Aknu mērce

3 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • aknas 500gr(var ņemt vairāk)
  • sīpols
  • vegeta
  • milti
  • eļļa cepšanai
  • ūdens,piens
  • dažas ēdk.krējums

Pagatavošana:

aknas sagriež mazos kubiciņos(var šaurās strēmelītēs),liek pannā cept,pievieno garšvielas,tad pievieno sagrieztus sīpolus,vēl cep kamēr sīpoli gatavi,pievieno miltus,cepot maisa,lai milti būtu viscaur ar eļļu,vēl mazliet apcep,tad uzlej pienu,ūdeni(ūdeni mazāk nekā piens),pievieno krējumu,maisa cepot līdz sabiezē.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 6

astere
astere
04.06.2015  / 
lieliska recepte, BET, neliku nekādu vegetu bet gan sali un maltos piparus.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
10 no 13 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Ilva
Ilva
02.02.2014
Ilze- kas tad Jūs par pavāru, ja atbalstāt un, acīmredzot, pati lietojat Vegetu! :))
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
8 no 17 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
iveta
iveta
16.04.2012  / 
Piena/udens vieta pievienoju saldo krejumu!Viegla, garsiga receptite!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
21 no 37 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
viktorija
viktorija
02.03.2012  / 
recepte vienkarsi super tik garsigi sanaca es vel klat liku adziku
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
16 no 42 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Dace
Dace
23.11.2010  / 
Reizem jaunajam saimniecēm noder tās vienkāršās receptes. No vienkāršām lietām sākas sarežģītās!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
35 no 62 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Putnu aknu mērce

30 min.
Pievienoja: Madre

Aknas sagriež mazos gabaliņos un sautē kopā ar burkānu, seleriju, pētersiļiem, garšvielām ap 20 minūtēm. Tad nokāš. Garšsaknes un aknas izberž caur sietu vai sasmalcina mikserī. Buljonu, kurā vārījās aknas uztumē ar miltiem un…

200 gr putnu aknas 1 sīpols milti iebiezināšanai pētersiļi, burkāns, selerija lauru…

Vistu akneas saldā krējuma mērcē

40 min.
Pievienoja: Aiva S.

Vistu aknas izklopē ar gaļas āmurīti, apviļā miltos un apcep sakarsētā eļļā. Kamēr cepas aknas uz rupjas rīves sarīvē burkānus. Sīpolus sagriež gredzenos. Burkānus un sīpolus arī apcep, pievieno piparus un sāli. Katliņā…

800 gr vistu aknas 2 sīpoli 3 burkāni 250 ml saldā krējuma sāls, pipari sauja miltu eļļa…

Lēta, viegli pagatavojama un ņammīga aknu mērce

15 min.
Pievienoja: Ilze Vīksne

Apcepam uz pannas un lēnas ugunss kubiņos sagriztas akniņas (vidēji 10min). Pārlejam visu ar krējumu un beigās uzberam garšvielu maisījumu. Visu samaisam un ņamma gatava. Atzīšos, ka līdz šai mērcītei, aknas vispār neēdu. Lai…

Aknas Skābais krējums (250g, ja grib vairāk šķidrumu, tad var arī vairāk) Garšvielu…

Vistu aknas krējuma mērcē

15 min.
Pievienoja: Inese Purgaile

vispirms pagatavo krējuma mērci ( aprūnina miltus, pielej pienu,pieliek klat krējumu, garšvielas un uzvāra. Vistu aknas apcep brūnas un pievieno mērcei, tad vēlreiz visu kopā uzvāra un gatavs! Garšīgi gan ar rīsiem,gan…

Vistu aknas, Milti, Piens, krejums, garsvielas (zaļumi, sāls,pipari,vegeta!)
Vista austeru mērcē ar dārzeņiem

Vista austeru mērcē ar dārzeņiem

30 min.
Pievienoja: Evita

Man ļoti garšo Gan Bei vista melno pupiņu mērcē. Atradu savu mājas risinājumu! Garšo līdzīgi!

Atkauloti vistas šķinķīši (Ķekavas), 1 paprika, 1 burkāns, 1 sarkanais vai baltais…
Galvenās sastāvdaļas: aknas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
26253 reizes