TOP25 - Brokastu ēdieni - sviestmaizes

Pagatavošanas laiks:
Nosaukums
Sarežģītība:        

Karstās sviestmaizes ar sieru

0 min.
Pievienoja: marta zakrževska

Maizi sagriež šķēlītēs, apakšas noziež ar sviestu. tad liek uz plāts, sieru sarīvē uz rupjās rīves, olu sakuļ ar dakšu. Olu pievieno sarīvētajam sieram, samaisa, tad pievieno majonēzi. Sagatavoto masu liek uz sviestmaizēm. Cep…

1 kukulis baltmaizes, 200 g siera, 100 g sviesta, 2 ēdamk. majonēzes1 ola

Sviestmaize ar sviestu (derēs arī margarīns)

5 min.
Pievienoja: Pavārs Pēteris

Ņemam maizes šķēli un uzziežam sviestu, Labu apetīti!

1) Maize - 1 šķēle, 2) sviests derēs arī margarīns - 5g, 3) Ziežamais nazis - 1 gab.

Karstās sviestmaizes ar sieru un šķiņķi

20 min.
Pievienoja: lendija

1) Sieru sarīvē, šķiņķi sagriež sīkos gabaliņos. 2) Olas saputo ar sinepēm, pievienojot nedaudz sāls un piparu. Visus komponentus sajauc, iegūst masu ar kuru pārziež iepriekš restētas ar sviestu pārziestas maizes šķēles. 3)…

4 šķēles rupjas kviešu maizes, 200 g siers, 100 g sutināts šķiņķis, 2 olas, 80 g…

Ideālās tostermaizes

15 min.
Pievienoja: Linda

1) Uz tostermaizes uzsmērē kausēto sieru. Tad pa virsu liek šķēlīti žāvētās gaļas. 2) Pēc tam uzliek 2 gurķa ripiņas un tomāta šķēlīti. 3) Uzliek pāri vēl vienu tostermaizi un pārgriež pa diagonāli. Liek tosterī, bet ja…

Kausētais siers "Dzintars", Tostermaize, 2 tomāti, 1 garais gurķis, Sviests,…

Sviestmaižu torte ar gaļu, zaļumiem un krējumui

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Vārītu gaļu sagriež plānās šķēlēs, mārrutkus sajauc ar krējumu un pieliek sāli. Kviešu vai rudzu maizi gareniski sagriež lielās 1,5 cm biezās šķēlēs, apakšējo garozu noņem. Maizes šķēles apziež ar mārrutku un krējuma masu, liek…

700g maizes, 400g vārītas gaļas, 1-2 ēdamkarotes mārrutku, 300g krējuma, 3 ēdamkarotes…

Rīta hamburgers

1 min.
Pievienoja: Edgars Lācis

1) Uz maizes uzliek sieru, desu un pa virsu tomātu mērci un majonēzi. 2) Sviestmaizi ieliek mikroviļņu krāsnī uz 30 sec., bet, ja tādas nav, apcep uz pannas. Labu apetīti!

Majonēze, Tomātu mērce, Servelāde "orģinālā", 2 škēles maizes, Siers…

Sviestmaizes ar sieru un skumbriju

40 min.
Pievienoja: Ilona Grauda

Maizes rikas apcept no abām pusēm. Tad iesmērēt tās ar ķiplokiem, uzsmērēt virsū majonēzi, kas ir samaisīta ar skumbriju, bet augšā uzlikt šķēlīti siera. Cept cepeškrāsnī, līdz siers sāks kust.

1 klaips melnās maizes, 200g siera, 1 bundža skumbrijas eļļā, majonēze, 2-3 daiviņas…

Sviestmaizes ar āboliem

0 min.
Pievienoja: laurita

Apcep apaļas baltmaizes šķēles, apziež ar sviestu, virsū liek cukura sīrupā vārītas un atdzesētas apaļas ābolu šķēles, kurām izgriezta serde. Katras ābola šķēles centrā liek tējkaroti krāsainā džema.

baltmaize sviests āboli džems

Siera - riekstu sviestmaizes

5 min.
Pievienoja: Iveta Strode

1) Sviestu saputu, pievieno sarīvētu sieru, sasmalcinātus riekstu kodolus un sajauc vienmērīgā masā. 2) Baltmaizes šķēles apsmērē ar sagatavoto masu. Lai labi garšo!

150 g sviesta, 150 g mīksta siera, 50 g riekstu kodolu
Sviestmaize ar ķilavu sviestu

Sviestmaize ar ķilavu sviestu

20 min.
Pievienoja: Iveta Strode

1) Ķilavas sīki sasmalcina. Sīpolus sīki sagriež un apcep. 2) Saputotam sviestam pievieno sasmalcinātas ķilavas, sīpolus un labi izmaisa. 3) Baltmaizes sķēlītes pārsmērē ar ķilavu sviestu un rotā ar zaļumiem. Lai labi…

200 g notīrītu ķilavu, 200 g sviesta, 1 sīpols

Lielā karstā sviestmaizei

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Baltmaizi pārgriež gareniski uz pusēm, griezuma virsmu pārziež ar sviestu, joslās kārto minētos produktus, pārlej ar rīvēta siera un olas maisījumu. Maizi liek sakarsētā krāsnī un cep, līdz siers izkusis. Maizi ēd ar nazi un…

1 garā, šaurā baltmaize, 100g siera, 100g sviesta, 200g apceptu šampinjonu, 200g putnu…

Sviestmaizes ar biezpienu un apelsīniemi

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Rozīnes pārlasa, nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni un tur 5 minūtes. Rozīnes nosusina, samaisa ar biezpienu un medu. Uz maizes šķēlēm liek biezpiena masu, pārliek ar apelsīna ripiņām vai daiviņām.

4 šķēlītes baltmaizes, 100g biezpiena, 1 ēdamkarote rozīņu, 1 ēdamkarote medus, 1…

Karstās sviestmaizes ar papriku un sīpoliem spāņu gaumei

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Sīpolus un papriku sagriež šķēlītēs, pievieno nedaudz ūdens un sautē eļļā, līdz kļūst mīksti. No citrona sulas, kečupa, sāls, cukura, sarkanajiem pipariem pagatavo marinādi, pārlej sautētajiem pipariem un sīpoliem. Atstāj līdz…

2 sīpoli, 4 lielas paprikas, 100g siera, ½ citrona sulas, 1 ēdamkarote kečupa, 1…

Siera un mārrutku sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Gita Mūrniece-Tauriņa

Sarīvētiem mārrutkiem pievieno cukuru, sāli un citronskābi pēc garšas. Saputo sviestu un tajā iemaisa sagatavotos mārrutkus. Maizes škēles noklāj ar sagatavoto sviestu un pārkaisa ar sarīvētu sieru.

200 g holandes siera svaigi rīvēti mārrutki 100 g sviests cukurs citronskābe sāls

Ātrās - karstās siermaizes

2 min.
Pievienoja: Edīte Kauce

Uz baltmaizes uzsmērē sviestu, uzliek šķēli bumbiera, šķēli Goudas siera un šķēli DorBlue. Cep cepeškrāsnī, līdz siers nedaudz pakusis.

baltmaize, sviests, bumbieris, Goudas siers, Dorblue siers
Sviestmaize

Sviestmaize

3 min.
Pievienoja: Anna Marija Nasira

Maizes smere margarinu virsu liek Desu un sieru sipolu pec tam gurki sipols

Maize, Gurķis, Margarins, Siers, Sipols, desa

Senu maizites

1 min.
Pievienoja: Anna brigita janele

lokus, puravus un dilles, siki jasagriez. sampinjoni jasarive, un visu iejauc majoneze. tad uzklaj to uz tostermaizes. tad cep tosteri.

200g loku, 200g dillu, 100g puravu, 400g sampinjoni, 300ml majonezes, 18 maizes skeles.

Vecomammas brokastu maizes

10 min.
Pievienoja: Ieva Kūla - Zīle

Šādu brokastmaizi izdomāja manu vecomamma, lai no rītiem mazbērni ieēstu arī maizi, nevis tikai visu pārējo. Vīrs prot pats iegādāties vajadzīgās lietas, lai tiktu pie šīs maizes. Ceptu olu iespējams aizstāt arī ar vārītu olu

* nesagriezta baltmaize 1gb, * sviests vai margarīns, * vārīta desa ~ 4 šķēles, * siers…

Sviestmaize :)

10 min.
Pievienoja: Irina Aļimova

Paņem maizi un uzsmērē sviestu, un tad uzliek desas šķēli, un tam visam pa virsu - sieru. Pasniedz ar tēju vai kafiju, var skaisti noformēt ar zaļumiem.

baltmaize, sviests, desasiers

Sviestmaizes ar šķiņķa masu

0 min.
Pievienoja: Zelma Kromane

Šķiņķi kopā ar gurķi samaļ. Pievieno mārrutkus, sinepes un labi samaisa. Uz baltmaizes šķēlēm, kas apsmērētas ar sviestu, ziež šķiņķa masu (kārtas biezums - pēc ieskata). Rotā ar tomāta daiviņām. Uzbirdina sezama sēkliņas.

200 g sutināta šķiņķa, 1 neliels marinēts gurķis, 1 tomāts (vai saldais pipars), 1…

Sviestmaize ar siļķi

0 min.
Pievienoja: Iveta Strode

Maizes šķēlītes apziež ar sviestu un vienu pusi pārliek ar slīpi sagrieztiem siļķu filejas gabaliņiem, otru pusi pārliek ar cieti varītas olas ripiņām.Pārkaisa ar sīpollokiem

maize sviests siļķu fileja vārīta ola sīpolloki

Lielā sviestmaize

20 min.
Pievienoja: Diāna

1) Apgrauzdē trīs tostermaizes šķēles. 2) Uzsmērē majonēzi, liek virsū ledus salātus. 3) Uz vienas šķēles kārto tomātus un olu, uz otras ceptu bekonu un vistas fileju. Tad šķēles klāj vienu uz otras. Labu apetīti!

1 tomāts, 1 ola, 1 gabaliņš vistas filejas, 50 g majonēze, 100 g ledus salātu, 100 g…

Apeldornas sviestmaizes

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi apziež ar sviestu, liek virsū ļoti plāni sagrieztas ābolu daiviņas, uz tām klāj siera šķēlīti.Cep cepeškrāsnī, kad siers sāk kust, uzber riekstus vai mandeles un cep vēl mazu brītiņu.

4 šķēles maizes 2 ēdamkarotes sviesta 2 āboli 4 šķēles siera rieksti vai mandeles

Sviestmaize "strops"

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Ogas saberž ar medu un biezpienu. Cepumus sadrupina. Uz maizes smērē saldo masu un pārkaisa ar cepumu drumstalām.

6 šķēles baltmaizes 20 g medus 100 g zemeņu vai upeņu 50 g biezpiena 50 g cepumu

Sviestmaize "salātiņš"

0 min.
Pievienoja: Ina Fominova

Maizi apcep torterī, apsmērē ar sviestu un uz katras uzliek salātu lapu. Tomātus, sieriņu, pastēti sagriež šķēlītēs. Uz salātu lapas liek tomātu šķēlītes, tad pastēti un virsū sieru.

4 šķēles baltmaizes 1 kausētais sieriņš vistas pastēte 4 salātu lapas 30 g sviesta 2…