Cepta desa tumšajā alū

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 1 kg cepamās desas
  • tauki cepšanai - pēc vajadzības
  • tumšais alus apliešanai
  • franču sinepes pēc garšas

Pagatavošana:

Desu saritinām ritenīšos atkarībā no ēdāju skaita, uzduram uz iesmiņa. Tā sagatavotu desu lēni apcepam taukos un pēc vajadzības pārlaistam ar alū iemaisītām sinepēm. Mēreni iesildītā cepeškrāsnī sacepam brūnas. Pasniedzam ar kartupeļu biezputru un apbārstām ar ceptiem sīpoliem.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Cepti tomāti ar alu

Cepti tomāti ar alu

40 min.
Pievienoja: Andris Kesners

1) Tomātus labi nomazgā, noblanšē un sagriež biezās šķēlēs. 2) Šķēles kārto pannā vai cepamajā traukā. Virsū uzlej sakultu olu, apkaisa ar rīvētu sieru un uzlejam vismaz 0,3 l alu. 3) Cep kamēr siers paliek brūns. Labu…

4-5 lieli tomāti, 8 olas, 200 g cietā siera, 5 tējk. sviesta, 0,3 l gaišā alus, Sāls,…

Trusis tumšajā alū

0 min.
Pievienoja: Andris Kesners

Kastrolī izkausējam sviestu un gabaliņos sagrieztu speķi. Smalki sagrieztu sīpolu apcepam zeltainu un uz tā uzliekam porcijās sadalīto trusi, kuru strauji apcepam. Gaļu izņemam, sīpoliem pievienojam garšvielas, sakapātu…

1 neliels trusis, 200 g speķa, 2 sīpoli, 1 l tumšā alus, karote sinepju, karote etiķa,…

Karpa tumšajā alū

0 min.
Pievienoja: Andris Kesners

Notīrītus dārzeņus un garšvielas liekam apmēram pusstundu vārīties. Tad pielejam alu, ieliekam karpu, sviestu, ripiņās sagrieztu citronu, etiķi ar asinīm un vārām apmēram 15 minūtes. Pa to laiku sarīvējam maizi. Novārīto karpu…

1 karpa, 3 burkāni, 3 pētersīļi, 2 sīpoli, 1 mazāka selerija, 10 pipargraudi, 5…

Zivs fileja tumšajā alū

0 min.
Pievienoja: Andris Kesners

No sviesta un smalkiem miltiem pagatavojam tumšo aizdaru, kuru atšķaidām ar alu. Aizdaram pievienojam krustnagliņas, cukuru, sāli, piparus. Sagatavoto fileju kārtojam cepešpannā un uz tās ar smalku kāstuvi uzkāšam mērci. Zem…

Fileja (cik nepieciešams), 0,5 l tumšā alus, Citrons, Sviests, pēc vajadzības smalkie…

Alus kokteilis - "sarkanā acs"

5 min.
Pievienoja: Oskars Šļakota

Alus glāzē ielej alu un tad degvīnu. Pielej tomātu sulu, pievieno šķipsniņu sāls. Pasniedz atdzesētu.

1. gaišais alus, puse glāzes, 2. degvīns, ¼ glāzes, 3. tomātu sula, 4. sāls
Galvenās sastāvdaļas: alus.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
2479 reizes