Ābolu šarlote

4 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Autors: ,

Sastāvdaļas

  • āboli ap 1-1,5 kg
  • milti - 2 glāzes
  • olas - 4 gab
  • cukurs - 1,5 glāze
  • skābais krējums - 4 ēdamkarotes
  • kanēlis
  • sviests un rīvmaize formai

Pagatavošana:

Miltus, cukuru, olas un skābo krējumu sajauc ar mikseri viendabīgā maisījumā.

Ābolus nomizo un izņem serdi. Sagriež kubiciņos.

Formu ieziež ar sviestu un apkaisa ar rīvmaizi - arī maliņās. Saber ābolus ap 4-5 cm biezumā un pārlej ar mīklu, tas nekas, ja āboli atsedzas - viņiem nav jābūt pilnīgi zem mīklas.

Liek cepeškrāsnī un cep 160-180 grādu temperatūrā līdz mīkla kļūst smuki brūna. Ar kociņu gatavības pakāpi pārbaudīt nav jēgas, jo āboli dod sulu un mīkla iekšpusē ir nedaudz mitra.

Kad kūka gatava, tai pa virsu pārkaisa kanēli. Pasniegt var kā karstu, tā aukstu, kā ar saldējumu, tā bez :)

Lai jauki garšo!

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 6

LOLLLERIS
LOLLLERIS
30.08.2015  / 
Šuligi, šuligi
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
10 no 22 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Annamarija
Annamarija
23.02.2013  / 
kuuka riktiigi laba,es so to gan savaadaak dariiju.... es sajaucu visus ingridientus: olas,milti cukurs.... savukart krejuma vietaa njemu jogurtu bez piedevam 6 karotes un pieliku tam tejkaroti cepamaa pulvera ar vanilju.un tad lenam iejaucu pareejaa miklaa. Pashaas beigas lenam iecilaju abolus..taa kaa man nepietika,tad vel pieliku bumbierus,sanaca nepilns kg ar augljiem... loti labi un garshigi....vienigi,ja taisa ar saldakiem aboliem un bumbieriem var likt vienu glazi cukura,nav vajadzigas 1.5glazes(viss atkarigs no aboliem)
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
24 no 43 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
robertiņš
robertiņš
30.10.2011  / 
tulīt pameiģināsim mamma ustaisīs
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
27 no 51 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
lauķis
lauķis
10.06.2011  / 
ceru ka bus šuligi
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
32 no 89 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Zoo
Zoo
12.10.2010
Super! :) Ļoti garšīgi! Paldies par recepti :)
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
25 no 64 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Manas bērnības ābolu šarlote

0 min.
Pievienoja: anita reiniņa

ĀBOLUS SAGRIEŽ GABALIŅOS,SAJAUC AR CUKURU,LAI SACUKUROJAS.PIENU IELEJ TRAUKĀ,MAIZES ŠĶELES IEMERC PIENĀ ,LAI IZMIRKST.CEPJAMO FORMU IEZIEŽ AR SVIESTU.MAIZES ŠĶELES NEDAUDZ NOSPIEŽ,KĀRTO VEIDNĒ.TAD VIRSŪ PĀRZIEŽA AR…

1 KUKULĪTIS BALTMAIZES 2 OLAS+1 EK CUKURA(JA SKĀBI ĀBOLI-DEVA JĀDUBULTO) 1,5 KRŪZE SKĀBS…

Atra abolu sarlote

40 min.
Pievienoja: Inta

olas dzeltenumu atdala no baltumu. Olas baltumu sak kult-kad ir nelielas butinas pievieno skipsninu sals un sakul stingras putas. Iecila olas dzeltenumus un miltus, pievieno cukuru. Abolus sagriez kuicinos nelielos un iecila…

6 olas, 6karotes cukura, skipsnina sals, 6 lieli aboli, 6ed/k miltu
Ābolmaize

Ābolmaize

60 min.
Pievienoja: Kristīne Kļaviņa

1) Olas sakuļ ar glāzi cukura, pievieno miltus un kefīru. Mīklu sakuļ, lai tā nebūtu ne šķidra, ne cieta. 2) Mīklu atpūtina un tikmēr nomizo un sagriež ābolu šķēlītēs. 3) Tad lej mīklu veidnē un liek plītī cepties uz 5…

5 āboli, 2 olas, 1 glāze cukura, 2 glāzes miltu, Nedaudz kefīra, 200 g krējuma, Kanēlis

Ceptu ābolu un brī siera deserts

30 min.
Pievienoja: Alise Solovjova

1) Ābolus nomizo, griež šķēlēs un uz pannas apcep sviestā. Kad āboli apcepušies, virsū liek veselu rituli Brī siera. Uzliek vāku un cep, līdz siera iekšpuse mīksta, bet baktēriju apmale vēl cieta. 2) Sieru servē kopā ar…

5 āboli (skābi), 3 ēdamkarotes sviests, 1 kg Brī siers, Persiku–Kaukāza plūmīšu (vai…

Klasiskais amerikāņu ābolu pīrāgs

30 min.
Pievienoja: Mazins

Lai gan sākotnēji šī recepte varētu šķist sarežģīta, tā nebūt nav! Šo pīrāgu pagatavot ir diezgan ātri un vienkārši. Mīklas sagatavošana: 1) Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno rīvētu sviestu un samaisa viendabīgā…

Mīkla:, 2,5 glāzes milti, 1/2 tējkarote sāls, 1 glāze auksts, rīvēts sviests, 1/2…
Galvenās sastāvdaļas: kanēļa mizas, kanēļa standziņas.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
23597 reizes