TOP25 - Brokastu ēdieni - sviestmaizes

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Ideālās tostermaizes

15 min.
Pievienoja: Linda

1) Uz tostermaizes uzsmērē kausēto sieru. Tad pa virsu liek šķēlīti žāvētās gaļas. 2) Pēc tam uzliek 2 gurķa ripiņas un tomāta šķēlīti. 3) Uzliek pāri vēl vienu tostermaizi un pārgriež pa diagonāli. Liek tosterī, bet ja…

Kausētais siers "Dzintars", Tostermaize, 2 tomāti, 1 garais gurķis, Sviests,…

Karstās sviestmaizes ar sieru un šķiņķi

20 min.
Pievienoja: lendija

1) Sieru sarīvē, šķiņķi sagriež sīkos gabaliņos. 2) Olas saputo ar sinepēm, pievienojot nedaudz sāls un piparu. Visus komponentus sajauc, iegūst masu ar kuru pārziež iepriekš restētas ar sviestu pārziestas maizes šķēles. 3)…

4 šķēles rupjas kviešu maizes, 200 g siers, 100 g sutināts šķiņķis, 2 olas, 80 g…
Sviestmaize ar vistas girosu

Sviestmaize ar vistas girosu

15 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

1) Maizi apgrauzdē cepeškrāsnī, pēc tam sasmērē ar Rama Crem Bonjur. 2) Dārzeņus sagriež šķēlītēs. Girosu atdala no ādas un sagriež smalkās strēmelēs. 2) Uz maizes šķēlēm saliek girosu, salātu lapas un dārzeņus. Labu…

Graudu sendviča maize, Vistas giross "ĶEKAVA", Tomāti, Salātu lapa, Sīpoli,…

Sviestmaizes ar sieru un skumbriju

40 min.
Pievienoja: Ilona Grauda

Maizes rikas apcept no abām pusēm. Tad iesmērēt tās ar ķiplokiem, uzsmērēt virsū majonēzi, kas ir samaisīta ar skumbriju, bet augšā uzlikt šķēlīti siera. Cept cepeškrāsnī, līdz siers sāks kust.

1 klaips melnās maizes, 200g siera, 1 bundža skumbrijas eļļā, majonēze, 2-3 daiviņas…

Lielā sviestmaize

20 min.
Pievienoja: Diāna

1) Apgrauzdē trīs tostermaizes šķēles. 2) Uzsmērē majonēzi, liek virsū ledus salātus. 3) Uz vienas šķēles kārto tomātus un olu, uz otras ceptu bekonu un vistas fileju. Tad šķēles klāj vienu uz otras. Labu apetīti!

1 tomāts, 1 ola, 1 gabaliņš vistas filejas, 50 g majonēze, 100 g ledus salātu, 100 g…

Sviestmaižu torte ar desui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Kviešu maizes šķēles apziež ar biezpiena, krējuma un sīki sagriezta šķiņķa vai desas masu. Liek citu uz citas, malas apziež ar saberzta biezpiena un krējuma masu, kam pievienots sāls. Rotā ar zaļumiem, redīsiem vai tomātu šķēlēm.

200g kviešu maizes, 150g biezpiena, 100g krējuma, 50g vārītas desas vai šķiņķa, 1…

Kompleksās karstmaizes

15 min.
Pievienoja: Janis Berzins

Noliek maizes šķēles uz dēļa un apziež ar majonēzi. Divas šķēles apklāj ar gabalos saraustītu salami vai gaļas šķēli. To apsmērē ar tomātu mērci vai kečupu. Tālāk pa virsu liek sagrieztus sīpolus un salātlapu. Tam visam pa virsu…

4 šķēles toast maizes, tomātu mērce, majonēze, zilā siera mērce (pēc izvēles), 2…

Vecomammas brokastu maizes

10 min.
Pievienoja: Ieva Kūla - Zīle

Šādu brokastmaizi izdomāja manu vecomamma, lai no rītiem mazbērni ieēstu arī maizi, nevis tikai visu pārējo. Vīrs prot pats iegādāties vajadzīgās lietas, lai tiktu pie šīs maizes. Ceptu olu iespējams aizstāt arī ar vārītu olu

* nesagriezta baltmaize 1gb, * sviests vai margarīns, * vārīta desa ~ 4 šķēles, * siers…

Karstās sviestmaizes ar sieru

0 min.
Pievienoja: marta zakrževska

Maizi sagriež šķēlītēs, apakšas noziež ar sviestu. tad liek uz plāts, sieru sarīvē uz rupjās rīves, olu sakuļ ar dakšu. Olu pievieno sarīvētajam sieram, samaisa, tad pievieno majonēzi. Sagatavoto masu liek uz sviestmaizēm. Cep…

1 kukulis baltmaizes, 200 g siera, 100 g sviesta, 2 ēdamk. majonēzes1 ola

Sviestmaize "kārtainā "

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi viegli apcep. Olas novāra, noloba. Šķiņķi, olas, tomātus un gurķi sagriež šķēlēs. Krējumu samaisa ar tomātu pastu, pieliek sāli, piparus un rīvētu sieru. Maizi apsmērē ar maisījumu, liek šķiņķa šķēli, tomāta šķēli. Olas un…

6 šķēles baltmaizes 200 g šķiņķa 150 g siera 3 olas 2 tomāti 1 gurķis 3 ēdamkarotes…

Karstās sviestmaizes ar konserviem

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Baltmaizei uzsmērē sviestu, uzliek sasmalcinātus konservus, sīki sagrieztus gurķus, pārsedz ar siera šķēli. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk burbuļot.

6-8 šķēles baltmaizes 50 g sviesta kārbiņa dabīgās stavridas konservu marinēti gurķi 100…

Siera un mārrutku sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sarīvētiem mārrutkiem pievieno cukuru, sāli un citronskābi pēc garšas. Saputo sviestu un tajā iemaisa sagatavotos mārrutkus. Maizes škēles noklāj ar sagatavoto sviestu un pārkaisa ar sarīvētu sieru.

200 g holandes siera svaigi rīvēti mārrutki 100 g sviests cukurs citronskābe sāls

Senu maizites

1 min.
Pievienoja: Anna brigita janele

lokus, puravus un dilles, siki jasagriez. sampinjoni jasarive, un visu iejauc majoneze. tad uzklaj to uz tostermaizes. tad cep tosteri.

200g loku, 200g dillu, 100g puravu, 400g sampinjoni, 300ml majonezes, 18 maizes skeles.

Rīta hamburgers

1 min.
Pievienoja: Edgars Lācis

1) Uz maizes uzliek sieru, desu un pa virsu tomātu mērci un majonēzi. 2) Sviestmaizi ieliek mikroviļņu krāsnī uz 30 sec., bet, ja tādas nav, apcep uz pannas. Labu apetīti!

Majonēze, Tomātu mērce, Servelāde "orģinālā", 2 škēles maizes, Siers…

Sviestmaizes ar šķiņķa masu

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Šķiņķi kopā ar gurķi samaļ. Pievieno mārrutkus, sinepes un labi samaisa. Uz baltmaizes šķēlēm, kas apsmērētas ar sviestu, ziež šķiņķa masu (kārtas biezums - pēc ieskata). Rotā ar tomāta daiviņām. Uzbirdina sezama sēkliņas.

200 g sutināta šķiņķa, 1 neliels marinēts gurķis, 1 tomāts (vai saldais pipars), 1…

Sviestmaize "salātiņš"

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi apcep torterī, apsmērē ar sviestu un uz katras uzliek salātu lapu. Tomātus, sieriņu, pastēti sagriež šķēlītēs. Uz salātu lapas liek tomātu šķēlītes, tad pastēti un virsū sieru.

4 šķēles baltmaizes 1 kausētais sieriņš vistas pastēte 4 salātu lapas 30 g sviesta 2…

Sviestmaizes ar sieru un skumbriju 2

5 min.
Pievienoja: Amanda

Uz maizites uzliec liesa galu jeb desu (skelites), pectam sagriez kubicinos pariku apmeram 0,5 cm lielus,tad uzklaj tomatu merci un tad liec sieru... Mikrovilnu krasni novietot apmeram 1.45 min.. Labu apetiti..

VIENAI MAIZITEI.. 50 g paprika liesas gala jeb desa patiksanas tomatu merce jebkada…

Ātrās - karstās siermaizes

2 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Uz baltmaizes uzsmērē sviestu, uzliek šķēli bumbiera, šķēli Goudas siera un šķēli DorBlue. Cep cepeškrāsnī, līdz siers nedaudz pakusis.

baltmaize, sviests, bumbieris, Goudas siers, Dorblue siers
Lauku sviestmaize

Lauku sviestmaize

6 min.
Pievienoja: Artūrs Dimiters

1) Ieliek tosterī cepties maizi. 2) Pa to laiku sagriež sieru un tomātu. 3) Uz maizes uzziež sviestu un uzliek tomātu, sieru. 4) Un protams sagriež tomātu un arī pievieno maizei. Lai labi garšo!

Maize, Tomāts, Siers, Sviests, Gurķis

Siera - riekstu sviestmaizes

5 min.
Pievienoja: Iveta Strode

1) Sviestu saputu, pievieno sarīvētu sieru, sasmalcinātus riekstu kodolus un sajauc vienmērīgā masā. 2) Baltmaizes šķēles apsmērē ar sagatavoto masu. Lai labi garšo!

150 g sviesta, 150 g mīksta siera, 50 g riekstu kodolu
Sviestmaize ar ķilavu sviestu

Sviestmaize ar ķilavu sviestu

20 min.
Pievienoja: Iveta Strode

1) Ķilavas sīki sasmalcina. Sīpolus sīki sagriež un apcep. 2) Saputotam sviestam pievieno sasmalcinātas ķilavas, sīpolus un labi izmaisa. 3) Baltmaizes sķēlītes pārsmērē ar ķilavu sviestu un rotā ar zaļumiem. Lai labi…

200 g notīrītu ķilavu, 200 g sviesta, 1 sīpols

Sviestmaize ar siļķi

0 min.
Pievienoja: Iveta Strode

Maizes šķēlītes apziež ar sviestu un vienu pusi pārliek ar slīpi sagrieztiem siļķu filejas gabaliņiem, otru pusi pārliek ar cieti varītas olas ripiņām.Pārkaisa ar sīpollokiem

maize sviests siļķu fileja vārīta ola sīpolloki

Volgas sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Ābolus nomizo,izgriež serdes un sagriež mazos gabaliņos, apkaisa ar cukuru un kanēli.Olas saputo, pielej pienu, labi izmaisa. Baltmaizi apmērcē no abām pusēm maisījumā,apkaisa ar cukuru, liek uz plāts.Katrai šķēlei uzliek…

8 sķēles balmaizes 3 āboli 0,5 glāzes piena 2 olas 1 ēdamkarote sviesta kanēlis

Karstās sviestmaizes ar sardīnēm eļļā

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sīpolus sagriež ripiņās un apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni. Ar iegūto masu apziež rupjmaizi, uzliek sardīņu gabaliņus un pārsedz ar sieru. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk kust un kļūt brūngans. Rupjmaizes vietā var ņemt…

Kārbiņa konservu sardīnes eļļā 8 šķēles rupjmaizes 1-2 sīpoli sviests 2 ēd.k. tomātu…

Ceptās sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Uz maizes uzsmērē margarīnu, uzber sarīvētu sieru un vegetu. Liek pannā ar vāku. Cep, kamēr siers ir izkusis

4 baltmaizes šķēles,sarīvēts siers, margarīns, vegeta, vai citas garšvielas, eļļa.