TOP25 - Brokastu ēdieni - sviestmaizes

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Karstās sviestmaizes ar sieru un šķiņķi

20 min.
Pievienoja: lendija

1) Sieru sarīvē, šķiņķi sagriež sīkos gabaliņos. 2) Olas saputo ar sinepēm, pievienojot nedaudz sāls un piparu. Visus komponentus sajauc, iegūst masu ar kuru pārziež iepriekš restētas ar sviestu pārziestas maizes šķēles. 3)…

4 šķēles rupjas kviešu maizes, 200 g siers, 100 g sutināts šķiņķis, 2 olas, 80 g…

Ideālās tostermaizes

15 min.
Pievienoja: Linda

1) Uz tostermaizes uzsmērē kausēto sieru. Tad pa virsu liek šķēlīti žāvētās gaļas. 2) Pēc tam uzliek 2 gurķa ripiņas un tomāta šķēlīti. 3) Uzliek pāri vēl vienu tostermaizi un pārgriež pa diagonāli. Liek tosterī, bet ja…

Kausētais siers "Dzintars", Tostermaize, 2 tomāti, 1 garais gurķis, Sviests,…
Sviestmaize ar ķilavu sviestu

Sviestmaize ar ķilavu sviestu

20 min.
Pievienoja: Iveta Strode

1) Ķilavas sīki sasmalcina. Sīpolus sīki sagriež un apcep. 2) Saputotam sviestam pievieno sasmalcinātas ķilavas, sīpolus un labi izmaisa. 3) Baltmaizes sķēlītes pārsmērē ar ķilavu sviestu un rotā ar zaļumiem. Lai labi…

200 g notīrītu ķilavu, 200 g sviesta, 1 sīpols

Ātrās - karstās siermaizes

2 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Uz baltmaizes uzsmērē sviestu, uzliek šķēli bumbiera, šķēli Goudas siera un šķēli DorBlue. Cep cepeškrāsnī, līdz siers nedaudz pakusis.

baltmaize, sviests, bumbieris, Goudas siers, Dorblue siers
Sviestmaize

Sviestmaize

3 min.
Pievienoja: Anna Marija Nasira

Maizes smere margarinu virsu liek Desu un sieru sipolu pec tam gurki sipols

Maize, Gurķis, Margarins, Siers, Sipols, desa

Karstās sviestmaizes ar sardīnēm eļļā

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sīpolus sagriež ripiņās un apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni. Ar iegūto masu apziež rupjmaizi, uzliek sardīņu gabaliņus un pārsedz ar sieru. Cep cepeškrāsnī, līdz siers sāk kust un kļūt brūngans. Rupjmaizes vietā var ņemt…

Kārbiņa konservu sardīnes eļļā 8 šķēles rupjmaizes 1-2 sīpoli sviests 2 ēd.k. tomātu…

Senu maizites

1 min.
Pievienoja: Anna brigita janele

lokus, puravus un dilles, siki jasagriez. sampinjoni jasarive, un visu iejauc majoneze. tad uzklaj to uz tostermaizes. tad cep tosteri.

200g loku, 200g dillu, 100g puravu, 400g sampinjoni, 300ml majonezes, 18 maizes skeles.

Karstās sviestmaizes ar sieru

0 min.
Pievienoja: marta zakrževska

Maizi sagriež šķēlītēs, apakšas noziež ar sviestu. tad liek uz plāts, sieru sarīvē uz rupjās rīves, olu sakuļ ar dakšu. Olu pievieno sarīvētajam sieram, samaisa, tad pievieno majonēzi. Sagatavoto masu liek uz sviestmaizēm. Cep…

1 kukulis baltmaizes, 200 g siera, 100 g sviesta, 2 ēdamk. majonēzes1 ola

Sviestmaižu torte ar desui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Kviešu maizes šķēles apziež ar biezpiena, krējuma un sīki sagriezta šķiņķa vai desas masu. Liek citu uz citas, malas apziež ar saberzta biezpiena un krējuma masu, kam pievienots sāls. Rotā ar zaļumiem, redīsiem vai tomātu šķēlēm.

200g kviešu maizes, 150g biezpiena, 100g krējuma, 50g vārītas desas vai šķiņķa, 1…
Lauku sviestmaize

Lauku sviestmaize

6 min.
Pievienoja: Artūrs Dimiters

1) Ieliek tosterī cepties maizi. 2) Pa to laiku sagriež sieru un tomātu. 3) Uz maizes uzziež sviestu un uzliek tomātu, sieru. 4) Un protams sagriež tomātu un arī pievieno maizei. Lai labi garšo!

Maize, Tomāts, Siers, Sviests, Gurķis

Sviestmaizes ar biezpienu un apelsīniemi

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Rozīnes pārlasa, nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni un tur 5 minūtes. Rozīnes nosusina, samaisa ar biezpienu un medu. Uz maizes šķēlēm liek biezpiena masu, pārliek ar apelsīna ripiņām vai daiviņām.

4 šķēlītes baltmaizes, 100g biezpiena, 1 ēdamkarote rozīņu, 1 ēdamkarote medus, 1…

Sviestmaize-lūdzu ,lūdzu vēl

30 min.
Pievienoja: regina zilinska

Speķīti,sīpolu sagriežam (kā pīrāgiem). Pieberam smalkos piparus,samaisam. Uz maizes liekam speķi,pāri nedaudz tomātu mērci.Virsū sīpola gredzenus. Cepam cepeškrāsnī 15.min.(pannu iesmērējam ar eļļu)

rupjmaize 100.gr.speķīti sīpos smalkie pipari (nedaudz) tomātu mērci

Vistas filejas maizītes

15 min.
Pievienoja: Regīne

1. Vistas fileju apcep vīnogu kauliņu eļļā, atdzesē, griež gareniski uz pusēm, lai to padarītu plānāku. 2. Marinētos gurķīšus griež gareniski, pa diagonāli, plānās šķēlītēs. 3. Tomātus griež plānās šķēlēs. 4. Maizes smērē ar…

Divām dubultajām maizēm:, 1. Viena liela vistas fileja, 2. Trīs vidēja izmēra marinēti…

Sviestmaize ar sviestu (derēs arī margarīns)

5 min.
Pievienoja: Pavārs Pēteris

Ņemam maizes šķēli un uzziežam sviestu, Labu apetīti!

1) Maize - 1 šķēle, 2) sviests derēs arī margarīns - 5g, 3) Ziežamais nazis - 1 gab.

Rīta hamburgers

1 min.
Pievienoja: Edgars Lācis

1) Uz maizes uzliek sieru, desu un pa virsu tomātu mērci un majonēzi. 2) Sviestmaizi ieliek mikroviļņu krāsnī uz 30 sec., bet, ja tādas nav, apcep uz pannas. Labu apetīti!

Majonēze, Tomātu mērce, Servelāde "orģinālā", 2 škēles maizes, Siers…

Sviestmaizes ar sieru un skumbriju

40 min.
Pievienoja: Ilona Grauda

Maizes rikas apcept no abām pusēm. Tad iesmērēt tās ar ķiplokiem, uzsmērēt virsū majonēzi, kas ir samaisīta ar skumbriju, bet augšā uzlikt šķēlīti siera. Cept cepeškrāsnī, līdz siers sāks kust.

1 klaips melnās maizes, 200g siera, 1 bundža skumbrijas eļļā, majonēze, 2-3 daiviņas…

Sviestmaizes ar šķiņķa masu

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Šķiņķi kopā ar gurķi samaļ. Pievieno mārrutkus, sinepes un labi samaisa. Uz baltmaizes šķēlēm, kas apsmērētas ar sviestu, ziež šķiņķa masu (kārtas biezums - pēc ieskata). Rotā ar tomāta daiviņām. Uzbirdina sezama sēkliņas.

200 g sutināta šķiņķa, 1 neliels marinēts gurķis, 1 tomāts (vai saldais pipars), 1…

Siera un mārrutku sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sarīvētiem mārrutkiem pievieno cukuru, sāli un citronskābi pēc garšas. Saputo sviestu un tajā iemaisa sagatavotos mārrutkus. Maizes škēles noklāj ar sagatavoto sviestu un pārkaisa ar sarīvētu sieru.

200 g holandes siera svaigi rīvēti mārrutki 100 g sviests cukurs citronskābe sāls

Ābolu pārsteigums

10 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Zivi sagriež smalkos gabalos, apcep un pasautē margarīnā. Sīpolus sagriež smalkos gabaliņos, ābolus sagriež salmiņos, pievieno zivi, miltus, krējumu, sāli, piparus un sautē visu 2-3 min. Maizi pārziež ar sagatavoto…

8 šķēles baltmaizes, 100 g margarīna, 300 g kūpinātas zivs, 1 ĒK miltu, ½ glāzes skāba…
Sviestmaize ar vistas girosu

Sviestmaize ar vistas girosu

15 min.
Pievienoja: Putnu fabrika Ķekava

1) Maizi apgrauzdē cepeškrāsnī, pēc tam sasmērē ar Rama Crem Bonjur. 2) Dārzeņus sagriež šķēlītēs. Girosu atdala no ādas un sagriež smalkās strēmelēs. 2) Uz maizes šķēlēm saliek girosu, salātu lapas un dārzeņus. Labu…

Graudu sendviča maize, Vistas giross "ĶEKAVA", Tomāti, Salātu lapa, Sīpoli,…

Sviestmaizes ar āboliem

0 min.
Pievienoja: laurita

Apcep apaļas baltmaizes šķēles, apziež ar sviestu, virsū liek cukura sīrupā vārītas un atdzesētas apaļas ābolu šķēles, kurām izgriezta serde. Katras ābola šķēles centrā liek tējkaroti krāsainā džema.

baltmaize sviests āboli džems

Sviestmaize "kārtainā "

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi viegli apcep. Olas novāra, noloba. Šķiņķi, olas, tomātus un gurķi sagriež šķēlēs. Krējumu samaisa ar tomātu pastu, pieliek sāli, piparus un rīvētu sieru. Maizi apsmērē ar maisījumu, liek šķiņķa šķēli, tomāta šķēli. Olas un…

6 šķēles baltmaizes 200 g šķiņķa 150 g siera 3 olas 2 tomāti 1 gurķis 3 ēdamkarotes…

Volgas sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Ābolus nomizo,izgriež serdes un sagriež mazos gabaliņos, apkaisa ar cukuru un kanēli.Olas saputo, pielej pienu, labi izmaisa. Baltmaizi apmērcē no abām pusēm maisījumā,apkaisa ar cukuru, liek uz plāts.Katrai šķēlei uzliek…

8 sķēles balmaizes 3 āboli 0,5 glāzes piena 2 olas 1 ēdamkarote sviesta kanēlis

Sviestmaizes ar sieru un skumbriju 2

5 min.
Pievienoja: Amanda

Uz maizites uzliec liesa galu jeb desu (skelites), pectam sagriez kubicinos pariku apmeram 0,5 cm lielus,tad uzklaj tomatu merci un tad liec sieru... Mikrovilnu krasni novietot apmeram 1.45 min.. Labu apetiti..

VIENAI MAIZITEI.. 50 g paprika liesas gala jeb desa patiksanas tomatu merce jebkada…

Kompleksās karstmaizes

15 min.
Pievienoja: Janis Berzins

Noliek maizes šķēles uz dēļa un apziež ar majonēzi. Divas šķēles apklāj ar gabalos saraustītu salami vai gaļas šķēli. To apsmērē ar tomātu mērci vai kečupu. Tālāk pa virsu liek sagrieztus sīpolus un salātlapu. Tam visam pa virsu…

4 šķēles toast maizes, tomātu mērce, majonēze, zilā siera mērce (pēc izvēles), 2…