Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize

3
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,
Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize

Sastāvdaļas

  • 4 olas + 1 garnējumam
  • 1/2 glāze cukurs + garnējumam
  • 1 tējk. soda
  • 1 tējk. citronskābe
  • paciņa biezpiens
  • 8 ēdamkarotes milti
  • dzērvenes
  • 4 āboli
  • kanēlis
  • 1 ēd. kar. krējums (garnējumam)

Pagatavošana: 29 min.

Šī recepte nāk no manas māmiņas, tādēļ tā man īpaši mīļa - taču tajā variet iecept to, kas pašam vislabāk iet pie sirds.

Tad nu ķeršos pie apraksta:

Iesākumam paņemiet vidēja izmēra bļodu, kur to visu sajauksiet.

4 olas, 1/2 glāzi cukura, sodu, citronskābi samaisa traukā- liek biezpienu (sabirdinot), miltus. Masu samaisa līdz tā ir viendabīga. Tad liek ledusskapī, kamēr mizosiet ābolus, lai tā sagatavojas līst krāsnī.

Ieslēdz krāsni, lai jau uzkarst, kamēr gatavosiet plātsmaizi.

Ābolus sagriež šķēlītēs. Uz pannas liek cepampapīru (eļļa nav nepieciešama). Izklāj mīklu vienmērīgi. Sakrāmē ābolu šķēlītes kā armijniekus rindās. Izrotā tukšās vietas ar dzērvenēm.

Tad atsevišķā trauciņā sajauc 1 olu ar krējumu (1 ēd. kar), daudzumu izlīdzina uz plātsmaizes. Tas padarīs to mitrāku.

Visam pārkaisa kanēli un cukuru,"uz aci".

Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize 1Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize 1

Pannu liek krāsnī uz 180 grādiem, 29 minūtēm.

Tad tai vajadzētu izskatīties aptuveni šādai:

Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize 2

Nu ko mīļie, tagad atliek tik sagriezt (vislabāk nedaudz atdzesētu), un labu apetīti! :)

Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize 3Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize 3

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Inese
Inese
14.04.2015  / 
Buutu jauki, ja recepte buutu pilniiga. Cik lielai formai paredzeeta plaatsmaize, cik graados, cik minuutes cept.??
Guna
Guna
01.01.2015  / 
...papildinājums pie iepriekšējā - biezpienu arī ieliku 2 nevis 1 paciņu :) Jā, izmaiņu sanāca daudz, bet idejiski jau recepte tā pati vien ir! :)
Guna
Guna
01.01.2015  / 
Lieliska recepte, paldies! :)
Tiesa, pārveidoju jau pirmajā reizē, taču sanāca lieliski.
Lūk, izmaiņas: liku 5 lauku olas, milti bija bezglutēna (piemēroti celiakijas slimniekiem) un drusku vairāk, liku cepamo pulveri (ne sodu un citronskābi) apmēram 2 tējk., pierīvēju arī citrona miziņu. Par dzērvenēm nobaidījos, saliku mazāk, bet - var droši likt daudz, dzērvenes piedod ļoti patīkamu garšu! Kanēli neliku, bet tas pēc izvēles. Iznākums izcils, nenoēsties! :)
Gatis
Gatis
12.09.2014  / 
kaadu kreejumu jaaizmanto?
Dace
Dace
24.01.2014  / 
Perfekti aprakstits un iznaca tieshi ka bilde. Paldies!
LELDE
LELDE
29.04.2013  / 
lieliska recepte,fantastiski garda plātsmaize...njam,apēdām vienā acu mirklī!
Eva Vorka
Eva Vorka
07.04.2013  / 
Ļoti garšīgi. Recepte atbilst.
Ingmārs
Ingmārs
25.03.2013  / 
Paldies.
Ļoti vienkārši, bet nu ļoti gardi.
Ideāli derīga priekš cilvēkiem, kui iepriekš ir cepuš tikai vienu, divas kūkas.
Un ar lauku biezpienu tik gardi, ka pa vienu vakaru divātā ēdot, no plātsmaizes nekas pāri nepaliek.
Vēlereiz Paldies.
Monta
Monta
07.01.2013  / 
Nu ļooti garšīgi sanāca. Tik man, kā saldummīlei, prasījās drusciņ vairāk cukura! :) Paldies par recepti!
Sanda
Sanda
13.10.2012
šodien arī pagaavošu šo.
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Rauga mīklas biezpiena plātsmaize

60 min.
Pievienoja: Nata

Ņemam pusi pienu ,uzsildam un izšķīdinam tajā raugu ar pusi cukuru. Otru pusi pienu arī uzsildam un izkausējam tajā sviestu. Olu viegli sakuļam ar sāli un atlikušo cukuru. Savienojam abus piena maisījumus,iemaisam…

135ml piens, 12g svaigais raugs, 2 ēd.k cukurs, 1/2 tēj.k sāls, 1/3 tēj.k kurkuma (…

Biezpiena plātsmaize ar smilšu mīklu

90 min.
Pievienoja: Nata

1) Sviestu puto ar cukuru, līdz veidojas krēmīga masa, pa vienam pievienojam olu dzeltenumus, citrona miziņu un sulu-saputo. 2) Liek klāt miltus sajauktus ar sodu,sākumā 2 glāzes un izmīca. Ja mīkla līp pie rokām liek vēl…

Mīklai:, 200 g sviests istabas temperaturā, 1 glāze cukurs, ja garšo mazāk salds,…
Ābolu/ biezpiena pīrāgs

Ābolu/ biezpiena pīrāgs

40 min.
Pievienoja: Silvija Napalkova

Sajauc olas ar cukuru nedaudz saputojot pievieno izkausētu margarīnu vai ellu, piezpienu un samaisa, , sodu pievieno miltiem samaisa , tad miltus pievieno masai,samaisa un ieliek to vēsumā kamēr sagatavo pārējo. Ābolu sagrieš…

100 margarīns, 2 olas, 100 gr cukurs, ½ tk soda, 100gr biezpiens, Āboli, 1gl milti…

Melleņu - biezpiena plātsmaize

60 min.
Pievienoja: Signe Sarkane

1) Bļodā iegriež sviestu, pasilda uz uguns, lai pakūst, un pieber klāt cukuru. Noņem no uguns, maisa, līdz sviests izkusis. 2) Atsevišķi sakuļ olas, pielej pie sviesta un samaisa. 3) Piedrupina biezpienu, kārtīgi izmaisa.…

Mīklai:, 200 g biezpiena, 200 g sviesta vai margarīna, 4 olas, 1 glāze cukura, 2…

Rabarberu,biezpiena plātsmaize

120 min.
Pievienoja: Nata

Raugu sajaucam ar miltiem,cukuru,sāli,pievienojam siltu ūdeni.Izmaisam,pievienojam auzu pārslas,izmaisam. Visu kārtīgi izmaisam.Pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu sieru,eļļu un skābo krējumu. Beram klāt pa drusciņai…

Sastāvdaļas:, 250ml pilgraudu auzu pārslas, 1/2 paciņa šķīstošā rauga Saf-Instant- 1…
Laiks
29 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
26389 reizes