Cepti āboli alū

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • Lieli āboli
  • Cukurs
  • Kanēlis
  • Krustnagliņas
  • gaišais alus
  • šerijs

Pagatavošana:

Lieliem āboliem nogriežam augšu, izņemam serdi, tukšumu piepildām ar cukurā iejauktu kanēli vai cukuru, sajauktu ar sadrupinātām krustnagliņām. Uzliekam nogriezto daļu, kārtojam ietaukotā pannā un mēreni sasildītā cepeškrāsnī cepam zem vāka 20 - 30 minūtes. Pēc tam saceptos ābolus pārlejam ar alū iemaisītu šeriju un noliekam uz dažām stundām silā cepeš krāsnī zem vāka nostāvēties.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ceptu ābolu un brī siera deserts

30 min.
Pievienoja: Alise Solovjova

1) Ābolus nomizo, griež šķēlēs un uz pannas apcep sviestā. Kad āboli apcepušies, virsū liek veselu rituli Brī siera. Uzliek vāku un cep, līdz siera iekšpuse mīksta, bet baktēriju apmale vēl cieta. 2) Sieru servē kopā ar…

5 āboli (skābi), 3 ēdamkarotes sviests, 1 kg Brī siers, Persiku–Kaukāza plūmīšu (vai…

Ceptas sēnes alus mīklā

0 min.
Pievienoja: Andris Kesners

Sēnes rūpīgi notīrām un sagriežam palielos gabaliņos, mazākām nogriežam cepurītes un kātus pārgriežam gareniski. Apsālām un noliekam brīdi nostāvēties. Pa to laiku sakuļam olas, pēc garšas pieliekam sāli un, nepārtraukti maisot,…

Uz 0,5 kg cietāku sēņu:, sāls, 3 olas, 0,5 l gaišā alus, pēc vajadzības smalko vai…

Alus brūža vēršgaļa alū

0 min.
Pievienoja: Andris Kesners

Gaļu sagriežam garenos gabaliņos, apsālam, pieliekam piparus, strēmelēs sagrieztu speķi ieliekam kastrolī, cepam līdz speķis caurspīdīgs un izņemam. Iztecējušajiem taukiem pielejam eļļu un apcepam smalki sagrieztus sīpolus.…

1 kg liellopa gaļas mīkstuma (no ciskas), sāls, pipari, gabaliņš speķa, 3 karotes eļļas,…
Cepti sīpoli alus mīklā

Cepti sīpoli alus mīklā

20 min.
Pievienoja: Andris Kesners

1) Notīrītus sīpolus sagriež biezās ripās, apkaisa ar sāli un garšvielām. 2) No miltiem, olām un alus samaisa mīklu, kuru pēc garšas sasāla. 3) Kastrolī sakarsē lielu daudzumu eļļas, sagatavotās sīpolu porcijas mērc mīklā un…

5 lieli sīpoli, 5 olas, Pēc vajadzības smalkie milti, Pēc vajadzības gaišais alus, Sāls,…

Alū sautēti āboli

0 min.
Pievienoja: Andris Kesners

Āboliem nogriežam augšas, izņemam serdes un tukšumā iepildām cukuru ar kanēli vai cukuru ar samaltām krustnagliņām. Tad uzliekam nogriezto daļu un lēni sautējam cepeškrasnī zem vāka. Pa to laiku uzvārām alu ar šeriju, saliekam…

Ābolu skaits - cik mums viesu, gaišais alus pēc vajadzības, šerijs vai cits līdzīgs…
Galvenās sastāvdaļas: alus, kanēļa mizas, kanēļa standziņas, šerijs.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
1690 reizes