Vistas aukstā gaļa

5 17
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,
Vistas aukstā gaļa

Sastāvdaļas

  • 3 vistas stilbi, bet tikpat labi der arī šķiņķīši
  • Sīpols
  • Burkāns
  • Zaļie zirnīši
  • 2 olas
  • Želatīns
  • Pipari
  • Sāls
  • Lauru lapas
  • Smaržīgie pipari
  • Melnie pipari

Pagatavošana: 60 min.

Vistas aukstā gaļa 1

1) Visupirms sadala stilbu uz pusēm un liek katlā iekšā, pa virsu ūdeni tik daudz, lai apsedz gaļu un liek uz uguns.

Vistas aukstā gaļa 2

2) Pa to laiku iemet glāzē 10 g (2 tējk.) želatīna un aplej ar aukstu ūdeni, lai uzbriest palēnām.

3) Tikmēr ūdens, kurā peldinās vista, jau varētu būt uzvārījies un vista šak izsist putas, kas noteikti rūpīgi jānosmeļ.

4) Kad putas vairs nerodas, tad liek klāt uz pusēm sagrieztu sīpolu, notīrītu burkānu, sāli, piparus, lauru lapas divas un man vēl pa rokai kaut kāds niknais bulgāru pipars trāpījās, ko ar piemetu. Cienītāji tāpat var piemest klāt selerijas saknīti vai kādu pētersīļa lapu.

Vistas aukstā gaļa 3

5) Kad vista iet uz gatavo pusi, tad liek vārīties 2 olas un sagatavo sietu buljona nokāšanai, vista ir gatava tad, kad sāk viegli nākt no kauliem nost.

6) Nokāstajam buljonam pievieno klāt pirmīt uzbriedināto želatīnu un izmaisa.

7) Tālāk nokāš buljonu, izņem burkānu un griež to ripiņās, kārto trauciņu apakšā kopā ar zirnīšiem un olas šķēlītēm, virsū liek saplucināto vistas gaļu, ādas gan nebūtu vēlams likt.

Man garšo tieši tas caurspīdīgais galerts, tāpēc liku mazāk gaļu, lai vairāk vietas paliek tam.

Vistas aukstā gaļa 4

8) Tālāk pārlej visu ar buljonu un gatavs, atliek vien likt ledusskapī, lai sagalē.

Lai labi garšo!

Vistas aukstā gaļa
Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 7

Pažobele
Pažobele
10.01.2016
Gards gan!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
2 no 5 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
rita
rita
28.07.2015  / 
labs
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
4 no 9 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Kristine
Kristine
29.09.2013  / 
Paldies par recepti, njamma
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
14 no 25 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Viola
Viola
07.02.2012  / 
izskatas labi
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
16 no 61 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
inta
inta
07.10.2011  / 
tiesi tas,kas man nepieciesams,bet tikai pievienosu klaat nedaudz cuukgalas.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
34 no 60 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Aukstā gaļa (čangaļu)

120 min.
Pievienoja: Indrovičs

Ņemam katlu, liekam iekšā 1 sīpolgaviņu(nomizotu), ķiplokdaiviņas, sāli, piparus pēc pašu ieskatiem, es lieku kādus 7 smaržīgos un kādus 10 parastos piparus, tad nomazgājam stūtīti, ausis un kājas, liekam iekšā katlā. Lejam…

Cūkas priekšējā stūtīte 1gb, Cūkas auss, 2 cūku kājas(pedālīši :) ), lauru lapa, …

Vistas gaļas galerts

0 min.
Pievienoja: Penelope Millere

Vistas šķinķīšus un fileju nomazgā un nosusina uz papīra salvetes. Fileju sagriež gabaliņos, apkaisa ar sāli, apslaka ar sojas mērci un atstāj iemarinēties. Pa to laiku stilbiņus vāra verdošā ūdenī, kam pievienotas lauru lapas,…

2 vistas šķinķīši 1 neliels vistas filejas gabals 150 - 200 g saldēto burkānu un zaļo…

Vistas rulete ar žāvētām plūmēm

0 min.
Pievienoja: Una

Atkaulo vistu, ādu nemet ārā. Plūmes aplej ar karstu ūdeni un pamērcē kādas 20 min. Sagriež smalki sīpolus un plūmes. Liek cepties, cep kamēr sīpoli ir brūni un mīksti. Pieliek pēc garšas vegetu. Klāj uz pannas folliju, tam…

4 vistu stilbiņi ar šķinķīti 200 g žāvētas melnās plūmes(var arī lietot aptikozes) 4…

Vistas šķiņķīši krējuma-sīpolu mērcē

0 min.
Pievienoja: Kristīne Šeiko

vistu šķiņķīšus iemarinē(sinepēs un garšvielās). Pēc tam apcep cepeškrāsnī, liek noslēgtā traukā un liek virsū apceptus sīpolus,un pārlej ar skābo krējumu tā lai nosegtu šķiņķīšus.Tad liek virsū vāku un ļauj sutināties.Vēlams…

Vistu šķiņķīši,sīpoli,skābais krējums,sinepes

Vista ķiploku mērcē

25 min.
Pievienoja: Karīna Martone

Nomazgā gaļu un uzkaisa garšvielas (vistas gaļai), atstāj uz 10 min. ievilkties. Paņem majonēzi, krējumu un saspriestus ķiplokus(pēc garšas), sāli visu samaisa. Vistas gaļu uzliek uz pannas, apcep no abām pusēm, tad uzlej…

1. vistas stilbiņi, sparniņi, kājiņas - 500g 2. majonēze - 100g 3. krējums - 100g 4.…
Galvenās sastāvdaļas: vistas gaļa, želatīns.
Laiks
60 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
15134 reizes