Citronu kēkss

5 8
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,
Citronu kēkss

Sastāvdaļas

  • 100 gr sviests
  • 200 gr piens
  • 4 olas
  • 250 gr cukurs
  • 2.5 glāzes milti
  • 1 citrona miziņa
  • vanilīns
  • 1 paciņa cepamais pulveris

Pagatavošana:

Sviestu kārtīgi samaisa ar cukuru, pa vienai pievieno olas, tad pienu, citrona miziņu (rīvētu), vanilīnu vai vanilīna cukuru, 2 glāzes miltus. Samaisa. Atlikušos miltus samaisa ar cepampulveri un vēlreiz samaisa.

Liek veidnē un cep vidēji karstā cepeškrāsnī.

Citronu kēkssCitronu kēkssCitronu kēkss
Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Citronu un ķiršu kekss

0 min.
Pievienoja: Inga Artemjeva

Ķiršus ieber caurdurī un notecina lieko šķidrumu.Bļodā saputo sviestu ar cukuru.Maisot pa vienai pievieno olas.Pievieno sāli un rīvēto citronu miziņu.Iesijā miltus(atstāj 2ēd.k.) un cepampulveri.Pamazām pielej pienu un maisa,…

Mīklai: 720ml konservētu ķiršu 150g mīksta sviesta vai margarīna 200g cukura 4gb.…

Krējuma kēkss

80 min.
Pievienoja: Nataša Rogova

1) Olas puto ar cukuru līdz veidojas krēmīga masa, pievieno krējumu un izkausētu, atdzesētu sviestu. 2) Miltus izsijā kopā ar cepamo pulveri un iemaisa mīklā. Pievieno citrona miziņu un sulu. 3) Cepam 180 grādos ~ 40-50…

3 olas, 1 glāze cukurs, 1 glāze milti, 1 glāze skābais krējums vismaz 20%, Citrona…
Citronu vārītais krēms "lemon custard"

Citronu vārītais krēms "lemon custard"

30 min.
Pievienoja: Natālija Rogova

No citroniem norīvē dzelteno mizas daļiņu, no paša citrona izspiež sulu. Olas saputo ar cukuru, pievieno citrona sulu un miziņu. Pievieno sviestu. Trauku liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, vāra līdz…

3 lieli citroni, 3 lielas olas, 6 ēd.k cukurs, 45-60g sviests, Ja ir mazs olas, tad ņem…

Olu citronu zupa

20 min.
Pievienoja: Zane Hajeka

Šo recepti es iemācījos no mūsu Austrālijas viesiem.

2 citroni, 4 olas, Sauja rīsu, 1 sīpols, 2 daivas ķiploku, ½ litra buljona, Sāls,…

Citronnade limonāde franču gaumē

15 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

Šo dzērienu franči pasniedz pie uzkodām, pamatēdiena. Recepte sākotnēji tika rakstīta priekš 40 personām, jauniešu apmaiņas projekta ietvaros, taču receptē minēto sastāvdaļu daudzums ir priekš 5-7 cilvēkiem.

3 gab. citroni vai apelsīni, 50 g pūdercukurs, 2 l ūdens
Galvenās sastāvdaļas: citroni.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
8413 reizes