Burkānu pīrāgs

1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 1 gl. rīvētu burkān1
  • 1 gl. cukurs
  • 2 olas
  • 3-4 gl. milti
  • ½ tējkarote sodas
  • ½ tējkarote etiķa
  • 3-4 ēdamkarotes kausēta margarīna

Pagatavošana:

Sarīvē smalki burkānus, tad pievieno glāzi cukuru, 2 olas, 3-4 glāzes miltus. Pievieno sodu, etiķi un margarīnu. Izmaisa un lej traukā, kuru liek cepeškrāsnī. Cep vismaz 35-40 min. (Laiku pati nekad neesmu skatījusies, tāpēc saku aptuveni. Vai pīrāgs gatavs, pārbaudu iespraužot tajā sērkociņu - ja pie tā mīkla nepielīp, tad pīrāgs gatavs)

P.s. Pīrāgs ir ļoti salds. Ja tik salds nav pa prātam, tad jāliek nedaudz mazāk cukurs. Arī margarīns nav obligāta sastāvdaļa.

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Elīzas burkānu pīrāgs

30 min.
Pievienoja: Elīza

Rīvētus burkānus apber ar cukuru. Parasti pietiek ar 4 vidēja lieluma burkāniem. Burkāni ir pamatsastāvdaļa. Pievieno nedaudz eļļu. Aptuveni pēc 5min, kad burkāni ir sasulojušies, pievieno mannā vai kukurūzas putraimus (es…

Burkāni, Cukurs, Manna vai kukurūzas putraimi, Eļļa, Milti, Soda, Dzērvenes

Burkānu plātsmaize ar burkānu pildījumu-vieni burkāni

0 min.
Pievienoja: Sandra V

Pamatne: Izsautē burkānus, izkāš un ar blenderi sasmalcina, pievieno eļļu. Sakuļ cukuru,olu,sāli, pievieno miltus un burkānus. Iegūto mīklu izlīdzina uz ietaukotas plāts, veidojot bortus. Cep 15min. 300gr.temperatūrā. Izņem no…

Pamatnei: 1kg burkānu 75ml augu eļļa 100g cukurs 280g milti 1 ola 100g rozīnes…
Korejiešu burkānu salāti

Korejiešu burkānu salāti

90 min.
Pievienoja: UgaScott

Burkānus notīra un ar rīvnazi (Julienne Cutter*) sagriež garos, tievos salmiņos. Pārkaisa ar 3 šķipsnām sāls un ļauj pusstundu atūdeņoties. Kamēr burkāni atūdeņojas, piestiņā saberž un uz pannas pa sauso apgrauzdē koriandra…

Sastāvdaļas, Burkāni - 2 kg, Marinādei, Olīveļļa - 200 ml, Etiķis - 50 ml, Ķiploks…
Apceptās burkānu maizītes

Apceptās burkānu maizītes

15 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

1)Burkānus smalki sarīvē, sviestā apcep, pieliek sāli, cukuru un sautē, līdz burkāni mīksti. Ja nepieciešams, pievienojam nedaudz ūdens. 2. Iegūto masu liek uz baltmaizes šķēlītēm, pārkaisa ar sarīvētu sieru un cepeškrāsnī…

50 g baltmaizes, 100 g burkānu, 25 g sviesta, 5 g siera, sāls, cukurs
Burkānu un biešu sautējums

Burkānu un biešu sautējums

30 min.
Pievienoja: Velta

1) Burkānus sagriež rupās, bieti sarīvē uz sakņu rīves 2) Pielej nedaudz ūdens, pievieno sāli un cukuru, vāra. 3) Kad sastāvdaļas ir gandrīz mīkstas pievieno sagriezus ābolus. Āboliem vārīšanās beigās jābūt izšķīdušiem 4) Ēd…

500g svaigu burkānu, 1 liela, svaiga galda biete, 2 skābi āboli, cukurs, sāls pēc garšas
Galvenās sastāvdaļas: margarīns.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
4382 reizes