Asā sēņu zupa

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • Austersēnes vai šitaki sēnes,
  • vai šampinjoni 200 g
  • Sīpoli 100 g
  • Sviests 60 g
  • Marinēti gurķi 100 g
  • Tomātu biezenis 50 g
  • Svaigi tomāti 50 g
  • Olīvas 50 g
  • Sāls (citronsāls)
  • Baltie pipari, malti
  • Pētersīļu, diļļu zaļumi 10 g
  • Krējums 60 g

Pagatavošana:

3 Sēnes nomazgā, noplaucē, sagriež salmiņos un sviestā viegli apcep.

3 Marinētiem gurķiem notīra mizu, izņem sēklotni (lielajiem), sagriež mazās šķēlītēs, liek katliņā, uzlej nedaudz ūdens un tvaiko līdz gatavībai.

3 Sīpolus sagriež salmiņos, uz pannas sviestā viegli apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi, tad pievieno tomātu biezeni un vēl nedaudz pakarsē.

3 Katliņā ielej 800 g ūdens un uzvāra, pieliek apceptas sēnes, sīpolus, arī daļiņās sagrieztus svaigus tomātus, tvaikotus gurķus, uzvāra.

3 Beigās zupai pieliek garšvielas, olīvas un pasniedz ar krējumu un zaļumiem.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Pikantā sēņu zupa 2

0 min.
Pievienoja: ilona Bērziņa

Sēnes nomazgā, noplaucē, sagriež salmiņos un sviestā viegli apcep. Marinētiem gurķiem notīra mizu, izņem sēklotni (lielajiem), sagriež mazās šķēlītēs, liek katliņā, uzlej nedaudz ūdens un tvaiko līdz gatavībai. Sīpolus sagriež…

Austersēnes vai šitaki sēnes, vai šampinjoni 200 g Sīpoli 100 g Sviests 60 g…
Svaigu meža sēņu-timiāna zupa

Svaigu meža sēņu-timiāna zupa

40 min.
Pievienoja: Viktors D.

1) Sīpolus sagriež biezās ripās, un tad ceturtdaļās. 2) Katlā uzkarsē eļļu, uz mazākās uguns liek sīpolus cepties (sasvīdināt). 3) Kad sīpoli mīksti, pieber ne visai smalki sagrieztas sēnes, apmaisa un sautē uz lēnas…

2 lieli sīpoli, 600 g svaigu meža sēņu, 1/2 tējk. kaltēta timiāna, 1/2 tējk. sāls, 0,75…
Diētiska un garda sēņu zupiņa no saldētām beciņām

Diētiska un garda sēņu zupiņa no saldētām beciņām

40 min.
Pievienoja: Agnese Arne-Kapče

salmiņos sarīvē kartupeļus un burkānus, liek zupas katlā vārīties vidēji 10 minūtes. Pa to laiku sasmalcina sīpolus, apcep olīveļļā zeltaini brūnus, pievieno gubiciņos sagrieztu kūpināto gaļiņu - visu apcep. Turpat pievieno…

5 vidēji kartupeļi, 4 vidēji burkāni, 3 nelieli sīpoli, pāris šķēlītes kūpinātas…

Kārtīga sēņu zupa, nevis sēņu uzlējums

30 min.
Pievienoja: Valdis Bogdanovs

Katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sasmalcinātas sēnes, sauju putraimu, sagrieztus burkānus, sagrieztu žāvētu gaļu. Kad burkāni un putraimi ir gandrīz gatavi, pievieno piparus, lauru lapas, kartupeļus un skābētus gurķus. Vāra, līdz…

skābētas sēnes, burkāni, kartupeļi, putraimi, skābēti gurķi, žāvēta cūkas gaļa, lapu…

Pikantā sēņu zupa

40 min.
Pievienoja: Jelena Jekimova

Sēnes nomazgā, noplaucē, sagriež salmiņos un sviestā viegli apcep. Marinētiem gurķiem notīra mizu, izņem sēklotni (lielajiem), sagriež mazās šķēlītēs, liek katliņā, uzlej nedaudz ūdens un tvaiko līdz gatavībai. Sīpolus sagriež…

200 g sēņu (vislabāk austersēnes vai šampinjoni), 100 g sīpolu, 60 g sviesta, 100 g…
Galvenās sastāvdaļas: austersēnes, marinēti gurķi, pētersīļi, tomātu biezenis, šitake sēnes.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
3409 reizes