Gan biešu salāti gan biešu zupa

2 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 1 kg sarkano biešu
  • 1 kg burkānu
  • 1 kg sīpolu
  • 1kg tomātu
  • 200 g cukura
  • 2 galviņas ķiploku
  • zaļumi
  • sāls 2 tējkarotes
  • malti pipari ½ tējkarotes

Pagatavošana: 60 min.

Bietes novāra, nomizo un sarīvē uz sakņu rīves. Burkānus sarīvē uz sakņu rīves un apcep kopā ar sakapātiem sīpoliem. Tomātus applaucē, novelk miziņas un sasmalcina.

Visu liek katlā, pieber sasmalcinātas dilles, pētersīļus, pielej eļļu un sautē minūtes 10.

Tad pieber cukuru, sāli, piparus un ar ķiploku spiedi piespiež ķiplokus. Pasautē vēl 3-5 minūtes, karstu pilda burkās un aizvāko.

Ir garšīgi gan kā salāti, gan arī ļoti viegli izvārīt zupu. Atliek ielikt katlā, piebērt kubiņos sagrieztus kartupeļus un vērīt līdz kartupeļi mīksti. Pasniedzot pieliek krējumu un sakapa†u vārītu olu un pārber ar lociņiem.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Gardie biešu salāti ziemai bez burkāniem

40 min.
Pievienoja: Marika

1) Katlā ielej eļļu, pievieno cukuru, sāli, piparus un uzkarsē. Tad pieliek apceptus sīpolus un pasautē apmēram 3 min.; 2) Pievieno salmiņos sagrieztu papriku un sautē apmēram 5 min. Tad liek klāt tomātus (bez mizas un…

4 kg bietes, 2 kg tomāti, 1,5 kg parika, 1,5 kg sīpoli, 200 g ķiploki, 5 ēd. k. cukurs,…

Biešu salāti poļu gaumē

0 min.
Pievienoja: Evita

Bietes sarīvēsajauc ar sasmalcinātiem sīpoliem, apslaka ar ābolu etiķi, pievieno garšvielas un rīvētus mārrutkus, liek salātu traukā un pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem.

300g vārītu biešu 50g sīpolu sāls,cukurs ābolu etiķis 1tēj.k mārrutku pētersīļi

Skābu ābolu un biešu salāti ziemai

0 min.
Pievienoja: Dace Miltiņa

bietes novāra,nomizo,sagriež gabaļinos.ābolus nomizo,izņem serdes,sarīvē.sīpolus sasmalcina.visu sajauc,pilda burkās.pārlej marinādi,liek pasterizēt 85grādu t.:0,5l.-8min.,1l.10-12min.aizvāko.var lietot arī plastmasas vāciņu.

500gr.skābu ābolu 500gr.biešu sīpols marinādei- uz 1l.ūdens ņem…

Biešu salāti ar riekstiem

0 min.
Pievienoja: Diāna

Bietes sagriež šķēlītēs. Rūpīgi samaisa visas mērces sastāvdaļas. Noskalo salātus, sagriež plānās ripiņās sīpolus un sadrupina riekstus. Salātus kārto četros šķīvjos, virsū liek atdzisušas bietes un uzlej mērci. Rotā ar sīpoliem…

6-8 'vārītas bietes ½ kruzuļainas salātgalviņas Mērcei: 2 ēdamk. eļļas 2 ēdamk.…

Biešu salāti ar zaļumiem

30 min.
Pievienoja: Līga Druka-Smalkā

Bietes un redīsus griež plānās šķēlītēs,sīpolus-gredzenos,saberžam koriandra sēklas.Samaisām eļļas,etiķi,mārrutkus,sāli,piparus un koriandru.Sajaucam bietes,redīsus un sīpolus ar mērci un noliekam 30 min. ievilkties.Sagatavojam…

500 g vārītu biešu 150 g redīsu 2 sarkanie sīpoli 250 g zaļumu pēc…
Galvenās sastāvdaļas: bietes.
Laiks
60 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
11216 reizes