Gaisīgās rauga pankūkas

5 29
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,
Gaisīgās rauga pankūkas Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • 500 g miltu
  • 1 glāze piena
  • 1 glāze ūdens
  • 2 olas
  • 1,5 ēd. k. cukura
  • 0,5 tējk. sāls
  • 25 g rauga
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana:

1) Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno ūdeni, tad, visu laiku maisot, pievieno miltus, lai neveidotos kunkuļi. Ļauj mīklai uzrūgt, aptuveni 40 min.

2) Pēc tam pievieno olas, sāli, cukuru, samaisa un ļauj 1-1.5 h uzrūgt. Pēc tam vairāk nemaisa.

3) Ar aukstā ūdenī apslapinātu ēdamkaroti ( lai mīkla neliptu klāt ) ņem mīklu, un eļļā cep mazās pankūkas. Sanāk ļoti garšīgas un gaisīgas! Pasniedz ar ievārījumu.

Labu apetīti!

Gaisīgās rauga pankūkasFoto: Depositphotos
Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 16

Iveta
Iveta
29.06.2016
Paldies, laba recepte.
Sanāca ļoti gaisīgas un gardas.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
13 no 23 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Tuziks
Tuziks
31.05.2016
Izmēģināju. ĻOOOOOTI gardas! Iesaku!!!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
20 no 37 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Dzintra
Dzintra
24.04.2016
Šodien cepšu!
su
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
8 no 21 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Elizabeth
Elizabeth
17.02.2016
Izcili gardas un puffigas pankukas :)
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
15 no 33 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Dina
Dina
19.05.2015  / 
Ideālas pankūkas. Ļoti gaisīgas un biezas!!!!. Ja kādam garšo saldas, tad obligāti jāpieliek vairāk cukura. Man bija tieši laikā.
Paldies!!!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
14 no 41 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Rauga pankūkas ar saldējumu un šokolādi

20 min.
Pievienoja: Anitra Zīle

Siltam pienam pieliek raugu, piesijā miltus, samaisa, uzraudzē. Uzrūgušai mīklai pieliek sāli, ar cukuru saputotus olu dzeltenumus, kausētu sviestu, pierīvē citrona miziņu, pieliek saputotus olu baltumus, visu viegli samaisa un…

1 glāze piens, 10 g raugs, 300 g milti, 1 apelsīns, 80 g sviests, 2 ēd. karotes cukurs,…

Rauga pankūkas 2

0 min.
Pievienoja: Ilma Hermansone

No griķu miltiem un rauga (atšķaida remdenā pienā) iemaisa ieraugu un pārsegtu raudzē siltā vietā 40 – 60 min. Tad olu dzeltenumus ar sviestu, cukuru un sāli sakuļ, pieliek izsijātus miltus, maisot pielej skābo krējumu un…

250 g griķu miltu, 250 g kviešu miltu, 200 g piena, 200 g salda krējuma, 200 g skāba…

Ābolu rauga pankūkas

0 min.
Pievienoja: Andra Lunda

Olas un cukuru saputo. Pievieno pienu, sāli un miltus. Krietni samaisa. Raugu izkausē siltā ūdenī un iemaisa mīklā. Pieber ābolus (āboli nomizoti, sagriezti šķēlītēs). Uzraudzē siltā vietā 30 – 40 min. Cep labas kvalitātes eļļā.

600 g miltu, 3 olas, 100 g cukura, 450 g piena vai ūdens, ½ tējk. sāls, 20 g rauga, 4-5…
Pufīgās rauga pankūkas

Pufīgās rauga pankūkas

120 min.
Pievienoja: Helēna Jansone

1. Paņem visas sastāvdaļas. 2. Raugu izšķīidina siltā pienā. 3. Raugam pievieno ūdeni, visu laiku maisot, pievieno miltus. 4. Likt raudzēties siltumā ~ 40 min. 5. Kad mīkla ir daļēji uzrūgusi, pievieno olas, sāli,…

500 g miltu, 1 glāze piena, 1 glāze ūdens, 2 olas, 2 ēd. k. cukura, 0.5 tejk.
Rauga pankūkas

Rauga pankūkas

50 min.
Pievienoja: Ilma Hermansone

1) Raugu atšķaida remdenā pienā. 2) Miltus iesijā bļodā, pievieno pienu ar raugu un olu dzeltenumus, pieliek sāli, cukuru, visu labi sakuļ un raudzē 30 min. 3) Pēc tam pievieno saldo krējumu un saputotus olu…

300 g miltu, 250 g piena, 3 olas, 100 g saldā krējuma, 20 g rauga, 1 ēd. k. cukura, Naža…
Galvenās sastāvdaļas: kviešu milti, piens, raugs.
Laiks
120 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
29221 reizi