Ābolu, rozīņu strūdele

1 1
Lai novērtētu recepti, Jums ir jāienāk sistēmā.

Sastāvdaļas

  • 100g margarīna
  • 230g kviešu miltu
  • 14tējk. sāls
  • 1 ola
  • 60g ūdens
  • pildījumam: 6- 7 āboli
  • 3 ēdamkar. rozīņu
  • 2 ēdamkar. rīvmaizes
  • ~80g cukura
  • 1 tējk. kanēļa

Pagatavošana:

Izkausē taukvielas mīklai. Miltus sajauc ar sāli, pievieno olu, ūdeni un pusi no izkausētājām taukvielām.

Mīklu mīca ar rokām līdz tā atdalās no trauka malām. Izveido apaļu klaipiņu, apziež ar eļļu un pārsedz ar drānu. Ruadzē apmēram pusstundu.

Nomizo ābolus un sagriež smalki mazos gabaliņos. Uzbriedina rozīnes. Tad saber ābolus ar rozēnēm un piejauc klāt cukuru, rīvmaizi, kanēli.

Mīklu liek uz sviestpapīra un ĻOTI plāni izveltnē. Apziež ar palikušajām taukvielām. Sagatavoto pildījumu izkārto uz apziestās mīklas un visu kārtīgi satin veltnī.

Veltni ar to pašu sviestpapīru, bet ar savienojuma vietu uz leju liek cepeškrāsnī. Pārziež ar atlikušajām taukvielām.

Cep 225*C apmēram 30 min.

Atdzesē un sagriež labi garšo ar tēju, kafiju vai tā pat.

Vairāk

Ir daudz lietas, ko vari izdarīt ar recepti!

Jaunākie komentāri Skatīt visus komentārus 3

Buda
Buda
13.04.2012  / 
Nav skaidrs, kas jāraudzē. Kļūda, vai ne? Bet ledusskapī jāatdzesē krietni ilgāk! Vispār jāmīca ļoti ātri, lai nepaliek silta, blīva un lipīga!
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
20 no 36 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Valentina
Valentina
13.09.2010
varbūt par ilgu cepi. man gan sanāk vienmēr viegli sagriežama ar plānu kā papīrs mīklu, ņammm
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
26 no 80 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
ancha
ancha
13.09.2010
sanāca briesmīgi cieta, ar zāģi jāzāģē, lai sagrieztu.nevis strūdele, bet ciabata.
Vai tev šis komentārs bija noderīgs? /
50 no 74 cilvēkiem šis komentārs ir bijis noderīgs
Pievienot komentāru

Līdzīgas receptes

Ābolmaize

Ābolmaize

60 min.
Pievienoja: Kristīne Kļaviņa

1) Olas sakuļ ar glāzi cukura, pievieno miltus un kefīru. Mīklu sakuļ, lai tā nebūtu ne šķidra, ne cieta. 2) Mīklu atpūtina un tikmēr nomizo un sagriež ābolu šķēlītēs. 3) Tad lej mīklu veidnē un liek plītī cepties uz 5…

5 āboli, 2 olas, 1 glāze cukura, 2 glāzes miltu, Nedaudz kefīra, 200 g krējuma, Kanēlis

Ceptu ābolu un brī siera deserts

30 min.
Pievienoja: Alise Solovjova

1) Ābolus nomizo, griež šķēlēs un uz pannas apcep sviestā. Kad āboli apcepušies, virsū liek veselu rituli Brī siera. Uzliek vāku un cep, līdz siera iekšpuse mīksta, bet baktēriju apmale vēl cieta. 2) Sieru servē kopā ar…

5 āboli (skābi), 3 ēdamkarotes sviests, 1 kg Brī siers, Persiku–Kaukāza plūmīšu (vai…

Klasiskais amerikāņu ābolu pīrāgs

30 min.
Pievienoja: Mazins

Lai gan sākotnēji šī recepte varētu šķist sarežģīta, tā nebūt nav! Šo pīrāgu pagatavot ir diezgan ātri un vienkārši. Mīklas sagatavošana: 1) Lielā bļodā sajauc miltus un sāli. Pievieno rīvētu sviestu un samaisa viendabīgā…

Mīkla:, 2,5 glāzes milti, 1/2 tējkarote sāls, 1 glāze auksts, rīvēts sviests, 1/2…

Klasiskā ābolkūka

90 min.
Pievienoja: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

1) Kefīru, eļļu, sāli un cukuru ieber traukā un maisot uzsilda, tad lej miltos, kuri ir sajaukti ar raugu. 2) Sajauc visu ar karoti, samīca ar rokām, pārsedz trauku ar dvieli un noliek siltumā uz 15 vai 20 minūtēm. 3) Pa to…

7 vidēja lieluma āboli, 1 glāze kefīra, 1/2 glāze eļļas, Šķipsniņa sāls, 1 ēdamk. cukura…

Ābolu pīrāgs

60 min.
Pievienoja: Nataša Rogova

Mannā iemaisam kefīrā un atstājam,lai uzbriest. Olas putojam ar cukuru,pievienojam uzbrieduso mannā un miltus sajauktus ar cepamo pulveri.Lejam cepatraukā un atstājam līdz gatavojam pārējo. Sastāvdaļas pildījumam: *…

* 1 glāze mannā, * 1 glāze milti, * 1 glāze cukurs, * 1 glāze kefīrs (250ml), * 3 olas,…
Galvenās sastāvdaļas: kanēļa mizas, kanēļa standziņas, margarīns.
Laiks
60 min.
Sarežģītība
Viegla
Valstu virtuve
Latvija
Apskatīta
11779 reizes