Cita ābolkūka

3 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • Virsiņai:
  • 6 saldskābi āboli, cukurs, skābs krējums.
  • Pārējās sastāvdaļas skatīt pie pagatavošanas.

Pagatavošana:

Vispirms sāk sagatavot virsiņu. Ābolus sagriež šķēlītēs, sajauc ar cukuru un atstāj.

100 g sviesta sakuļ ar 1 glāzi cukura. Sakuļ 3 olu dzeltenumus, pakāpeniski pievieno sviestam un sakuļ. Tad pievieno 3 - 5 ēdamkarotes skāba krējuma un sakuļ. Pēc tam pievieno 1 tējkaroti sodas vai 1 paciņu cepamā pulvera un 2 glāzes miltu un kārtīgi izmaisa. Masai jābūt stingrai. Olu baltumus saputo un iecilā mīklā, pievieno vaniļcukuru un vēlreiz kārtīgi samaisa. Mīklu lej ar sviestu ieziestā un miltiem izkaisītā pannā. Pārliek ar ābolu šķēlītēm. Skābo krējumu sajauc ar sīrupu, kas radies no āboliem un cukura, pārlej ābolu šķēlītēm. Cep apmēram 40 min.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 3

Evita
Evita
16.09.2013
Man sanāca pārāk sausa
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
5 no 10 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Marina
Marina
02.08.2013  / 
Dievīga kūka!!! Iesaku!!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
5 no 11 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
m.
m.
30.08.2009  / 
ĻOTI LABA!!!!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
16 no 45 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Citronu vārītais krēms "lemon custard"

Citronu vārītais krēms "lemon custard"

30 min.
Pievienoja: Natālija Rogova

No citroniem norīvē dzelteno mizas daļiņu, no paša citrona izspiež sulu. Olas saputo ar cukuru, pievieno citrona sulu un miziņu. Pievieno sviestu. Trauku liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, vāra līdz…

3 lieli citroni, 3 lielas olas, 6 ēd.k cukurs, 45-60g sviests, Ja ir mazs olas, tad ņem…

Olu citronu zupa

20 min.
Pievienoja: Zane Hajeka

Šo recepti es iemācījos no mūsu Austrālijas viesiem.

2 citroni, 4 olas, Sauja rīsu, 1 sīpols, 2 daivas ķiploku, ½ litra buljona, Sāls,…

Citronnade limonāde franču gaumē

15 min.
Pievienoja: Lelde Stībele

Šo dzērienu franči pasniedz pie uzkodām, pamatēdiena. Recepte sākotnēji tika rakstīta priekš 40 personām, jauniešu apmaiņas projekta ietvaros, taču receptē minēto sastāvdaļu daudzums ir priekš 5-7 cilvēkiem.

3 gab. citroni vai apelsīni, 50 g pūdercukurs, 2 l ūdens

Citronu krēma groziņi ar bezē

40 min.
Pievienoja: Signe Sarkane

1) 3 ēd. k. kukurūzas cietes, miltus, glāzi cukura, šķipsniņu sāls sajauc kopā. Citroniem norīvē mizu, izspiež sulu; 2) Uzvāra ūdeni, tajā liek sviestu, verdošā šķidrumā ieber cieti un miltus, maisot uz lēnas uguns uzvāra, tad…

4 gab. olas, 1 gl + 4 ēd. k. cukurs, 4 gab. citroni, 2 ēd. k. sviests, 350 ml ūdens, 5…
Citrona siera kūka ar šokolādes pamatni

Citrona siera kūka ar šokolādes pamatni

120 min.
Pievienoja: VitaB

Mascarpone siera vietā var izmantot saldo krējumu, pēc oriģinālās receptes 150 g. saldā krējuma. Pārējais receptē nemainās!

Mīklai: , Ola, 50 g cukurs, 70 g sviests, 30 g maltas mandeles, 100 - 150 g milti,…
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
15515 reizes