Bezē cepumi

3
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • 4 olu baltumi
  • 2 glāzes cukura
  • Pēc izvēles var pievienot piparmētras, kanēli, rozīnes

Pagatavošana: 30 min.

Olu baltumus un cukuru ieliek putojamā traukā. Kuļ kamēr masa kļust bieza un netek. Uz pannas uzklāj cepamo papīru (iesaku nedaudz ietaukot ar eļļu). Cep cepeškrāsnī kamēr sacietē. Es cepu uz izjūtu. Galvenais lai cepumi nepaliek brūni, jo tad tiem ir rūkta piegarša.

Īpaši garšīgi ir, ja pievieno piparmētras un kanēli. Piparmētras dod svaigumu, man mājās šādi pagatavotiem cepumiem ir īpaša piekrišana

Garšīgi, ja rozīnes izmērcē rumā. Liek vienu rozīni un smuki uzspiež virsū masu.

Lai labi garšo! Ātri un vienkārši

Labākie komentāriSkatīt visus komentārus

viens
viens
14.12.2014  / 
5 olu baltumi
200 g cukura
1 ml balzametiķa
240 g pūdercukura
30 g sadrupinātu konfekšu spieķīšu ar piparmētru garšu, baltā un sarkanā krāsā

Nevainojami tīrā bļodā ar mikseri puto olu baltumus, cukuru un etiķi, līdz iegūst biezu, stingru masu. Bļodā iesijā pūdercukuru, pievieno sadrupinātās konfektes un iemaisa sakultajos olu baltumos. Ar konditorejas uzgali vai karoti liek mīklas gabaliņus uz cepešplāts, kas izklāta ar cepampapīru. Cep krāsns vidusdaļā 225°C, līdz bezē cepumi kļūst sausi: vienu–pusotru stundu atkarībā no cepumu lieluma.
viens
viens
14.12.2014  / 
4 olu baltumi
150 g cukura

Ieliek olu baltumus sausā un tīrā bļodā (ja bļoda ir kaut mazliet taukaina, tad olbaltumi neputojas).

Pieliek 50 g cukura un kuļ, līdz putas ir cietas un stingras. Pēc tam uzmanīgi piejauc klāt atlikušo cukuru.

Izspiež cepumus* uz plātnes, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep krāsns vidusdaļā 125°C apmēram 45 minūtes.

*Ja vēlas pagatavot bezē kausiņus, kuros var ielikt saldo ēdienu, izveido mazas apaļas pamatnītes un uzloka malas uz augšu.
Oto
Oto
27.01.2014
Mmm........cik gardi
vita
vita
09.04.2013  / 
ļoti ļoti garšīgi!!!!!!!
emilija
emilija
15.03.2013  / 
ta jau bij labi bet bij loti ilgi jamaisa un jaliek nedaudz vairak cukura
Inna
Inna
21.10.2012
Masa jākuļ diezgan ilgi - tas tā, tiem, kuri saka, ka nekas nesanāca :) Cik nācies kult olu baltumus bez cukura, sakuļas ātri, bet ar cukuru diezgan ilgi. Vislabāk pūdercukuru izmantot, patiesībā. Un man arī parasti ir nedaudz zeltaini, un garšo lieliski. Neredzu nekādu iemeslu likt klāt etiķi vai cieti, tapat viss ir lieliski. Īpaši, ja izmanto pirkto pūdercukuru, kuram jau sastāvā ir ciete, lai gan arī ar parastu cukuru nav bijis ne vainas.
sanita g.
sanita g.
30.03.2012  / 
es taisiju ar 4 olām un 2vam glāzēm cukura masa bija daudz bet ta sanāca ;)
anonīms
anonīms
13.03.2012
klāt vel var pielikt etiķi un kartupeļcieti.
kristine.
kristine.
09.01.2012  / 
sveiki.esmu pavare.iesaku jums sadu.4 olu baltumi..puse no citrona.no kura jaizspiez sula.un 150gr cukura.un pec izveles kaneli.utt.njo sakuma kulam olas.tad pieliek50 gramus un kul kamer masa paliek stingraka.un beigas parejo cukuru.cep 100 grados.50min. varu ieteikt ari citas receptes
Una
Una
21.11.2011  / 
man viss sanāca pa pirmo , kanēli gan nebēru klāt , bet sakūlu apmēram 15min laikā pirmā plātniņa izcepas jau kādu 25min laika sanaca kraukšķīgi un iekšā mazliet pamīksti -tieši tā kā man kārojas :))
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Garšīgie bezē cepumi

70 min.
Pievienoja: Kristīne Zīverte

1) Saputo olas baltumu līdz stingrām putām. 2) Pēc tam pakāpeniski pievieno pūdercukuru, turpinot putot. 3) Uz cepešpannas uzklāj cepamo papīru un ar karotīti vai speciālu ierīci veido bezē cepumus pēc vēlamās formas. 4)…

Olas baltums, Pūdercukurs, *Uz katru olas baltumu 50 gr pūdercukura.

Bezē cepumi ar šokolādes gabaliņiem

0 min.
Pievienoja: Diāna

Mikserī saputo olu baltumus, pakāpeniski pievieno cukuru, katrreiz labi saputojot. Maisījumu liek lielākā traukā, divās porcijās iecilā kokosriekstu un šokolādi. Ar mitrām rokām no 1 tējkarotes mīklas veido bumbiņas un…

3 olu baltumi ¾ glāzes pūdercukura 270g saberzta kokosrieksta 190g šokolādes gabaliņi

Bezē cepumi ar mandeļu liķieri

0 min.
Pievienoja: Diāna

Mikserī saputo olu baltumus, pakāpeniski pievieno cukuru, katreiz labi saputojot. Iemaisa liķieri, maltās mandeles un mandeļu pārslas. Ar ēdamkaroti uz ietaukotas pannas liek masas piciņas, atstājot 3 cm attālumu. Cep 180 C…

2 olu baltumi ¾ glāzes pūdercukura 1 ēd.k. liķiera " Amaretto" 240 g maltu…

Manas firmas bezē cepumi

80 min.
Pievienoja: Evija Rubene

Olu baltumus puto, pievienojot cukuru un vaniļas cukuru putošanas sākumā, trauku ar masu turot karstā ūdens peldē ( citādi olu baltumi neputosies tik labi un cepumi ar nebūs tik labi). Kad olu baltumi saputoti, sildīšanu…

1. 4 olu baltumi, 2. 200 - 250 g cukura, 3. mazliet vaniļas cukurs

Gardie, ekonomiskie auzu pārslu cepumiņi, bez olām

0 min.
Pievienoja: llllllll

bļodā saajuc miltus, cukuru, auzu pārslas un pievieno izkausētu margariinu vai sviestu, visu samaisa vienveidiigā masā, un noliek uz stundu ledusskapī, cep 150 grādu temperatūrā.

cukurs auzu pārslas milti margarīns
Galvenās sastāvdaļas: olas baltumi.
Citi atslēgvārdi: saldumi.
Laiks
30 min.
Sarežģītība
Viegla
Apskatīta
17591 reizi