte...,šodien pagatavoju un izdevās garšīga-protams,izmantoju savas iecienītas garšvielas un malto gaļu!:)
Maruta
Maruta
28.04.2013  / 
Domāju, ka veco labo Latvijas laiku vārdā uztaisīšu lazanju, bet bija briesmīga. Tas gan ir tikai tamdēļ, ka esmu aziātu un indiešu ēdienu cienītāja. Manas garšas karpiņas jau ir mainījušas savu gaummi. Es lietoju ne tik taukainus, vairāk svaigus un uz garšvielām `spēlētu` ēdienu (ne tur makaroni, krējums, gaļa...). Tikai laika un naudas tēriņš bij ://
artis
artis
02.04.2013  / 
Nereali namiga taisiju pec nosaukuma bet iepatikas unbtaisu 5 reizi mmmmmmmmm!!!!!!??????
Janis T
Janis T
23.03.2013  / 
Super sanāca.
Tikai taisiju lielakam pulkam ar lielākām proporcijām un pēc vizualā smukāk izskatijās.
Janis T
Janis T
23.03.2013  / 
(Harmany Betty) Kā lazanju var apcept noabām pusēm???
artis
artis
15.12.2012
Taisu jau kasu piekto reizi
I
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Lazanja ar zivs fileju

60 min.
Pievienoja: Baiba Orbidāne

Zivs fileju nosusina, sagriež garenos gabaliņos, pārkaisa ar sāli, pipariem, zaļumiem, pārlej citrona sulu, noslogo, atstāj stundu ievilkties. Sīpolus apcep eļļā. Tomātus bez mizas pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu, sasmalcina,…

250 g lazanjas, Pildījums:, 500 g mencas filejas, 1 citrona sula, 3 ēdamk. sasmalcinātu…

Lazanja ar sēnēm un sieru

60 min.
Pievienoja: Baiba Orbidāne

Uzvāra maisījumu no buljona, piena un saldā krējuma. Savāra kopā ar miltu mērci un vāra 1 minūti. Pievieno garšvielas Dārzeņus notīra, smalki sagriež. Aptuveni 8 minūtes blanšē 100 ml vāroša ūdens. Nolej ūdeni. Notīra un sagriež…

250 ml buljona, 250 g piena, 250 g saldā krējuma, 100 g miltu mērces, Sāls, pipari, 500…

Lazanja alla boloneze

127 min.
Pievienoja: Inga Ozola

Lai sagatavotu šo lazanju vispirms ir jāsagatavo divas mērces. Jāsāk ar mērci Boloneza (tā jāgatavo ilgāku laiku). Mērce Boloneza. Sasmalcina (sarīvē) selerijas, burkānu un sīpolu. Katlā ielej olīveļļu un apbrūnina sasmalcinātos…

milti - 50g, 500 g maltas gaļas (cūka+liellops), 2/3 paciņas sviesta, liels sīpols (apm.…

Lazange

80 min.
Pievienoja: Linda Varesa

Masa Nr.1 Sacep malto gaļu ar garšvielām un liek sautēties lielākā pannā vai traukā( es izmantoju vokpannu, man viņa ir liela un no čuguna, ļoti parocīga lielu daudzumu ēdienu pagatavošanai). Tad notīra, nomazgā un uz rupjās…

700 g maltās gaļa (1:1 Cūkgaļa : Liellopu) 500 g burkāni 1-2 sīpoli 2-4 daiviņas…

Emīlijas - romanjas lazanja

0 min.
Pievienoja: Juta G.

Mērcei uzkarsē sviestu, tajā iesijā miltus un maisot apbrūnina. Tad pakāpeniski iemaisa pienu un visu maisot vāra 3 min. Pēc tam iemaisa 150 g sarīvēta siera, pieliek sāli un tikko maltus baltos piparus. Visu pavāra 2…

25 g sviesta 25 g miltu 0,5 l piena 300 g siera sāls malti baltie pipari 50 g vārītas…
Galvenās sastāvdaļas: lazanjas plāksnes.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
71239 reizes