Franču crepes, jeb plānās pankūkas

4
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,
Franču crepes, jeb plānās pankūkas

Sastāvdaļas

  • 200 g kviešu miltu
  • 3 olas
  • 1/8 l ūdens
  • ¼ l piena‚ ne trekna
  • 2 ēd. k. eļļas
  • ¼ tējk. sāls

Pagatavošana: 45 min.

Un nu ķersimies pie darba:

Franču crepes, jeb plānās pankūkas 3

1. Jāņem salātu bļoda un tajā jāsaputo (var arī samaisīt) miltus ar pienu. Ļoti jācenšas bez kunkuļiem.

Franču crepes, jeb plānās pankūkas 1

2. Pie tikko gatavotās masas jāiesit olas un jāsakuļ.

Franču crepes, jeb plānās pankūkas 2

3. Tūlīt pēc tam pievieno masai sāli, eļļu un atkal samaisa.

4. Pielej ūdeni un ļauj mīklai nostāvēties 15 min. Nemaisa. Bet! Mīklai jāsanāk ļoti, ļoti šķidrai, par to nevajag uztraukties, un miltus vēl papildus klāt nevajag bērt. Tāpat arī ar cukuru – to klāt bērt nevajag.

5. Ietauko pannu, bet ļoti maz jāpievieno eļļa. Ir pat tādas īpašās pannas kurām ir tādas kā pumpiņas uz iekšu, tām vispār eļļu nevajag. Pannu var ietaukot ar papīra salveti, vai to darīt ar parasto pārtikas otiņu.

6. Uz pannas liek 1 kausiņu mīklas, un turot pannu rokā, mīklu izlaista pa visu pannu, tā lai sanāk liels aplis.

Franču crepes, jeb plānās pankūkas 4

7. Kad apļa maliņas sāk čokuroties un celties uz augšu, tad pankūka jāgriež otrādi. To var darīt ar lāpstiņu, bet īstiem profesionāļiem, ieteiktu pankūku mest riņķī – tomēr process jau arī uzlabo garšu.

8. Ja neesmu kaut ko piemirsusi, tad vajadzētu sanākt īstām franču plānajām, gandrīz kā pēc Lurdello receptes. Garšīgi tās ēst ar ievārījumu, to ietinot pankūkā iekšā, turpretī lai gatavotu gaļas pankūkas šī recepte neder.

Labu apetīti visiem gardēžiem!

Franču crepes, jeb plānās pankūkas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

daiga.zandovska
daiga.zandovska
29.08.2015  / 
Luti garsigad pakukas
alisens
alisens
18.01.2015
parastas pankūkas kādas tur vēl franču crepes . mēs esam Latvijā nevis Francijā un te tās sauc par pankūkām.
Nora
Nora
17.01.2015  / 
Ļoti gardi!!!
artis
artis
27.08.2014  / 
es domaju ka labāk būtu ar divām olām jo savadk to olu riktigi jut
evija
evija
22.07.2014
Jāaa, mīlīši……., izskatās, ka visi asprētīgie komentētāji nekur tālāk par savu vecmāmiņu virtuvēm nav bijuši :), Francijā tiešām pat uz ielām, līdzīgi kā saldējumu, tirgo crepes. Tās piedāvā ar dažādiem pildījumiem, un ticiet vai nē - vienmēr ir rindas, crepes esot pat Franču nacionālais saldais ēdiens! Mums ļoooti garšoja, jo tās nebija tik treknas kā mūsu plānās, lielās pankūkas :)
Agnese
Agnese
07.06.2014  / 
aut kadi jus aprobezoti cilveki esat.. Laujat tachu saukt, kaa gribas! Franchu, Latvieshu, Krievu...
Francija ir gastronomijas centrs un Francu crêpes ir viens no to firmas desertiem!
Baudiet tik gardaas pankukas un beidziet pukstet...
Madara
Madara
12.01.2014  / 
Ne ko pielikt, ne ko atņemt. Izcila recepte, tagad plānās pankūkas taisu tikai šādas. Paldies!!
pem
pem
06.12.2013  / 
laba recepte. taisiju gan ar ievarijumu, gan ar galas pildijumu
dan
dan
10.11.2013  / 
skumji cilveki, izgaz visu to, kas pa dienu negativs sakrajies, nu nozelojami.. tere savu laiku, lai uzrakstitu kaut ko negativu, te cilveks ieliek recepti un vinju brutali pazemo, un tad brinas, ka saja pasaule neviens neko labu vairs nedara un nepalidz, kapec palidzet, ja viss ko var dabut atpkalj ir noriesana, nozelojami cilveki ar nozelojamu dzivi, kas savu vietu taja vel aizvien nav atradusi, lai veicas ar to! bet autorei paldies, man personig nekad nesanak salikt pareizos daudzumus, ieshu meginat atkal :))
neviens
neviens
20.08.2013
Man ir 19, bet man nesanāca. Taču pareizais telefona zvans un pēc 15min viss sānāca :D
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Plānās pankūkas

0 min.
Pievienoja: Inga Ozola

Miltus sajauc ar cukuru, sāli, kanēli. Maisot pakāpeniski pievieno piena, medus, olu un ūdens maisījumu. Kad mīkla sajaukta viendabīgā masā, lēnām pielej eļļu un atlikušo ūdens daļu. Ļauj mīklai pusstundu nobriest. Sakarsē…

milti - 390 g, piens - 0,35 ml, olas - 210 g, cukurs - 160 g, eļļa - 0,08 ml, sāls - 9…

Plānās pankūkas ar ievārījumu

0 min.
Pievienoja: Marina Kanonoviča

Olas sakuļ ar sāli, nedaudz cukura, pielej 3/4 no paredzētā piena daudzuma, lej bļodā miltus un samaisa. Pēc tam pielej atlikušo pienu un samaisa viendabīgu (līstošu) mīklu un atstāj 25-30 min., lai milti uzbriest. Pannu…

200 g kviešu miltu, 400-480 g piena, 1-2 olas, sāls, cukurseļļa

Plānās pankūkas

60 min.
Pievienoja: Arturs Jurevics

Sakuļ olas ar cukuru un pievieno pienu. Tad uzmanīgi iesijā miltus, lai neveidojas kunkuļi. Pievieno nedaudz sāls un nedaudz cepamās eļļas. Uz pannas sakarsē nedaudz eļļas un liek pankūkas cepties. Mīklai jābūt pašķidras…

kviešu milti, olas, piens, sāls, cukurs, eļļa

Plānās pankūkas

30 min.
Pievienoja: vineta auziņa

Olu sakuļ, pievieno nedaudz piena, sāli, cukuru, samaisa un šajā šķidrumā iesijā miltus, pielej pa daļām atlikušo pienu, izkausētu sviestu, samaisa vienveidīgu pašķidru mīklu un ļauj 25-30 minūtes stāvēt. Mīklu lej ar karoti uz…

120 g piena, 60 g kviešu miltu, 5 g sviesta, 3 g cukura, 1/2 olas, 10 g tauku, sāls
Plānās pankūkas ar svaigu zemeņu zapti

Plānās pankūkas ar svaigu zemeņu zapti

60 min.
Pievienoja: saules meita

1) Palielā traukā iesit olas, sāli un cukuru, visu samaisa un pievieno pienu. Samaisa. Pieliek klāt miltus. Samaisa. 2) Pievieno ūdeni tā, lai neveidojas kunkuļi. Mīklu atstāj uz minūtēm 15 ievilkties. 3) Nomazgā zemenes,…

4 svaigas olas, Sāls, 3 ēd. k. cukura, 1 glāze svaiga piena, 300 - 400 g miltu, 3 - 4…
Galvenās sastāvdaļas: kviešu milti, olu ēdieni, piens.
Laiks
45 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Porcijas
8
Pazīmes
Veģetāriešu
Apskatīta
60029 reizes