Biezpiena plātsmaize

2
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 200 g margarīna vai cepamā sviesta
  • 200 g pūdercukura
  • 2 olas
  • 500 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 kg biezpiena
  • 4 olas
  • 1 glāze cukura
  • vaniļas cukurs
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 1 ēdamkarote mannā

Pagatavošana:

Margarīnu, pūdercukuru, 2 olas, miltus un cepamo pulveri samaisa, samīca mīklu un liek uz 1 stundu ledusskapī.

Mīklu izņem un izveltnē uz plāts.

Biezpienu izberž caur sietu vai samaļ gaļasmašīnā, pievieno 4 olas, cukuru, vanilīncukuru, cieti un mannā putraimus. Pārlej pāri izveltnētajai mīklai.

Plātsmaizi cep 45 minūtes 200 grādu temperatūrā.

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

Ērika
Ērika
25.04.2014  / 
Viss OK! es vēl rozīnes biezpienam un cepās labi un ciemiņi ēda,kāram mutītēm! PALDIES,par labo un vienkāršo receptīti!
MyRita
MyRita
16.03.2011  / 
Pamatnei masu uz pusi mazāk un biezpiena masai vēl klāt rozīnes. Sanāca salda un garšīga. Paldies par recepti! :)
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Rauga mīklas biezpiena plātsmaize

60 min.
Pievienoja: Nataša Rogova

Ņemam pusi pienu ,uzsildam un izšķīdinam tajā raugu ar pusi cukuru. Otru pusi pienu arī uzsildam un izkausējam tajā sviestu. Olu viegli sakuļam ar sāli un atlikušo cukuru. Savienojam abus piena maisījumus,iemaisam…

135ml piens, 12g svaigais raugs, 2 ēd.k cukurs, 1/2 tēj.k sāls, 1/3 tēj.k kurkuma (…

Biezpiena plātsmaize ar smilšu mīklu

90 min.
Pievienoja: Nataša Rogova

1) Sviestu puto ar cukuru, līdz veidojas krēmīga masa, pa vienam pievienojam olu dzeltenumus, citrona miziņu un sulu-saputo. 2) Liek klāt miltus sajauktus ar sodu,sākumā 2 glāzes un izmīca. Ja mīkla līp pie rokām liek vēl…

Mīklai:, 200 g sviests istabas temperaturā, 1 glāze cukurs, ja garšo mazāk salds,…
Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize

Dzērveņu - ābolu - biezpiena plātsmaize

29 min.
Pievienoja: Aija Bērziņa

Šī recepte nāk no manas māmiņas, tādēļ tā man īpaši mīļa - taču tajā variet iecept to, kas pašam vislabāk iet pie sirds. Tad nu ķeršos pie apraksta: Iesākumam paņemiet vidēja izmēra bļodu, kur to visu sajauksiet. 4…

4 olas + 1 garnējumam, 1/2 glāze cukurs + garnējumam, 1 tējk. soda, 1 tējk. citronskābe,…

Melleņu - biezpiena plātsmaize

60 min.
Pievienoja: Signe Sarkane

1) Bļodā iegriež sviestu, pasilda uz uguns, lai pakūst, un pieber klāt cukuru. Noņem no uguns, maisa, līdz sviests izkusis. 2) Atsevišķi sakuļ olas, pielej pie sviesta un samaisa. 3) Piedrupina biezpienu, kārtīgi izmaisa.…

Mīklai:, 200 g biezpiena, 200 g sviesta vai margarīna, 4 olas, 1 glāze cukura, 2…

Rabarberu,biezpiena plātsmaize

120 min.
Pievienoja: Nataša Rogova

Raugu sajaucam ar miltiem,cukuru,sāli,pievienojam siltu ūdeni.Izmaisam,pievienojam auzu pārslas,izmaisam. Visu kārtīgi izmaisam.Pievienojam uz smalkās rīves sarīvētu sieru,eļļu un skābo krējumu. Beram klāt pa drusciņai…

Sastāvdaļas:, 250ml pilgraudu auzu pārslas, 1/2 paciņa šķīstošā rauga Saf-Instant- 1…
Galvenās sastāvdaļas: kartupeļu ciete, manna, margarīns.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
reizes