Biešu lečo

1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • vārītas bietes 1,5kg
  • burkāni 1kg
  • tomāti 1kg
  • paprika 1kg
  • sīpoli 500gr.
  • eļļa 1glāze
  • sāls,cukurs pēc garšas
  • etiķis 1-2ēdk.

Pagatavošana:

vārītas bietes nomizo,rīvē rupjās skaidiņās.

burkānus nomizo,rīvē rupjās skaidiņās.

tomātus iegremdā verdošā ūdenī uz dažām sakundēm,tad tūlīt liek aukstā ūdenī.nomizo,sagriež gabaliņos.

papriku notīra no sēkliņām un augļkātiņiem,sagriež strēmelītēs.

sīpolus smalki sagriež.

visu liek katlā bez etiķa,sautē apmēram 40min.

var ātrāk,ja burkāni un paprika ir mīksti.

pirms beigām pievieno etiķi,pavāra dažas minūtes.

sautēšanas laikā ieteicams maisīt dažas reizes,lai apakšā nepiedeg.

karstus pilda tīrās burciņās,aizvāko.

karstus liek zem biezām segām uz 24stundām.

ļoti garšīgi zupai,arī var ēst kā salātus,uz maizes.

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

dace miltina
dace miltina
25.08.2010
etikis!ja esence,butu rakstijusi-esence.
Daina
Daina
25.08.2010
kā ir domāts-etiķa esence vai galda etiķis?
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Pilns grāpis biešu zupas

Pilns grāpis biešu zupas

80 min.
Pievienoja: Agnese Arne-Kapče

1) Liek vārīties bietes (var pirkt jau vārītas, ja negribas ķēpāties). Vāra aptuveni 40 minūtes. 2) Kamēr vārās - sasmalcina un apcep sīpolus. 3) Plānās ripiņās sagriež burkānus un pētersīļa sakni. Liek klāt sīpoliem un…

1 kg biešu, 5 kartupeļi, 2 pētersīļu saknes, 2 sīpoli, 3 burkāni, 500 g liellopa gaļas,…

Biešu aukstā zupa

20 min.
Pievienoja: Laura Burgmane

Sagriež desas, dilles, lokus. Sarīvē gurķi, sajauc visu ar bietēm, kefīru un sāli.

Sarīvētas bietes 500 ml, 1/2 garais gurķis, 4 mednieku desas, sāls pēc garšas, 1l…

Lečo ar gaļu

60 min.
Pievienoja: Lilita Ābelīte

Cūkgaļu sagriež gabaliņos, apcep. Sīpolus sagriež ripiņās un apcep. Liek ūdenī sautēties apcepto cūkgaļu un sīpolus, pievieno sāli un piparus. 15 minūtes pirms sautēšanas beigām liek klāt lečo un tomātus.

0,7 kg cūkgaļas, 2 sīpoli, 1 lečo maisījums (saldētais), 1 kārbiņa sagrieztu tomātu savā…

Cepti jūras bullīši ar "lečo" mērci

0 min.
Pievienoja: Evita

Sagatavotas zivis apkaisa ar sāli,pipariem un apviļā miltos un cep eļļā.Sautēšanas katlā ieliek vienu kārtu Lečo, bvirsū uzliek zivis.Pārkaisa ar rīvmaizi un cep cepeškrāsnī. Pasniedz pie ceptiem kartupeļiem.

600g zivju 1 ½ ēd. k.miltu 2 ½ ēd. k. eļļas ½ pakas "Lečo" 1 ēd. k.…

Lečo zupa

20 min.
Pievienoja: Ilze Cekule

Ielej katlā ūdeni un liek vārīties kopā ar ribiņā. Uz pannas apcep sīpolus, kad sīpoli ir zeltaini brūni pievieno lečo un nedaudz apcep. Kad ribiņas gatavas pievieno makaronus un lečo ar sīpoliem.

Žāvētas ribiņas 500gr, 2 sīpoli, burka lečo, makaroni 250 gram.
Galvenās sastāvdaļas: bietes.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
reizes