TOP25 - Brokastu ēdieni - sviestmaizes

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Karstās sviestmaizes ar sieru un šķiņķi

20 min.
Pievienoja: lendija

1) Sieru sarīvē, šķiņķi sagriež sīkos gabaliņos. 2) Olas saputo ar sinepēm, pievienojot nedaudz sāls un piparu. Visus komponentus sajauc, iegūst masu ar kuru pārziež iepriekš restētas ar sviestu pārziestas maizes šķēles. 3)…

4 šķēles rupjas kviešu maizes, 200 g siers, 100 g sutināts šķiņķis, 2 olas, 80 g…

Ideālās tostermaizes

15 min.
Pievienoja: Linda

1) Uz tostermaizes uzsmērē kausēto sieru. Tad pa virsu liek šķēlīti žāvētās gaļas. 2) Pēc tam uzliek 2 gurķa ripiņas un tomāta šķēlīti. 3) Uzliek pāri vēl vienu tostermaizi un pārgriež pa diagonāli. Liek tosterī, bet ja…

Kausētais siers "Dzintars", Tostermaize, 2 tomāti, 1 garais gurķis, Sviests,…

Sviestmaize ar sviestu (derēs arī margarīns)

5 min.
Pievienoja: Pavārs Pēteris

Ņemam maizes šķēli un uzziežam sviestu, Labu apetīti!

1) Maize - 1 šķēle, 2) sviests derēs arī margarīns - 5g, 3) Ziežamais nazis - 1 gab.

Karstās sviestmaizes ar sieru

0 min.
Pievienoja: marta zakrževska

Maizi sagriež šķēlītēs, apakšas noziež ar sviestu. tad liek uz plāts, sieru sarīvē uz rupjās rīves, olu sakuļ ar dakšu. Olu pievieno sarīvētajam sieram, samaisa, tad pievieno majonēzi. Sagatavoto masu liek uz sviestmaizēm. Cep…

1 kukulis baltmaizes, 200 g siera, 100 g sviesta, 2 ēdamk. majonēzes1 ola

Ātrās - karstās siermaizes

2 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Uz baltmaizes uzsmērē sviestu, uzliek šķēli bumbiera, šķēli Goudas siera un šķēli DorBlue. Cep cepeškrāsnī, līdz siers nedaudz pakusis.

baltmaize, sviests, bumbieris, Goudas siers, Dorblue siers
Sviestmaize ar vistas girosu

Sviestmaize ar vistas girosu

15 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

1) Maizi apgrauzdē cepeškrāsnī, pēc tam sasmērē ar Rama Crem Bonjur. 2) Dārzeņus sagriež šķēlītēs. Girosu atdala no ādas un sagriež smalkās strēmelēs. 2) Uz maizes šķēlēm saliek girosu, salātu lapas un dārzeņus. Labu…

Graudu sendviča maize, Vistas giross "ĶEKAVA", Tomāti, Salātu lapa, Sīpoli,…

Lielā sviestmaize

20 min.
Pievienoja: Diāna

1) Apgrauzdē trīs tostermaizes šķēles. 2) Uzsmērē majonēzi, liek virsū ledus salātus. 3) Uz vienas šķēles kārto tomātus un olu, uz otras ceptu bekonu un vistas fileju. Tad šķēles klāj vienu uz otras. Labu apetīti!

1 tomāts, 1 ola, 1 gabaliņš vistas filejas, 50 g majonēze, 100 g ledus salātu, 100 g…

Sviestmaizes ar biezpienu un apelsīniemi

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Rozīnes pārlasa, nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni un tur 5 minūtes. Rozīnes nosusina, samaisa ar biezpienu un medu. Uz maizes šķēlēm liek biezpiena masu, pārliek ar apelsīna ripiņām vai daiviņām.

4 šķēlītes baltmaizes, 100g biezpiena, 1 ēdamkarote rozīņu, 1 ēdamkarote medus, 1…

Sviestmaižu torte ar desui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Kviešu maizes šķēles apziež ar biezpiena, krējuma un sīki sagriezta šķiņķa vai desas masu. Liek citu uz citas, malas apziež ar saberzta biezpiena un krējuma masu, kam pievienots sāls. Rotā ar zaļumiem, redīsiem vai tomātu šķēlēm.

200g kviešu maizes, 150g biezpiena, 100g krējuma, 50g vārītas desas vai šķiņķa, 1…
Sviestmaize

Sviestmaize

3 min.
Pievienoja: Anna Marija Nasira

Maizes smere margarinu virsu liek Desu un sieru sipolu pec tam gurki sipols

Maize, Gurķis, Margarins, Siers, Sipols, desa

Vecomammas brokastu maizes

10 min.
Pievienoja: Ieva Kūla - Zīle

Šādu brokastmaizi izdomāja manu vecomamma, lai no rītiem mazbērni ieēstu arī maizi, nevis tikai visu pārējo. Vīrs prot pats iegādāties vajadzīgās lietas, lai tiktu pie šīs maizes. Ceptu olu iespējams aizstāt arī ar vārītu olu

* nesagriezta baltmaize 1gb, * sviests vai margarīns, * vārīta desa ~ 4 šķēles, * siers…
Lauku sviestmaize

Lauku sviestmaize

6 min.
Pievienoja: Artūrs Dimiters

1) Ieliek tosterī cepties maizi. 2) Pa to laiku sagriež sieru un tomātu. 3) Uz maizes uzziež sviestu un uzliek tomātu, sieru. 4) Un protams sagriež tomātu un arī pievieno maizei. Lai labi garšo!

Maize, Tomāts, Siers, Sviests, Gurķis

Sviestmaizes ar šķiņķa masu

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Šķiņķi kopā ar gurķi samaļ. Pievieno mārrutkus, sinepes un labi samaisa. Uz baltmaizes šķēlēm, kas apsmērētas ar sviestu, ziež šķiņķa masu (kārtas biezums - pēc ieskata). Rotā ar tomāta daiviņām. Uzbirdina sezama sēkliņas.

200 g sutināta šķiņķa, 1 neliels marinēts gurķis, 1 tomāts (vai saldais pipars), 1…
Sviestmaize ar ķilavu sviestu

Sviestmaize ar ķilavu sviestu

20 min.
Pievienoja: Iveta Strode

1) Ķilavas sīki sasmalcina. Sīpolus sīki sagriež un apcep. 2) Saputotam sviestam pievieno sasmalcinātas ķilavas, sīpolus un labi izmaisa. 3) Baltmaizes sķēlītes pārsmērē ar ķilavu sviestu un rotā ar zaļumiem. Lai labi…

200 g notīrītu ķilavu, 200 g sviesta, 1 sīpols

Vārda sviestmaizes

20 min.
Pievienoja: Laine Kalvāne

Gaļu un gurķus sagrieziet šķēlītēs. Maizi sasmērējiet ar sviestu, uz tām lieciet gaļu, tad gurķi. No siera izgrieziet burtus atbilstoši iniciāļiem un lieciet uz maizes. Pasniedziet uz salātu lapām un dekorējiet ar zaļumiem.

Kviešu maize: 4 šķēlītes Vārīta cūkgaļa: 200 g Gurķi: ½ gb. Sviests: 50 g Siers: 100…

Kompleksās karstmaizes

15 min.
Pievienoja: Janis Berzins

Noliek maizes šķēles uz dēļa un apziež ar majonēzi. Divas šķēles apklāj ar gabalos saraustītu salami vai gaļas šķēli. To apsmērē ar tomātu mērci vai kečupu. Tālāk pa virsu liek sagrieztus sīpolus un salātlapu. Tam visam pa virsu…

4 šķēles toast maizes, tomātu mērce, majonēze, zilā siera mērce (pēc izvēles), 2…

Sviestmaizes ar sieru un skumbriju

40 min.
Pievienoja: Ilona Grauda

Maizes rikas apcept no abām pusēm. Tad iesmērēt tās ar ķiplokiem, uzsmērēt virsū majonēzi, kas ir samaisīta ar skumbriju, bet augšā uzlikt šķēlīti siera. Cept cepeškrāsnī, līdz siers sāks kust.

1 klaips melnās maizes, 200g siera, 1 bundža skumbrijas eļļā, majonēze, 2-3 daiviņas…

Karstās sviestmaizes ar sardīnēm eļļā

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sīpolus sagriež ripiņās un apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni. Ar iegūto masu apziež rupjmaizi, uzliek sardīņu gabaliņus un pārsedz ar sieru. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk kust un kļūt brūngans. Rupjmaizes vietā var ņemt…

Kārbiņa konservu sardīnes eļļā 8 šķēles rupjmaizes 1-2 sīpoli sviests 2 ēd.k. tomātu…

Karstās sviestmaizes ar papriku un sīpoliem spāņu gaumei

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Sīpolus un papriku sagriež šķēlītēs, pievieno nedaudz ūdens un sautē eļļā, līdz kļūst mīksti. No citrona sulas, kečupa, sāls, cukura, sarkanajiem pipariem pagatavo marinādi, pārlej sautētajiem pipariem un sīpoliem. Atstāj līdz…

2 sīpoli, 4 lielas paprikas, 100g siera, ½ citrona sulas, 1 ēdamkarote kečupa, 1…

Sviestmaižu torte ar gaļu, zaļumiem un krējumui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Vārītu gaļu sagriež plānās šķēlēs, mārrutkus sajauc ar krējumu un pieliek sāli. Kviešu vai rudzu maizi gareniski sagriež lielās 1,5 cm biezās šķēlēs, apakšējo garozu noņem. Maizes šķēles apziež ar mārrutku un krējuma masu, liek…

700g maizes, 400g vārītas gaļas, 1-2 ēdamkarotes mārrutku, 300g krējuma, 3 ēdamkarotes…

Sviestmaize "kārtainā "

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi viegli apcep. Olas novāra, noloba. Šķiņķi, olas, tomātus un gurķi sagriež šķēlēs. Krējumu samaisa ar tomātu pastu, pieliek sāli, piparus un rīvētu sieru. Maizi apsmērē ar maisījumu, liek šķiņķa šķēli, tomāta šķēli. Olas un…

6 šķēles baltmaizes 200 g šķiņķa 150 g siera 3 olas 2 tomāti 1 gurķis 3 ēdamkarotes…

Ābolu pārsteigums

10 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Zivi sagriež smalkos gabalos, apcep un pasautē margarīnā. Sīpolus sagriež smalkos gabaliņos, ābolus sagriež salmiņos, pievieno zivi, miltus, krējumu, sāli, piparus un sautē visu 2-3 min. Maizi pārziež ar sagatavoto…

8 šķēles baltmaizes, 100 g margarīna, 300 g kūpinātas zivs, 1 ĒK miltu, ½ glāzes skāba…

Vistas filejas maizītes

15 min.
Pievienoja: Regīne

1. Vistas fileju apcep vīnogu kauliņu eļļā, atdzesē, griež gareniski uz pusēm, lai to padarītu plānāku. 2. Marinētos gurķīšus griež gareniski, pa diagonāli, plānās šķēlītēs. 3. Tomātus griež plānās šķēlēs. 4. Maizes smērē ar…

Divām dubultajām maizēm:, 1. Viena liela vistas fileja, 2. Trīs vidēja izmēra marinēti…

Rīta hamburgers

1 min.
Pievienoja: Edgars Lācis

1) Uz maizes uzliek sieru, desu un pa virsu tomātu mērci un majonēzi. 2) Sviestmaizi ieliek mikroviļņu krāsnī uz 30 sec., bet, ja tādas nav, apcep uz pannas. Labu apetīti!

Majonēze, Tomātu mērce, Servelāde "orģinālā", 2 škēles maizes, Siers…

Sviestmaize :)

10 min.
Pievienoja: Irina Aļimova

Paņem maizi un uzsmērē sviestu, un tad uzliek desas šķēli, un tam visam pa virsu - sieru. Pasniedz ar tēju vai kafiju, var skaisti noformēt ar zaļumiem.

baltmaize, sviests, desasiers