Ātri marinētas baravikas

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,
Ātri marinētas baravikas

Sastāvdaļas

  • Baravikas
  • Etiķa esence
  • Rupjais sāls
  • Lauru lapas
  • Melnie pipari
  • Ķiploki

Pagatavošana:

1) Notīrītas, nomazgātas baravikas liek katlā ar ūdeni un vāra,pievieno uz 1 litru ūdens ,vienu kārtīgu ēdamkaroti sāli, ieteicams vārīšanas laikā nosmelt putas, kad sāk vārīties.

2) Jāļauj sēnēm kādas 5 minūtes pavārīties, tad jānokāš un jāliek burciņās. Uz 0.5 l tilpuma burciņas liek daiviņu ķiploka, kādus 6-8 piparus, kādas 3-4 lauru lapas.

3) Tad pārlej ar marinādi. Marinādei uz 1 litru ūdens pieber 1 ēd. k. rupjās sāls un 2-3 ēd. k. etiķa esences, to visu uzvāra un pārlej pār burkās saliktajām sēnēm, un aizgriež parastos griežamos vāciņus.

4) Pēc laika apgriež burku uz vāciņa un ļauj atdzist. Es salieku leduskapī un jubilejās tā ir galvenā delikatese.

Lai labi garšo!

Ātri marinētas baravikas
Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 3

inese
inese
11.09.2010
sanāca ļoti garšīgas:)Ziemu nesagaidīja:)
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
34 no 96 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
garais
garais
11.09.2010
pats galvenais lai marinaade sabiezee,tad snabiiti labi uzkost,a paareejais viss ir pupu mizas un piilju suudi
=)
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
30 no 133 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Juris Dzvinko
Juris Dzvinko
02.09.2010
Tā izķēzīt baravikas !lLauru lapas tumsonība ,pipari tāpat !Nevienu garšvielu bez sāls un cukura !Baravikām ir pašām sava iekšķīgā , neatkārtojamā garšviela !
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
36 no 122 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ātrie marinētie gurķīši

Ātrie marinētie gurķīši

15 min.
Pievienoja: Eseni

1) Gurķīšus nomazgā, sagriež. 2) Visas sastāvdaļas sajauc traukā (vēlams ar vāku). Liek ledusskapī pa reizei apmaisa. Pēc 4 stundām gatavi.

2 kg gurķīšu, 50 g sāls, 100 g cukura, 100 ml etiķa (9%), 1 tējk. aromātisko piparu, 1…

Ātri marinētas gailenes

35 min.
Pievienoja: Inese Briņķe

1) Noskalotas un nožuvušas gailenes gareniski sagriež katru uz pusēm - gabaliem jābūt lieliem. 2) Saliek stikla burciņās. 3) Katlā sajauc marinādes sastāvdaļas, lēnām uzvāra. 4) Verdošo marinādi ar visiem biezumiem uzlej…

500 g lielu gailenes, 120 ml baltais balzametiķis, 120 ml sausais baltvīns, 220 ml…

Ātri marinētais šašliks

0 min.
Pievienoja: Agnese Lagzdi

Gaļu sagriež mazos kubiņos piem. 4x4. Sipolus sagriež plānās ripiņās sadrupina. No cirona būs nepieciešama tikai sula. Pieber nedaudz sāls. Visu kārtīgi samaisa un atstāj kādu stundu marinēties pa laiciņam vajadzētu arī samaisīt.

1. 1kg cūkas gaļa 2. 2 citroni 3. 3sīpolu 4. sāls

Salātu kokteilis ar baravikām 2

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Sagriež marinētās baravikas, salātiem pievieno zaļos zirnīšus, salmiņos sagrieztus svaigus gurķus un vistas fileju. Uz rupjas rīves sarīvē sieru un samaisa ar saputotu saldo krējumu. Kārto traukā kārtās. Putukrējuma vietā var…

Marinētas baravikas 150 g, 3 ēd. karotes zaļo zirnīšu, vistas fileja 120 g, siers 100…

Baraviku salati ar cukgas galu

15 min.
Pievienoja: Vita Gerve

Galu,baravikas un abolus sagriezh,parlej ar majonezi.Var piegriest nedaudz sipolus.

0,500g ceptas cukgalas(cepesha) apm.7 marinetas baravikas 4 aboli majoneze.
Galvenās sastāvdaļas: baravikas, etiķa esence, sāls.
Laiks
30 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
19143 reizes