Franču crepes, jeb plānās pankūkas

 

Autors: Līva Klirta, 06.03.2008
Iesaki:  
Franču crepes, jeb plānās pankūkas

Sastāvdaļas

  • Lai pagatavotu apmēram 8 plānas pankūkas nepieciešams:
  • 1. – 200 g kviešu miltu.
  • 2. – 3 olas.
  • 3. – 1/8 l ūdens
  • 4. – ¼ l piena ‚ vislabāk netrekno)
  • 5. – 2 ēdk. eļļas
  • 6. – ¼ tējkarotes sāls.

Pagatavošana:

Un nu ķersimies pie darba:

1. – Jāņem salātu bļoda, un tajā jāsaputo (var arī samaisīt) miltus ar pienu. (Ļoti jācenšas bez kunkuļiem).

2. – Pie tikko gatavotās masas jāiesit olas, un jāsakuļ.

3. – Tulīt pēc tam pievieno masai sāli, eļļu un atkal samaisa.

4. – Pielej ūdeni, un ļauj mīklai nostāvēties 15 minūtes. (pa starpām nemaisot). (Bet! Mīklai jāsanāk ļoti, ļoti šķidrai, par to nevajag uztraukties, un miltus vēl papildus klāt nevajag bērt. Tāpat arī ar cukuru – to klāt bērt nevajag).

5. – Ietauko pannu, bet ļoti maz jāpievieno eļļa. (Ir pat tādas īpašās pannas kurām ir tādas kā pumpiņas uz iekšu, tām vispār eļļu nevajag). (Pannu var ietaukot ar papīra salveti, vai to darīt ar parasto pārtikas otiņu)

6. – Uz pannas liek 1 kausiņu mīklas, un turot pannu rokā, mīklu izlaista pa visu pannu, tā lai sanāk liels aplis.

7. – Kad apļa maliņas sāk čokuroties un celties uz augšu, tad pankūka jāgriež otrādi. (To var darīt ar lāpstiņu, bet īstiem profesionāļiem, ieteiktu pankūku mest riņķī – tomēr process jau arī uzlabo garšu)

8. – ja neesmu kaut ko piemirsusi, tad vajadzētu sanākt īstām franču plānajām, gandrīz kā pēc Lurdello receptes. Garšīgi tās ēst ar ievārījumu, to ietinot pankūkā iekšā, turpretī lai gatavotu gaļas pankūkas šī recepte neder.

LABU APETĪTI, VIESIEM GARDĒŽIEM!

Franču crepes, jeb plānās pankūkasFranču crepes, jeb plānās pankūkasFranču crepes, jeb plānās pankūkasFranču crepes, jeb plānās pankūkasFranču crepes, jeb plānās pankūkasFranču crepes, jeb plānās pankūkas

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Nii
Nii
09.11.2009  / 
gribēju pateikt lielum lielu plds par jauko recepti. pankūkas izdevās vnk lieliski un tgd kādas pāris dieniņas varēšu kojās neko negatavot :D
Anny
Anny
09.05.2010  / 
Super pankūkas !
Beatrise
Beatrise
31.03.2012  / 
Nu vienkārši šausmīgi, lasot komentārus izskatās ka neviens nav mācējis pankūkas cept, kas jūs no mēnesi esat nokrituši, un bērnībā nekad neko tādu neesat gatavojuši!
dīvaini
dīvaini
28.08.2012
Hmm,visparastākās pankūkas,man ir 12 gadu,bet es nolēmu paskatīties,ka varbūt ir arī savādākas receptes pankūkām,paskatoties sapratu ka tas pats vien ir.Visi baigi pēc receptēm te skatās:)
artis
artis
27.08.2014  / 
es domaju ka labāk būtu ar divām olām jo savadk to olu riktigi jut
pem
pem
06.12.2013  / 
laba recepte. taisiju gan ar ievarijumu, gan ar galas pildijumu
evija
evija
22.07.2014
Jāaa, mīlīši……., izskatās, ka visi asprētīgie komentētāji nekur tālāk par savu vecmāmiņu virtuvēm nav bijuši :), Francijā tiešām pat uz ielām, līdzīgi kā saldējumu, tirgo crepes. Tās piedāvā ar dažādiem pildījumiem, un ticiet vai nē - vienmēr ir rindas, crepes esot pat Franču nacionālais saldais ēdiens! Mums ļoooti garšoja, jo tās nebija tik treknas kā mūsu plānās, lielās pankūkas :)
eriks
eriks
21.06.2012  / 
Ļoti ņamīgi.
Laura
Laura
18.09.2012  / 
Nesaprotu, kāpēc daži sacepušies par labu, skaidri saprotamu receptes izklāstu un kaut ko pārmet tās ievietotājai. Šīs tik tiešām ir pankūkas, ko sauc par krepēm Francijā, bet galu galā - nosaukums jau nav izšķirošais! Eju taisīt, paldies par rakstu!
Lauris
Lauris
28.12.2012
Normāla lettiņu būšana te tagad kašāties :D Neviens jau nesaprot to, ka te ir receptes.lv un ir feini, kad cilvēki papildina, kaut ar parastām receptēm. Ja te būtu autodaļu interneta veikals, tad ok, a tagad... Par tām FRANČU arī tas pats, franči būtu uz pauzes, ka Crepes vienkārši apsaukā par kaut kādām plānajām pankūkām :D Neviens tak jums, profesionālie lauku iemītnieki, neliek meklētājā rakstīt plānās pankūkas, vai arī lasīt par tām, ja esat tādi pankūku GURU ;)
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Plānās pankūkas

0 min.
Pievienoja: Inga Ozola

Miltus sajauc ar cukuru, sāli, kanēli. Maisot pakāpeniski pievieno piena, medus, olu un ūdens maisījumu. Kad mīkla sajaukta viendabīgā masā, lēnām pielej eļļu un atlikušo ūdens daļu. Ļauj mīklai pusstundu nobriest. Sakarsē…

milti - 390 g, piens - 0,35 ml, olas - 210 g, cukurs - 160 g, eļļa - 0,08 ml, sāls - 9…

Plānās pankūkas ar ievārījumu

0 min.
Pievienoja: Marina Kanonoviča

Olas sakuļ ar sāli, nedaudz cukura, pielej 3/4 no paredzētā piena daudzuma, lej bļodā miltus un samaisa. Pēc tam pielej atlikušo pienu un samaisa viendabīgu (līstošu) mīklu un atstāj 25-30 min., lai milti uzbriest. Pannu…

200 g kviešu miltu, 400-480 g piena, 1-2 olas, sāls, cukurseļļa

Plānās pankūkas

60 min.
Pievienoja: Arturs Jurevics

Sakuļ olas ar cukuru un pievieno pienu. Tad uzmanīgi iesijā miltus, lai neveidojas kunkuļi. Pievieno nedaudz sāls un nedaudz cepamās eļļas. Uz pannas sakarsē nedaudz eļļas un liek pankūkas cepties. Mīklai jābūt pašķidras…

kviešu milti, olas, piens, sāls, cukurs, eļļa

Plānās pankūkas

30 min.
Pievienoja: vineta auziņa

Olu sakuļ, pievieno nedaudz piena, sāli, cukuru, samaisa un šajā šķidrumā iesijā miltus, pielej pa daļām atlikušo pienu, izkausētu sviestu, samaisa vienveidīgu pašķidru mīklu un ļauj 25-30 minūtes stāvēt. Mīklu lej ar karoti uz…

120 g piena, 60 g kviešu miltu, 5 g sviesta, 3 g cukura, 1/2 olas, 10 g tauku, sāls
Plānās pankūkas ar svaigu zemeņu zapti

Plānās pankūkas ar svaigu zemeņu zapti

60 min.
Pievienoja: saules meita

1) Palielā traukā iesit olas, sāli un cukuru, visu samaisa un pievieno pienu. Samaisa. Pieliek klāt miltus. Samaisa. 2) Pievieno ūdeni tā, lai neveidojas kunkuļi. Mīklu atstāj uz minūtēm 15 ievilkties. 3) Nomazgā zemenes,…

4 svaigas olas, Sāls, 3 ēd. k. cukura, 1 glāze svaiga piena, 300 - 400 g miltu, 3 - 4…
Ēdiena veids: pankūkas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
59399 reizes