Brūkleņu ievārījums

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 2 kg brūkleņu
  • 600 g ķirbju
  • 400 g ābolu
  • 600 g plūmju
  • 1,2 kg cukurs

Pagatavošana:

Brūklenes pārlasa, pārlej ar aukstu ūdeni, 2-3 stundas atstāj, lai mazinās rūgtums.

Tad ogas vāra.

Kad tās pašķīdušas, pievieno cukuru, nomizotus, šķēlēs sagrieztus ābolus.

Nedaudz pavāra, tad pievieno plūmes, kam izņemti kauliņi, un gabaliņos sagrieztus ķirbjus.

Visu vāra uz lēnas uguns, kamēr augļi iecukurojušies un kļūst caurspīdīgi.

Pilda izkarsētās burkās.

Aizvāko ar izkarsētiem plastmasas vāciņiem.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Brūkleņu ievārījums ar ķirbi

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Pārlasītas brūklenes, pārber ar cukuru, nepārtraukti maisot vāra 30 minūtes. Ķirbi notīra, sagriež gabaliņos, pievieno brūklenēm, pieliek garšvielas, vāra, līdz ķirbis mīksts. Garšai var izmantot citrona vai apelsīna miziņas…

1 kg brūkleņu 0,5 kg ķirbja 250 g cukura kanēlis krustnagliņas.

Taupīgais brūkleņu ievārījums

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Brūklenes aplej ar vārošu ūdeni, atdzesē, nokāš un samaļ. Liek katlā un vāra minūtes 15-20, lej burkās un aizvāko. Man vecāmamma šādu zapti ziemā gatavoja tā : Uzvāra ūdeni, iemaisa tajā ūdenī atšķaidītus kartupeļu miltus, tad…

Brūklenes

Augļu un brūkleņu ievārījums

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Lai brūklenes nebūtu rūgtas, tas pāris stundas nomērcē aukstā ūdenī. Sagatavo cukura sīrupu un tajā vāra ogas. Kad tās iecukurojās , pievieno nomizotus, šķēlēs sagrieztus bumbierus, pēc tam ābolus un visbeidzot, plūmes bez…

1 kg brūkleņu 350 g ābolu 350 g bumbieru 350 g plūmju 700 g cukura 1 gl. ūdens
Kamberlendas ievārījums (upeņu un jāņogu iev.)

Kamberlendas ievārījums (upeņu un jāņogu iev.)

30 min.
Pievienoja: Dansukker

Šo ievārījumu var pasniegt kopā ar gaļas ēdieniem vai aknu pastēti Kamberlendas mērces vietā. Šai gadījumā ievārījumam jāpievieno arī vīns un sinepes, un kārtīgi jāizmaisa. Šāda mērce būs mazliet biezāka nekā klasiskā…

1 apelsīns, 600 g sarkano jāņogu, 400 g upeņu, 100 ml ūdens, 1 kg Dansukker ievārījumu…
Persiku ievārījums

Persiku ievārījums

45 min.
Pievienoja: Lāsma Sirmule

1) Persikus nomizo (nogatavojušos persikus aplej ar verdošu ūdeni, tad mizu var viegli novilkt. Ja persiki vēl ir cieti, jāmizo ar dārzeņu mizojamo nazi). Daļu persiku ieteicams sablenderēt, lai veidotos viendabīga ievārījuma…

1 kg persiku, 0,5 kg Dan Sukker ievārījumu cukura, 1 apelsīns
Galvenās sastāvdaļas: brūklenes, plūmes, ķirbji.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
14205 reizes